Skip to main content

Digi Communications anunţă intenţia de listare la Bursă. Ce venituri, câţi abonaţi şi cu ce date se prezintă compania, pentru fiecare ţară

 
digi
digi

Digi Communications N.V. - o companie care reuneşte operaţiunile de telecomunicaţii ale RCS&RDS, anunţă azi intenţia de a lansa o ofertă publică pentru a se lista la Bursa de Valori.

Publicitate

În documentul care anunţă intenţia de lansare, sunt detaliate toate operaţiunile de comunicaţii ale Digi, cu venituri şi cu numărul de abonaţi pe fiecare ţară în parte.

Documentul nu precizează dacă operaţiunile de media - Digi 24, UTV, Pro FM, Digi FM - sunt incluse în intenţia de ofertă publică.

Totodată, se precizează că CEO al Digi Communications va fi Seghei Bulgac, CEO al companiei-mamă RCS&RDS.

Detalii din prezentarea Digi Communications, aşa cum apar în document:

Venituri, pe ţări:

ROMÂNIA. Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016, operaţiunile din România au generat 612,7 milioane €, sau 72,7%, din veniturile noastre totale;

UNGARIA. Operaţiunile noastre din Ungaria au generat 137,9 milioane €, sau 16,4%, din veniturile noastre totale;

SPANIA. Operaţiunile noastre din Spania au generat 83,0 milioane €, sau 9,9%, din veniturile noastre totale;

ITALIA. Operaţiunile noastre din Italia au generat 9,2 milioane €, sau 1,1%, din veniturile noastre totale.

Abonaţii, pe ţări şi servicii:

1. Televiziunea prin cablu este linia noastră iniţială de activitate.

La data de 31 decembrie 2016, aveam aproximativ 2,9 milioane abonaţi în România şi aproximativ 473.000 în Ungaria pentru serviciile de televiziune prin cablu.

Serviciile de televiziune prin cablu au generat 25,7% din veniturile noastre în anul încheiat la 31 decembrie 2016.

La data de 31 decembrie2016, serviciile noastre de televiziune prin cablu, împreună cu serviciile noastre DTH, aveau o cotă de aproximativ 49,0% şi aproximativ 25,1% pe pieţele televiziunii cu plată din România şi respectiv din Ungaria.

2. Serviciile de internet şi date fixe.

La data de 31 decembrie 2016, am avut aproximativ 2,1 milioane abonaţi pentru serviciile de internet şi date fixe în România şi aproximativ 428.000 în Ungaria.

Serviciile de internet şi date fixe au generat 23,9% din veniturile noastre în anul încheiat la 31 decembrie 2016.

La data de 31 decembrie 2016, serviciile noastre de internet şi date fixe aveau o cotă de piaţă de aproximativ 48,6% şi aproximativ 15,8% în România şi, respectiv, în Ungaria .

3. Servicii de telecomunicaţii mobile utilizând reţelele de 3G şi 4G în România, şi în calitate de MVNO axat pe comunităţile de români din Spania şi Italia.

La data de 31 decembrie 2016, aveam aproximativ 3,2 milioane pentru serviciile de telecomunicaţii mobile în România, aproximativ 14.000 în Ungaria (unde oferă servicii de internet şi date mobile în calitate de revânzător prin reţeaua Telenor), aproximativ 609.000 unităţi generatoare de venit în Spania şi aproximativ 86.000 în Italia.

Serviciile de telecomunicaţii mobile au generat 25,5% din venituri în anul încheiat la data de 31 decembrie 2016. La data de 31 decembrie 2016, serviciile de telecomunicaţii mobile Digi aveau o cotă de piaţă de aproximativ 11,6% în România şi cote relativ mici pe pieţele din Ungaria, Spania şi Italia.

4. Servicii de telefonie fixă prin intermediul reţelelor din România şi Ungaria. La data de 31 decembrie 2016, aveam aproximativ 1,3 milioane pentru servicii de telefonie fixă în România şi aproximativ 353.000 UGV pentru servicii de telefonie fixă în Ungaria.

