"M-am bucurat foarte tare să-l văd pe Florin Călinescu. Este într-o formă fantastică", a spus Virgil Ianţu la PaginademediaLIVE.
Virgil Ianţu a vorbit azi, într-un interviu pentru Paginademedia LIVE, despre emisiunea de cultură generală pe care o pregăteşte la TVR 2, dar şi despre o revenirea pe sticlă a unor oameni din "vechea gardă" a prezentatorilor de divertisment TV, precum Florin Călinescu, Andreea Marin sau Mihaela Rădulescu.
Ianţu a salutat revenirea în televiziune a lui Florin Călinescu:
"Mă uit la marile formate de divertisment. M-am bucurat foarte tare să-l văd pe Florin Călinescu. Este într-o formă fantastică.
Eu îl ştiam, îi cunoşteam umorul, aia e zona de umor care îmi place şi mie, chiar dacă nu toată lumea îmi înţelege umorul, dar ăsta sunt eu, încerc să mă adaptez dar cât pot pentru că vine din mine umorul respectiv.
M-am bucurat să-l văd atât de schimbat în bine, îşi arată şi latura sensibilă, îşi arată şi umorul de care eu mă bucur, e o revenire fantastică şi mă bucur tare mult pentru el şi pentru noi", a spus Virgil Ianţu.
De ce se întorc pe TV oameni din vechea gardă de prezentatori de televiziune?
"Pentru că sunt formate care au nevoie de profesionişti şi de un anumit nivel de prezentare", spune realizatorul.
Virgil Ianţu:
"Îţi dai seama ce trist e că nu au apărut, după generaţia noastră, oameni care să ne înveţe şi pe noi, să ne ajute să ne readaptăm puţin vremurilor. Nu sunt oameni care să facă asta după generaţia noastră. E fain că se apelează la generaţii chiar şi de dinaintea mea, că eu am venit totuşi în 2000, ei au început mai devreme, cel puţin Călinescu, chiar şi Andreea. Totuşi, televiziunea nu a născut alte personalităţi de televiziune."
Cât despre prezentatorii TV, "dacă vorbim de un prezentator de televiziune, el trebuie să fie pregătit pentru a fi prezentator de televiziune". Mai exact:
"De-a lungul timpului au tot fost aduşi oameni care îşi făceau meseria pe cât puteau dar care nu au aveau o pregătire neapărat pentru televiziune. Eu am muncit foarte mult până la prima ediţie filmată, lăsând la o parte experienţa scenei de mic. Îţi trebuie o muncă specifică pentru televiziune.
Au venit cântăreţe, cântăreţi, au prezentat, foarte frumos, nimic de condamnat. Dar dacă vorbim de un prezentator de televiziune, el trebuie să fie pregătit pentru a fi prezentator de televiziune, trebuie să ştie să citească prompterul fără să se observe că el citeşte, cum a făcut Obama şi noi ne miram de cât de frumos vorbeşte, fiecare cuvânt era gândit şi lucrat. Cred că da, este nevoie de ei, dar cred că ar trebui să şi formăm.
E şi de datoria noastră să formăm alţi tineri, dar în acelaşi spirit, fie că vorbim de dicţie, de atitudine, de ţinută, sau de mimică, sunt atâtea detalii care fac un prezentator să fie de succes", a spus Ianţu.
Televiziunile nu mai cresc oameni de televiziune autentici. De ce? Potrivit realizatorului, "răbdarea este un element de care nu se mai ţine cont atât de tare şi cred că ar trebui să avem răbdare. Dacă ai răbdare, şi dacă simţi şi gândeşti cu răbdare, cred că şi timpul se dilată."
Citeşte şi:
Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
Trimite un comentariu