Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cele mai distribuite postări de Paşte. Dollo.ro, în top cu Farmacia Tei

 
BLOGOSFERĂ. Cele mai distribuite postări de Paşte. Dollo.ro, în top cu Farmacia Tei

BLOGOSFERĂ. Ce articole din blogosferă au circulat pe Facebook în ultimele zile, de Paşte. Cel mai viralizat articol este unul despre Farmacia Tei, publicat pe Dollo.ro, blogul ţinut de Dollores Benezic.

Publicitate

Materialul în care ea povesteşte experienţa de la Farmacia Tei - Dristor şi modelul de succes (nu e un advertorial, precizează clar) s-a dus spre 10.000 de share-uri pe reţeaua socială.

În topul blogosferei se regăsesc, de Paşte, Moise Guran, Andrei Pleşu şi Prinţesa Urbană.

Cele mai apreciate si distribuite opinii publicate în zilele sărbătorii de Paşte pe bloguri, potrivit unei monitorizari Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. dollo.ro, Am stat la coadă la Farmacia Tei şi am trăit să povestesc asta - 9144 likes & shares;

Farmacia Tei e un soi de legendă urbană în Bucureşti, se ştie de ea de mai bine de un deceniu că are preţuri mici, dar pentru că la început era doar în cartierul Tei mi se părea cam aiurea să bat drumul până acolo doar pentru nişte preţuri mai mici.

modul în care este organizată vânzarea de medicamente arată că pe proprietarii farmaciei chiar îi interesează să-şi atragă şi păstreze clientela, deşi ar fi putut să motiveze că avem preţuri mici, nu ne permitem să angajăm personal mai mult

m-am uitat la ei pe site şi nu am văzut să aibă vreun card de fidelitate, de altfel nici nu cred că are nevoie, lumea vine să cumpere pentru că ştie că e mai ieftin, nu e atrasă de reduceri iluzorii.

faptul că o singură farmacie din România îşi permite să vândă medicamente cu până la jumătate din preţul practicat de celelalte farmacii, şi că este deja o legendă în ţară, că vin oamenii din tot oraşul la ea şi stau cu orele la coadă sau că primeşte comenzi din toată ţara pentru asta, mie una îmi demonstrează că nimeni din sistemul medical nu vrea să ieftinească cu adevărat medicamentele, altfel ar lua exemplu de la femeia asta care are Farmacia Tei

ăsta nu e un advertorial, nu am primit nimic de la Farmacia Tei ca s-o laud, nici nu cred că are nevoie, ziceam şi eu aşa, ca opinia publică, poate află mai multă lume şi mai scade astfel numărul de clienţi care îngroaşă profiturile marilor lanţuri farma …

2. biziday.ro, Să punem bani deoparte, pentru haraci - 4443 likes & shares;

George Friedman anticipează în cartea sa, Următorii 100 de ani, publicată în 2009, o ascensiune a Turciei ca putere regională, deloc binevoitoare cu Statele Unite, împotriva cărora ar putea intra chiar în război, undeva pe la mijlocul secolului.

Naţiune vulcanică, expansivă, dar dependentă într-o măsură destul de mare de investiţiile şi tehnologia occidentală, Turcia face un pas decisiv în această direcţie, prin referendumul de ieri. Marcat de o retorică agresiv anti-occidentală, dar câştigat de Erdogan la un scor strâns (51%, şi numai cu ajutorul buletinelor de vot fără ştampila secţiei de votare, ceea ce sugerează o fraudă rudimentară), referendumul nu va scoate imediat Turcia din NATO, dar va complica şi mai mult relaţiile din interiorul Alianţei.

Dar ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este modul în care Turcia şi Rusia pot folosi migraţia provocată de război pentru destabilizarea Balcanilor şi slăbirea flancului sudic al NATO, precum şi pentru scoaterea Europei de Est din sfera de influenţă a Bruxelles-ului.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de loviturile americane asupra unei singure baze în Siria, singurul lor efect a fost legitimarea lui Donald Trump în faţa opiniei publice occidentale. Nici faptul că noul preşedinte american a declarat că NATO nu mai este o organizaţie depăşită nu schimbă foarte multe lucruri.

3. Andrei Pleşu, Blogurile Adevarul, Petrecerea naţională - 1962 likes & shares;

Anul acesta, în Vinerea Mare, „vestea cea bună” a fost prinderea misteriosului Ghiţă. A fost „ştirea” prin excelenţă, comentată de toată lumea. Cum a ajuns băiatul ăsta mediocru, inexpresiv, să răstoarne, cu făcăleţul „dezvăluirilor” sale, întreaga protipendadă a politicii autohtone? Dacă sînt false, atunci de ce ne ocupăm de ele cu atîta foc?

Dacă sînt adevărate, atunci am fost şi sîntem pe mîna unor neisprăviţi lacomi, a unor şmecheraşi obraznici, pentru care ţara nu e decît o şansă de carierism ieftin şi un inventar de resurse, tocmai bun de delapidat.

Ni se vorbeşte despre întîlniri „secrete”, la şpriţuri, între diferite „organe”, ni se spune că Gabriel Oprea ar fi fost drogat (!) de George Maior, că la cutare reuniune conspirativă din ajunul unei campanii electorale „s-a mîncat timp de două ore, două ore şi jumătate”. Cum am nimerit în nămolul ăsta?

4. Eugen Tănăsescu, Blogurile Adevarul, Bâlciul pascal - 1414 likes & shares;

Sărbătorile sunt momentul ideal în care spaţiul public este invadat cu idei bizare. Oul, iepuraşul, decoraţiunile luminoase, până şi urările pascale, toate sunt pătrunse de un spirit bizar de marketing, menit mai degrabă să stimuleze sărbătoarea de consum decât spiritul creştinesc al Învierii.

5. printesaurbana.ro, MĂ SCUZAŢI - 1303 likes & shares.

A venit mama aseară pentru scurta vacanţă de Paşti, aşa că la 10 eram în pat, mâncată şi masată, am citit 40 de minute (Anna Gavalda, v-o super recomand, orice), am dormit 9 ore, iar acum sunt atât de odihnită că mintea mea refuză să scoată ceva inteligent. Sunt în vacanţă, practic.

De mentionat:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cosmina Cosmina
    Ma bucur sa vad succesul farmaciei Tei si sper ca si celelalte farmacii sa fie influentate de modelul acesteia.
  • Iuli Iuli
    Audientele de ieri?

Trimite un comentariu

sus