Skip to main content

VIDEO. Aplicație pentru diaspora: posturi TV, radio și ziare, pentru românii din afară. Ce pot vedea, auzi și citi?

 

VIDEO. Posturi TV din România, dar și canale de radio și ziare vor putea fi urmărite de românii din diaspora printr-o aplicație dedicată. Ce pot vedea românii din diaspora, ce pot auzi și ce pot citi, când se lansează și cât costă aplicația, în continuare.

Aplicația se numește Ownzones și a fost dezvoltată de compania omonimă special pentru românii din diaspora. Conține o serie de posturi TV românești (printre care canalele de știri Realitatea TV, România TV și B1 TV și Antena International, canal care cuprinde emisiuni difuzate de posturile grupului Intact - Neatza cu Răzvan și Dani, În gura presei), canale de radio, publicații tipărite, filme românești, dar și întreaga colecție Electrecord. Potrivit oficialilor companiei, sunt discuții avansate cu televiziunea posturile publice  Sunt discuții și cu alte posturi, precum Pro TV și Digi 24. 

Publicitate

"Practic, Ownzones va fi disponibilă oricui are acces la internet, din afara României. Este dedicată exclusiv diasporei. Pe teritoriul României, accesul va fi restricționat", explică pentru Paginademedia.ro Constantin Lucescu, CEO Ownzones Europe. "Este o multimedia library, care conține de la live TV la arhive cu muzică, content pentru copii, ziare, canale radio și care va fi updatată permanent."

Ca model de business:

"Este un model share revenue. Furnizorilor de conținut li se plătește un preț minim pe abonat pe lună", precizează Lucescu.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, prețul plătit furnizorilor, variază, în funcție de conținut, între 5 la 25 de cenți/abonat.

În primă fază, aplicația va fi disponibilă pentru telefoanele cu Android și IOS și dispune de opțiunile Chrome Cast și AirPlay: cu alte cuvinte, conținutul de pe telefon se poarte viziona, printr-un click, pe televizoarele smart TV. Urmează varianta pentru desktop, Apple TV și Android TV.

Aplicația este structurată pe câteva secțiuni principale: Posturi TV, Posturi radio, titluri din print, Filme românești

Posturi TV:

- Antena International (canal al Intact dedicat Diasporei, care cuprinde emisiuni de pe canalele grupului media. De ex. Neata cu Răzvan și Dani - Antena 1, Acces Direct, Sinteza zilei și În gura presei de la Antena 3, Star salvator dela Antena Stars etc)

- Kanal D

- National TV

- TVR

- B1 TV

- Realitatea TV

- România TV

- Travel Mix

- București TV

- Rock TV

- Magic TV

- Kiss TV

- Etno TV

- Taraf TV

- Favorit TV

- Trinitas TV

- Hit Music Channel

Radio:

- Radio ZU

- Kiss FM

- Itsy Bitsy

- Magic FM

- Rock FM

- National FM

- Radio Trinitas

- Romantic FM

- Radio DOR

Publicații:

- Unica

- Elle

- Viva

- Libertatea

Filme românești:

- 170 de titluri produse până în 1997

- include filme precum seria BD - Brigada Diverse, seria Mărgelatu cu Florin Piersic etc

Data lansării: prima săptămână din mai

Prețul: 14,99 de dolari pe lună, în perioada de lansare.

Pe 6 mai, platforma va transmite live Gala Superkombat de la Madrid, iar luptătorul Cătălin Moroșanu va fi unul dintre endorcerii aplicației. "Este un eveniment care atrage români din diaspora, de aceea am ales să îl asociem cu aplicația", a aexplicat Constantin Lucescu.

Planurile?

Constantin Lucescu:

"Ne propunem să ajungem, ca abonați, la 1% din diaspora. Ca țintă: aproximativ 35.000 de abonați în cel mult doi ani. Potențialul este de peste 100.000 de abonați"

VIDEO. Aplicația Ownzones, într-o variantă demo (care nu conține încă toate posturile TV ce vor fi disponibile)

Cine este Ownzones?

A fost înființată de Dan Goman, specialist în tehnologie OTT (distribuire de pachete de date prin internet prin rețele de telecomunicații), un român plecat în America de la 6 ani.

Are sediul central la Los Angeles și birouri în Arizona și România, iar printre partenerii și clienții săi, pentru care a dezvoltat soluții de platforme de conținut video, se numără Comcast, Magnolia Pictures, British Pathe, DirecTV, Scripps, Spectrum, Amazon, Hulu, Verizon, T-Mobile Binge On și SonyVue

A dezvoltat pentru UPC o aplicație de conținut video, unde au producții Cătălin Botezatu, Ana Lesko, Adelina Pestrițu și chef Siserman, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Deține și platforma video-on-demand ownzones.com 

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Postirile alea care le oferiti se gasesc gratis im mediul online. Se ofera programe la care sunt gratis pe transponderii de la sateliti. Oricine are o antena si un reciver le poate capta. Oferiti si voi programele cu cel mai marr rating din romania. Vreo 110 minim.
 • :))) ce glumita faina. Lasind la o parte ca multi romanii din strainatate au DTH Digi sau Dolce, la banii astia ai abonament la cablul sau dth-urile locale cu canale tv hd si 4k superioare calitativ fata de oferta subtire de aici....( fara un canal tv de sport sau filme) ramine o glumita subtire.
 • E o prostie sa platesti sa vezi posturi pe Aplicatie cand poti foarte bine sa-ti iei un decodor hd de la digi si ai posturi la discretie + ca internetul pe aplicatie mai pica cand îţi este lumea mai dragă ca epinde de semnal etc si sa platesti 15 dolari pe luna e enorm de mult
 • o porcarie. ziarele se pot citi online... radiourile sunt de *** ( 50 de piese difzate de n ori pe zi ...agasant ) ... iar posturile tv sunt *** cu exceptia TVR. recomand celor ce au prin Romania neamuri ce au Telekom (fost Romtelecom ) sa isi instaleze pe telefon aplicatia TELEKOM TV . Pt asta trebuie autentificare ..care se face cu ajutorul Codului de abonat ce se poate obtine printr-o simpla inregistrare pe site-ul Telekom unde trebuie introdusa seria ultimei facturi . dupa ce s-a creat contul pe telekom my account se intra frumos pe aplicatia Telekom tv de pe telefon unde se face logarea. si ai la dispozitie peste 30 canale tv .
 • Inutil :) eu am așa : una bucată decodor digi satelit plus una bucată dolce TV de mai bine de zece ani :) în afara țări !! Ce naiba să facem noi cu platforma asta ?? La noi netul costa și e cu țârâita :) nu e ca-n România ,moca !!
 • @Mariana: Edițiile tipărite ale unor ziare și reviste se pot citi în aplicație în format digital, făcut după PDF-uri, exact în forma în care apar pe print.
 • Informatia este gresita. Nici un post Antena TV Group nu este distribuit prin aceasta platforma. Posturile apartinand Intact Media Group sunt disponibile doar prin platforma AntenaPlay.
 • Adica nu are posturile grupului Pro , doar canalele de umplutura gen Taraf , Antena3 , Trinitas .
  Si desigur vor bani pentru aceasta mizerie , uitand ca romanii din diaspora au ori abonamente DTH la Digi sau Dolce ori abonamente la servere IPTV la 5€/luna pentru toate canalele din Europa .
 • Se vor citi ziare pe aplicatie? Mai exista ziare???? Updatati-va nitel fratilor ca suntem in epoca netului :))) Ati ramas in urma cu evolutia.

Trimite un comentariu