Skip to main content

Ce a decis CNA-ul britanic în cazul reportajului Sky News despre presupusul trafic de arme din România

 
Ce a decis CNA-ul britanic în cazul reportajului Sky News despre presupusul trafic de arme din România

Ofcom, organismul britanic similar CNA-ului din România, a decis: reportajul Sky News despre un presupus trafic de arme pe teritoriul României nu a încălcat legislaţia audiovizuală din Marea Britanie.

Publicitate

„Sky News ne-a oferit informaţii detaliate şi alte documente drept dovezi în cadrul investigaţiei noastre. Am fost mulţumiţi de faptul că postul de televiziune nu a „falsificat” şi nici nu a „înscenat” informaţiile prezentate şi, prin urmare, nu a încălcat reglementările noastre”, a arătat purtătorul de cuvânt al Ofcom într-o declaraţie pentru Paginademedia.ro.

Reamintim că Ofcom a primit 190 de plângeri de la telespectatori, multe dintre ele din România.

Pe 7 august anul trecut, SkyNews a difuzat pe post un reportaj despre un presupus trafic de arme făcut pe teritoriul României. Despre material s-a afirmat ulterior că ar fi fost o înscenare.

Pe 11 august procurorii DIICOT au reţinut trei bărbaţi care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News despre presupusul trafic cu arme din România.
Şase zile mai târziu procurorii DIICOT au început urmărirea penală faţă de trei dintre jurnaliştii de la Sky News, printre care şi Stuart Ramsay, pentru infracţiuni de comunicare de informaţii false.
„S-a reţinut faptul că membrii echipei postului de televiziune Sky News din Marea Britanie, şi anume cetăţenii britanici R.S.R., S.C.S., S.J., cu intenţie, au comunicat şi răspândit în mediul virtual şi prin mass-media, ştiri şi informaţii false referitoare la presupusul trafic de armament din România, deşi cunoşteau că aceste ştiri nu sunt reale, modalitate prin care s-a pus în pericol securitatea naţională, în contextul mai sus-descris", se arată în motivarea judecătorilor, potrivit Mediafax.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George George
    La cum gândesc despre noi că și popor,nimic de așteptat din partea lor.
    Cum de altfel la cat de fricosi,fsra demnitate și fara pic de orgoliu sunt cei ce trebuie sa de-a un raspuns.suntem de nesquic sa nu zic de" altceva".Pentru mine sincer acest popor "englez" îi pot caracteriza că fiind nesimțiți ,aroganti,și necivilizati.Ei au adus "democrația" cu biciul unde au avut colonii iar vecinii lor Francezii au adus și ei "democrația" cu cartea.In rest numai de bine
  • ion din balon ion din balon
    Vestul Europei, las si ipocrit! Noroc cu America!
  • geo geo
    Cum era de așteptat CNAul britanic i-a ”albit” pe pseudojurnaliștii lor.
    Să vedem cum se vor descurca aceștia și cu justiția din România.
    Punem pariu că primesc cu suspendare dacă sunt găsiți vinovați ?
  • aLex aLex
    Nu se poate asa ceva!!!!!Acest rezultat nu era previzibil deloc!!!!Cum sa-si apere CNA-ul britanic jurnalistii din tara lor!!!!Nuh!!!!Acum serios,chiar cineva se astepta la alt rezultat?Asa o sa fie si in ancheta penala.O sa zica procurorii britanici ca totul e pe bune si DIICOT o sa se faca de ras.Aia si daca aratau dinozauri gigant care fac trafic de arme si droguri din Romania,OFCOM si procurorii britanici tot ziceau ca e pe bune.
  • Dr. Dan Patru Dr. Dan Patru
    Era culmea sa-si ingroape cel mai puternic brand din istoria Marii Britanii. Sa nu uitam totusi ca doar la JO de la Londra, Team Sky le-a adus 8 medalii de aur.

Trimite un comentariu

sus