Serviciile de telefonie fixă au generat 3,8% din venituri în anul încheiat la data de 31 decembrie 2016. La data de 31 decembrie 2016, serviciile noastre de telefonie fixă aveau o cotă de piaţă de aproximativ 31,7% şi aproximativ 11,6% în România şi, respectiv, în Ungaria (Surse: Raportările Grupului şi ale companiilor active în acelaşi domeniu, ANCOM, NMIAH).

Serviciile noastre de televiziune prin satelit de tip DTH sunt oferite în România şi Ungaria. La data de 31 decembrie 2016, aveam aproximativ 641.000 UGV pentru serviciile DTH în România şi aproximativ 307.000 UGV pentru serviciile DTH în Ungaria. Serviciile DTH reprezentau 8,3% din veniturile noastre în anul încheiat la data de 31 decembrie 2016

Rezumatul ofertei:

•Oferta publică iniţială (IPO) va cuprinde o ofertă de acţiuni ordinare clasa B provenind de la acţionarii existenţi. Societatea nu va obţine nicio parte din sumele obţinute de pe urma vânzării Acţiunilor Oferite.

•Societatea a emis, de asemenea, acţiuni ordinare de clasa A, dar care nu fac parte din Ofertă şi care nu vor fi admise la tranzacţionare

•Fiecare Acţiune de clasa B conferă un drept de vot şi fiecare acţiune de clasa A conferă 10 drepturi de vot. Acţiunile de clasa B conferă aceleaşi drepturi la dividende ca şi acţiunile de clasa A.

•Oferta propusă, în cazul în care va avea loc, va consta dintr-o ofertă: (i) adresată publicului în România, şi (ii) anumitor investitori instituţionali şi profesional şi admiterea Acţiunilor Oferite la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată la vedere a Bursei de Valori Bucureştii

•Societatea intenţionează să listeze cel puţin 25% din capitalul social subscris al Societăţii, presupunând că are loc exercitarea opţiunii de supra-alocare a 10% din acţiuni, imediat după Admitere

•Citigroup şi Deutsche Bank acţionează în calitate de Coordonatori Globali Comuni şi împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Société Générale S.A., Société Générale S.A., Raiffeisen Bank S.A. şi Wood & Company Financial Services, a.s. în calitate de Deţinători Comuni ai Registrului de Subscrieri

•Detalii complete ale Ofertei vor fi incluse in Prospect, care urmează să fie publicat în timp util de către Societate, ulterior aprobării de către Autoritatea pentru Pieţe Financiare din Regatul Ţărilor de Jos (Stichting Autoriteit Financiële Markten).

•Se preconizează că admiterea la tranzacţionare va avea loc în luna Mai 2017.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Toate companiile au credite, unele din ele le au mascate în împrumuturi date de compania-mamă, grupul RCS-RDS nu are o companie mamă și e nevoită să se finanțeze prin împrumuturi la bănci, glumind un pic, compania mamă a RCS-RDS este ING Group.
  • mad79 mad79
    @Adi-de unde tragi concluzia ca stau foarte rau cu banii?
    Esti cumva un expert financiar sau mancatir de seminte cu gura mare!?
  • Dorin Dorin
    @Adi E clar, te pricepi la listari la bursa si economie. De aia iese o companie pe bursa, ca sta prost :))))
  • Iuli Iuli
    Audientele de ieri? Antena 1 a fost pe locul 1 la nivelul intregii zi, pe Comercial cu 20.4% Share, urmata de ProTV cu 19.9% Share si Kanal D cu 10.3% Share
  • Adi Adi
    E clar. RCS sta foarte, foarte rau cu banii! Are datorii uriase si in ciuda unei cote de piata foarte bune, nu acopera cheltuielile. Nu merge sa faci profit cu 3 euro abonament de telefonie sau 40 lei la cablu. Cu preturile mici au vrut sa loveasca dur concurenta dar nu le-a iesit.

Trimite un comentariu

sus