Skip to main content

O televiziune cu profil medical se va lansa în România. Un fost şef B1 TV, acţionar

 
Vlad Pufu
Vlad Pufu

A treia oara cu noroc. Fostul director general adjunct de la B1 TV, Vlad Pufu, isi face televiziune nationala cu tematica medicala, dupa doua incercari esuate de a obtine licenta de la CNA.

Publicitate

CNA a acordat azi licenta audiovizuala prin cablu societatii Medika Broadcast Channel, în care acţionar unic este Vlad Pufu. Potrivit proiectului editorial, investitia initiala este de 100.000 de euro, din surse proprii, iar cheltuielile se estimeaza ca vor fi acoperite dupa aproximativ doi ani. Postul ar urma să se lanseze în această toamnă.

Potrivit celor spuse azi la CNA de Vlad Pufu, televiziunea a incheiat deja acorduri de preluare a emisie cu Telekom si ACTA, si este in discutii cu RCS & RDS.

Din partea postului au fost prezenti azi Vlad Pufu, directorul postului, Catalina Jingoiu, sefa departamentului stiri al postului, si Bogdan Ionescu, producator executiv, fost producator executiv la Pro TV.

Vlad Pufu:

„Vom face impreuna acest canal, de care cred ca este mare nevoie la ora actuala. Este dedicat exclusiv sistemului de sanatate in general din Romania care cred ca-si va aduce un aport substantial la ceea ce se va numi insanatosirea sistemului medical. Odata cu televiziunea vom lansa si o platforma online care se va numi tot Medika TV.”

Decizia de azi a Consiliului a fost luata in unanimitate de cei noua membri prezenti la sedinta CNA de azi: Florin Gabrea, Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

De la sedinta de azi lipsesc membrii CNA Valentin Jucan si Radu Herjeu, ambii în concediu.

Televiziunea va avea o structura de programe alcatuita din 51% productii proprii si 49% productii ale altor producatori.

Productiile vor fi exclusiv cu caracter informativ, in raportul CNA nu figureaza programe educative sau culturale.

Vlad Pufu:

„Subiectele vor fi diverse, lucrand pe grila am descoperit ca e atat de vast domeniul incat el acopera aproape 2-3 grile de programe, 24 de ore din 24.

Deocamdata am venit cu o grila aerisita pentru ca e o perioada pana cand te preiau operatorii de cablu si e normal sa nu consumam toate resursele, dar si asa vom avea colaborari cu case de productie din Europa in special, de unde si vedeti cateva documentare foarte bine filmate si produse in conditiile lor.

De cealalta parte este programul dedicat stirilor din sanatatatea Romaneasca. Aici vor fi talk-show-uri, jurnale, iar subiectele vor aborda o tematica foarte larga.”

Monica Gubernat, membru CNA:

“Ce moderatori aveti, pentru ca ma gandesc ca vor trebui sa aiba o minima pregatire.”

Vlad Pufu:

Suntem in negocieri cu cativa moderatori, prezentatori cunoscuti, dar nu as vrea sa le dau numele pentru ca nu am finalizat discutiile, dar pentru stiri am facut deja un protocol cu fosta scoala de televiziune Tudor Vornicu, unde vom specializa o grupa de reporteri care sa se acomodeze atat cu limbajul cat si cu sistemul de sanatate, sa capete experienta, si nu vom merge pe schimbarea reporterilor de la o luna la alta. Probabil ca vom fi mai conservatori, pentru odata cu timpul vor creste in valoare si vor acumula notiuni.

Va fi o minigrupa de 7-8 jurnalisti, dintre cei care vor vrea sa urmeze jurnalismul pe aceasta nisa. Acest tip e o noutate in Romania, ca si consistenta. Daca am lua o agenda de stiri, sunt subiecte nedezbatute din medical care intereseaza societatea romaneasca. De exemplu subiectul cu rujeola. Normal ca trebuie facut totul cu maxima responsabilitate si suntem foarte constienti de asta.”

Monica Gubernat:

"Cum credeti ca ii veti da drumul, in conditiile in care veti primi licenta, tinand cont ca acum abia pregatiti reporterii"

Bogdan Ionescu, producator executiv Medika TV:

“Avem deja doi consilieri medicali, unul este medic care face o emisiune de ceva succes si un alt consilier medical este redactor sef al unei reviste medicale. Ei sunt medici la baza, dar lucreaza si in media si fac produse de succes. (n.r. la solicitarea Paginademedia.ro, Bogdan Ionescu a refuzat sa dea numele celor doi medici, invocand faptul ca nu are abrobarea acestora).

Programa de pregatire pe care o aplicam este mai degraba holistica, incercam sa nu cream doar niste simpli reporteri. Incercam sa dezvoltam creativitatea, curiozitatea, scepticismul. Acesti reporteri deja lucreaza in orb. Sunt trimisi la evenimente, la filmari, monteaza talk-show-uri, sunt supusi unor teste periodice, de cultura informationala de specialitate. EUucred ca in cateva luni aceasta prima echipa de reporteri, realizatori, prezentatori va fi gata de functionare.”

Emisiunile care vor fi la postul Medika TV:

Medika News - productie proprie

  • stiri cu durata de 60 de minute
  • difuzare de luni pana vineri in intervalul 19.00 - 20.00.

“Grupajul de stiri zilnice va cuprinde stiri si reportaje din sistemul de sanatate care vor surprinde realitatile din sistemul sanitar romanesc cu exemple pozitive si negative din spitalele private si de stat”, se arata in proiectul editorial al postului.

Medika Live - productie proprie

  • emisiune informativa cu o durata de 60 de minute
  • difuzare de luni pana vineri in intervalul 17.00 - 18.00

“Talk-Show cu invitati conectati la problemele reale din sistemul medical din Romania. Productia va veni cu exemple nenumarate de situatii reale din spitalele romanesti, tratate sub aspect pozitiv sau negativ in functie de desfasurare”, potrivit proiectului editorial.

Medika Turism - productie proprie

  • emisiune de divertisment cu durata de 60 de minute
  • difuzare in weekend, vineri, sambata si duminica in intervalul 20.00 - 21.00.

“Intr-o lume in care gradul de urbanizare si stresul cresc intr-un mod continuu, oamenii incep sa aprecieze tot mai mult locurile din natura. Aceste locuri sunt si cele care au ca destinatie turismul destinat sanatatii. Emisiunea isi propune descoperirea, pentru publicul larg, a locurilor din Romania, care sunt benefice pentru relaxare, pentru preventia unor boli, locuri benefice pentru sanatate.”

Spitalul orasenesc - productie a altor producatori

  • Productie audiovizuala cu durata de 60 de minute
  • Serie care contine 650 de episoade
  • difuzare zilnica, in intervalele orare 14.00 - 15.00 si 15.00 - 16.00

“Este o realitate de zi cu zi, care a fost transmis in direct de la sectiile, clinicile, salile de operatie din unul dintre cele mai aglomerate spitale din Europa - Spitalul St. Thomas, situat in inima Londrei.”

Tehnici si Tehnologii - productie proprie

  • emisiune informativa cu o durata de 60 de minute
  • difuzare de luni pana vineri in intervalul 12.00 - 13.00

“Emisiunea va incerca sa prezinte inovatiile in materie de tehnologie noua aparuta in domeniul medical si va relata diverse tehnici pentru tratarea afectiunilor medicale.”

Foodicted - productie a altor producatori

  • emisiune informativa cu o durata de 60 de minute
  • difuzare de luni pana vineri in intervalul 20.00 - 21.00

“Este o emisiune realizata de specialisti in domeniul gastronomiei si are la baza informarea telespectatorilor asupra efectelor pe care le au asupra sanatatii diverse retete gastronomice consumate pe tot globul pamantesc. De asemenea, prin aceasta emisiune de popularizeaza si gastronomia din diferite locatii ale continentului European, continentul Asiatic si nu numai.”

Sanatatea S.O.S.! - productie proprie

  • emisiune informativa cu durata de 60 de minute
  • difuzare in weekend, sambata si duminica in intervalul 23.00 - 00.00

“Emisiunea se va baza in mare parte pe interviuri cu renumiti doctori/profesori in domeniul medical.”

Interviurile Medika - productie proprie

  • emisiune informativa cu durata de 60 de minute
  • difuzare in weekend, sambata si duminica in intervalul 19.00 - 20.00

“Invitatii acestei productii vor fi profesori la medicina, medici de renume, reprezentanti ai sistemului public si privat de sanatate din Romania dar si experti in tehnologie medicala.”

Filme documentare - productie a altor producatori

  • productie documentara cu durata de 60 de minute
  • difuzare de luni pana vineri in intervalul 11.00 - 12.00

“Productii documentare care aduc un plus de calitate si de informatie esentiala in ceea ce priveste sistemul medical din tarile dezvoltate. Documentarele sunt realizate de case de productie de renume la nivel european si aici putem aminti BBC One sau Television Production.”

Vlad Pufu mai detine, impreuna cu jurnalistul Ion Cristoiu, Grupul de presa Media Grup Production, care opereaza licente audiovizuale pentru posturile regionale Focus TV si Focus FM.

Actionariatul societatii care detine Grupul de presa Media Grup Production: Pufu Vlad Mircea – asociat principal – 51% şi Cristoiu Ion – 49%.

Societatea care detine televiziunea, S.C. Medika Broadcast Channel SRL din Buzau, controlata de Vlad Pufu, a mai solicitat in doua randuri o licenta audiovizuala de la CNA, in 22 iunie 2014 si in data de 21 octombrie 2014, ambele solicitari fiind insa respinse de Consiliu.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Se scrie AKTA, nu ACTA.

    Maxim 2 ani ii dau acestei televiziuni, dar cred ca intr-un an se inchide.
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @Dan SAVA, Herjeu a avut 10 zile de concediu in doi ani. Asa ca, Bunul simt ar spune ca trebuie sa stii despre ce vorbesti cand comentezi. Iar definitia bunului simt o gasesti in DEX.
  • sgiu sgiu
    de când?
  • Dan SAVA Dan SAVA
    Herjeu e mereu in concediu, iar Jucan vine cind are interese.

Trimite un comentariu

sus