Skip to main content

CNA se pregătește pentru un nou concurs radio: 30 de frecvențe FM și două AM. LISTA FRECVENȚELOR

 
CNA se pregătește pentru un nou concurs radio: 30 de frecvențe FM și două AM. LISTA FRECVENȚELOR
radio

Consiliul Național al Audiovizualului va organiza începând cu 19 iunie un concurs de frecvențe radio, la care sunt puse la bătaie 30 de frecvențe FM și două frecvențe AM.

Membrii CNA prezenți în ședința de astăzi au votat în unanimitate pentru proiectul de decizie privind concursul de frecvențe. 

Publicitate

Potrivit acestuia, data de depunere a dosarelor pentru concursul de frecvențe este 24 mai 2017, urmând ca din 19 iunie să începă prezentarea proiectelor radio. 

Totodată, Societatea Română de Radio, care în trecut primea frecvențe fără a intra în concurs, lucru permis de lege, va primi frecvențe la finalul concursului, doar dacă vor mai rămâne libere. 

Gabriel Tufeanu, membru CNA: „Scoatem frecvențele la concurs, vedem ce cerere avem. In situatia in care nu snt proiecte senzationale, pe unele puncte unde SRR își dorește să-și upgradeze rețeaua. Altfel, după lista pe care o avem în față, nu identific o locatie în care SRR să aibă nevoie de frecvență.”

Valentin Jucan, membru CNA – „Am dat multe frecvențe data trecută și dacă SRR ar fi avut o stategie de acoperire a unor goluri rămase, ar trebui să o avem deja. Nu mi se pare corect să avem o listă pe care să le-o aratam și să-i întrebăm: vreți ceva de aici? Cred că ar trebui să avem aceste 30 de poziții ca fiind scoase la concurs pentru mediul privat, nu pentru SRR”.

Concursul Național al audiovizualului a organizat ultimul concurs în noiembrie 2015, când au fost 19 frecvențe FM și opt AM. Șapte dintre frecvențe au revenit Radio Guerrilla.


Lista frecvențelor FM scoase la concurs:

 1. Alba Iulia: 102,3 FM
 2. Baia Mare: 104,2
 3. Borșa: 101,4
 4. Brașov: 91,9
 5. Comănești: 93,5
 6. Craiova: 92
 7. Călărași: 94,3
 8. Câmpulung: 89,8
 9. Câmpulung: 91,9
 10. Huedin: 97,3
 11. Hunedoara: 88,9
 12. Iași: 98,6
 13. Iași: 100,4
 14. Lupeni: 94,6
 15. Orșova: 107,3
 16. Putna: 92,3
 17. Roman: 91
 18. Râmnicu Vâlcea: 96,9
 19. Râșnov: 88,5
 20. Sebeș: 90,1
 21. Sibiu: 98,3
 22. Sighetu Marmației: 93,8
 23. Slobozia: 92,9
 24. Suceava: 90,4
 25. Suceava: 95,3
 26. Toplița: 94,4
 27. Târgu Neamț: 97,6
 28. Vaslui: 107,2
 29. Vatra Dornei: 93,9
 30. Vatra Dornei: 98,2

Frecvențe AM: 

 1. Reșița: 1.575
 2. Timișoara: 1.584


 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Buna Ziua CNA
  As vrea sa faceti ceva cu licenta de la boom fm din focsani ca isi tot bat joc de emisie si o intrerup de foarte multe ori.Rog sa fie reintrodusa frecventa de 95.3 in concursul radio si sa o cumpere cine trebuie.Multumesc anticipat
 • Și la Craiova 98,7 mai este încă o frecventa liberă. Nu puneți și acolo ceva?
  Am impresia ca pe 92.0 s-ar putea sa emită Virgin Radio, din moment ce este un brand internațional și frecventa 92,0 este de pe Siminic, ceea ce înseamnă ca va avea acoperire mare in zona Craiovei și a județului Dolj, și pe 98.7 ați putea sa băgați Pro FM!
 • Și la Craiova 98,7 mai este încă o frecventa liberă. Nu puneți și acolo ceva?
  Am impresia ca pe 92.0 s-ar putea sa emită Virgin Radio, din moment ce este un brand internațional și frecventa 92,0 este de pe Siminic, ceea ce înseamnă ca va avea acoperire mare in zona Craiovei și a județului Dolj, și pe 98.7 ați putea sa băgați Pro FM!
 • Dab e implementat la Sibiu Și bucurești Să înțeleg că britanicii și restul țărilor care mai emit pe AM sunt comuniști uite că maiam de învățat dela nea,tanti Mediaworker.
 • AM in 2017. Fain. In special pentru lumea de la tara sau pentru comunistii care au un radio in bucatarie si ii dau drumul in timp ce citesc un ziar.
  Iar per total, de DAB in Romanica prea devreme nu vom auzi. Dar sa ramanem macar cu speranta . Ca radioul , oricum ramane o amintire placuta. Pentru melancolici. :)
 • Treptat în AM vor rămâne doar câteva posturi ale Radio România, în special Radio România Actualități și Antena Satelor. Chiar și posturile locale ale Radio România trec treptat în FM.
  Și asta pentru că treptat radioreceptoarele care știau banda asta și-au depășit durata de funcționare și au fost înlocuite cu receptoare mai simple care nu mai știu decât banda FM.
  În străinătate DAB+ începe să fie popular, la noi însă nu prea găsești în magazine receptoare pentru această nouă bandă.
 • Thor și nu numai Talk sport emit în uk pe Am stau aici și știu cîteva posturi cum arfi Gold LBC Absolute radio Lyca radio celpuțin pe Londra sunt destule radiouri care emit pe AM PS Andrei și în USA se emite pe AM și apropo spunea cineva că au primit niște radiouri licențe pe AM știu de Radio Popular care au primit ceva licențe pe AM în Bistrița și Bacău dar nu am auzit să le pună în funcțiune.
 • Radio Maria (in maghiara) ar putea participa pentru frecventa AM de Timisoara, au participat si pe AM si pe FM in trecut si n-au primit licenta desi Timisoara are cea mai numeroasa comunitate catolica urbana dupa Miercurea Ciuc. Aceasta frecventa AM a fost acordata parca in trecut unui radio neoprotestant care se pare ca a renuntat la ea, daca nu gresesc. E nedrept fata de comunitatea catolica care e cea mai numeroasa dupa cea ortodoxa, s-au dat licente catre neoprotestanti si in FM desi toti neoprotestantii la un loc nu sunt cat catolicii in Timisoara. Totusi e nevoie de frecvente FM in oras. De extinderea Radio Romania "Multicultural" (Radio Cluj-Targu Mures in limbile minoritatilor) in Timisoara, Arad si mutarea emisiunilor minoritatilor de la Radio Timisoara pe aceasta noua frecventa.
 • Pentru licențele în AM nu se va înscrie nimeni, la fel cum nu s-a înscris nimeni la precedentele concursuri. În locul CNA, aș pune licențele în AM într-o ofertă continuă și le-aș da oricui și-ar manifesta dorința să le ia, în orice moment, fără să mai aștept 2-3 ani până la următorul concurs. La o adică nu știi de unde sare iepurele și de ce ar fi atât de greu de crezut să apară un investitor în media care să-și dorească și niște licențe în AM (în lipsă de altceva) care să vină în completarea operațiunilor sale? De exemplu un radio de sport ar fi binevenit în AM. Nu cred că TalkSport Radio UK mențin emisia în AM de proști ce sunt, cu tot cu DAB-ul lor.

Trimite un comentariu