Skip to main content

Tolo.ro, reacție în scandalul Excelsior - DoR: câtă vreme mesajele nu sunt extremiste sau discriminatorii, conținutul nu e treaba administrației

 
Tolo.ro, reacție în scandalul Excelsior - DoR: câtă vreme mesajele nu sunt extremiste sau discriminatorii, conținutul nu e treaba administrației

„Câtă vreme mesajele nu sunt extremiste sau discriminatorii, conținutul a ceea ce se petrece într-un spațiu cultural nu e treaba administrației”, e de părere jurnalistul Cătălin Tolontan, în contextul scandalului Excelsior - DoR.

Concret, reprezentanții instituției de cultură au interzis jurnaliștilor Decât o Revistă să difuzeze un scurt film cu imagini de la proteste. Clipul era parte a unui eveniment mai amplu pe care DoR ar fi trebuit să-l organizeze joi seara la Teatrul Excelsior.  

Publicitate

Jurnaliștii au refuzat însă să accepte să se cenzureze, așa că au anulat evenimentul, de la Teatrul Excelsior, instituție finanţată de Primăria Capitalei. 

Tolontan: „În primul rând, Primăria nu deține imobile, fie ele teatre, stadioane sau spitale. Ea doar le are în grijă! Ceea ce e o diferență enormă. Nu Primăria e proprietara, ci Municipiul București. Cetățenii mai direct spus.”

„În al doilea rând, câtă vreme mesajele nu sunt extremiste sau discriminatorii, conținutul a ceea ce se petrece într-un spațiu cultural nu e treaba administrației.”, mai spune Tolontan. 

Jurnalistul amintește la rândul său de cele două evenimente politice care s-au desfășurat anul trecut la același Teatru Excelsior, care spune că dorește să rămână neutră față de zona politică: lansarea listei pentru alegerile Parlamentare, respectiv, depunerea jurământului consilierilor generali ai Capitalei. 

Redăm aici clipul care a dus la oprirea evenimentului DoR:

„Îndrăgostită de propria imagine, folosind atât solidele rute de PR ale lui Sorin Oprescu, dar și un alt aparat nou-nouț de propagandă, Gabriela Firea își trădează instinctele nedemocratice prin episodul ”Excelsior”. (...)  Grav nu e doar că primarul Firea o face, ci că nu realizează ce face”, mai remarcă jurnalistul GSP. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu