Skip to main content

După o idee semnată avocata lui Cioacă: La Antena 3 s-a analizat procesul lui Iisus. Și s-au descoperit 30 de „vicii de procedură”

 
După o idee semnată avocata lui Cioacă: La Antena 3 s-a analizat procesul lui Iisus. Și s-au descoperit 30 de „vicii de procedură”

Câți arginți a primit Iuda pentru a-l „denunța” pe Iisus, tot atâtea vicii de procedură. La Antena 3 s-a analizat, la modul cel mai serios, condamnarea lui Iisus Hristos „din perspectiva juridică”. Cu burtierele de rigoare.

„30 de vicii de procedură în procesul lui Iisus”, a numărat analiza Antenei 3, făcută, desigur, și cu specialiști: Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, ucigașul Elodiei, preotul Ionuț Mavrichi și, prin Skype, Chris Terhș, preot greco-catolic stabilit în Statele Unite. 
Publicitate

„Doamna Vasi a venit cu această idee pe care noi am îmbrățișat-o”, a explicat Ana Maria Roman, realizatoarea emisiunii speciale, difuzate în a doua zi de Paști. 

„La început a fost denunțul. Denunțul făcut de Iuda”, explică Ana Maria Roman, ilustrând momentul cu secvențe din filmul lui Franco Zeffirelli, Iisus din Nazareth, completate apoi de pasaje din Biblie. 

Emisiunea cu procesul lui Iisus a fost urmărită, în medie, de 220.000 de persoane din întreaga țară, din care 170.000 de persoane din mediul urban.

Printre „vicii”:

  • „Procesul nu a fost organizat potrivit procedurii clasice”,
  • „Decizia de a-l omorî a fost luată antrior pentru aspecte politice și economice”,
  • „la arestare s-ar fi folosit o procedură care se aplica celor care erau acuzați de tâlhărie”,
  • „nu era permisă arestarea în timpul nopții, judecata trebuie să se facă în timpul zilei”,
  • „vedem pe iuda cum vine cu cum gărzile să-l ia pe Iisus din grădina Ghetsimani, noaptea. Este o încălcare a legii”
  • „Iisus spune că au venit la el cu ciomege, asemenea unui tâlhar, acesta era un alt viciu de procedură, pentru că ei aveau nevoie, înainte să-l rețină, să-i comunice ce acuzații i se aduc. Este aceeași situație care se întâmplă și în codul de astăzi din România”, explică Chris Terheș. 
  • „Iisus Hristos a fost luat cu gărzile preoților, mascații din ziua de astăzi”, le explică realizatoarea TV telespectatorilor. 
  • „L-au legat și l-au adus în plină noapte la Anna. După legea romană, o persoană nu poate să fie judecată într-un loc închis. Sunt locuri anume desemnate. Judecata trebuia să se facă în timpul zilei.”

„Decizia de a-l omorî a fost luată antrior pentru aspecte politice și economice”, a remarcat Maria Vasii, în analiza sa asupra procesului lui Iisus.

De ce economice? După ce Iisus intră în templu și dărâmă tarabele, acestea fiind locul unde se făceau banii, un loc unde se procura putere economică, atunci Anna (mare preot iudeu, socrul lui Caiafa, preot-jduecător - n.r.) care stăpânea din spate aceste influențe, frâiele economice, îl pune pe ginerele său să găsească această formă de a-l pune spre acuzare. O dată îl pune spre acuzare sub o pretinsă vină religioasă și pentru că nu era suficientă blasfemia, convertesc acuzația într-una politică spunând că nu se supune Cezarului, pentru a-l antrena politic pe Pilat.”

GALERIE FOTO. Antena 3 și condamnarea lui Iisus

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu