Skip to main content

ȘTIRE TRUNCHIATĂ. Când doi Bercea primesc închisoare pentru șantaj, Antena3.ro îl vede doar pe al treilea: „Izaura Anghel scapă de închisoare”

 
ȘTIRE TRUNCHIATĂ. Când doi Bercea primesc închisoare pentru șantaj, Antena3.ro îl vede doar pe al treilea: „Izaura Anghel scapă de închisoare”

UPDATE. Ce se întâmplă pe postul TV Antena 3? Dana Grecu: "Nouă ani mi se par o veșnicie". Detalii, în articol.

Publicitate

BERCEA, ȘTIRE ÎN DOI TIMPI. „Izaura Anghel scapă de închisoare”. Doar atât aflăm din știrea postată pe site-ul antena3.ro cu titlul „Sentințe în dosarul privind șantajarea lui Mircea Băsescu. Izaura Anghel scapă de închisoare”, despre sentințele defintive dată astăzi de Curtea de Apel București. 

Nici în titlu, nici în știre nu se menționează nimic de celelalte sentințe, date lui Florin Anghel și Marius Constantin, ambii condamnați definitiv la închisoare cu executare, în același proces. 

Care a fost realitatea? Izaura Anghel a „scăpat” de închisoare pentru că a primit o condamnare cu suspendare pentru șantajarea lui Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României. 

Ce se omite în știrea de pe site-ul Antena3.ro? Că în același dosar a mai fost condamnat definitiv pentru șantaj și Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la 9 ani, 3 luni și 20 de zile de închisoare cu executare, potrivit agenției News.ro. Totodată, Marius Constantin a fost și el condamnat la trei ani și 10 zile de închisoare. 

La o oră după publicarea știrii despre Izaura Anghel, pe antena3.ro a apărut și informația corectă, într-o altă știre. Știrea incompletă, în care se vorbea doar de Izaura Anghel, care a „scăpat de închisoare” a rămas până la publicarea acestei știri, pe front page, între știrile importante.

În scandalul Bercea Mondial - Mircea Băsescu, postul TV Antena 3 a difuzat înregistrări audio care păreau surprinse la o întâlnire dintre membrii clanului și fratele președintelui de atunci, Traian Băsescu. Înregistrările lăsau să se înțeleagă că Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la membrii ai clanului.

Dana Grecu: Nouă ani mi se par o veșnicie

UPDATE. Pe postul TV Antena 3,  abordarea emisiunii moderată de Dana Grecu merge pe ideea că sentințele date familiei Anghel sunt exagerate. "Nouă ani mi se pare o veșnicie", a spus moderatoarea Dana Grecu, în legătură cu sentința luată de Florin Anghel.

Dana Grecu îi dă idei Izaurei, care a fost culcată la pământ în momentul flagrantului, fiind gravidă. Ideea Danei Grecu: Izaura a fost bruscată atunci, a fost îmbrâncită, culcată pe jos. Pentru o gravidă "e ca un șut în burtă", spune moderatoatea. Dacă ar fi copilul cu probleme, "eu aș încerca să merg pe asta. Dacă aș fi în locul ei", a punctat moderatoarea.

Răzvan Savaliuc, intrat pe telefon, consideră, de asemenea, că pedeapsa e prea mare. Induce ideea că șantajul nu a fost o problemă, dar moderatorul Radu Tudor intervine: "Să precizăm, totuși, că nu așa se rezolvă un conflict", a punctat Radu Tudor la ideea lui Savaliuc.

"Suntem în postul Paștelui, să-l ferească Dumnezeu să fie blestemat de țigani", a punctat o altă invitată, Dana Varga, care reprezenta ALDE.

Ce dacă un dictator a nenorocit o țară? s-a întrebat retoric, la un moment dat, moderatoarea Dana Grecu.

CAZUL BERCEA MONDIAL (via News.ro): Potrivit rechizitoriului prin care inculpaţii din familia Bercea au fost trimişi în judecată, Mircea Băsescu a fost şantajat în mai multe rânduri, în perioada noiembrie 2013 - mai 2014.

"La data de 1 noiembrie 2013, inculpatul Anghel Florin a exercitat ameninţări asupra unei persoane, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a o determina să dea suma de 280.000 euro", au arătat procurorii. Procurorii au mai arătat că Mircea Băsescu a fost şantajat şi pe 26 şi 29 mai 2014 de Marius Constantin, Izaura Anghel şi Grinică Ion Anghel.

DNA preciza că cei trei inculpaţi au primit, în 29 mai 2014, 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, ocazie cu care a fost realizat un flagrant.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu