Skip to main content

Ovidiu Miculescu, demis de la şefia Radioului Public

 
Ovidiu Miculescu, demis de la şefia Radioului Public

Ovidiu Miculescu, şeful Radio România din 2012, a fost demis de la conducerea instituţiei împreună cu întregul Consiliul de Administraţie de către Parlament, anunţă Digi24.

Publicitate

Concret, plenul reunit a respins două rapoarte de activitate al Societăţii Române de Radiodifuziune, cel din 2015 şi 2016, ceea ce echivalează cu demiterea Consiliului de Administraţie şi al preşedintelui Ovidiu Miculescu.

Conform Adevărul.ro, raportul de activitate al SRR pe 2016 a fost respins de Parlament. 219 aleşi au votat „pentru respingere“, 63 „împotriva“ şi 14 parlamentari s-au abţinut. Potrivit legislaţiei, respingerea rapoartelor de activitate duce automat la demiterea Consiliului de Administraţie, inclusiv a şefului radioului public, Ovidiu Miculescu.

Totodată, Raportul de activitate al SRR pe 2015 a fost respins. 233 de aleşi au votat „pentru” respingere, 53 „împotrivă“ şi cinci s-au abţinut.

Reamintim că Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil in 2013 deoarece ocupase, simultan, funcţia de membru în CA al SRR şi cea de şef în cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). După patru ani de proces, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia ANI. Însă, nicio reacţie din partea şefului radioului public.

Totodată, Miculescu este urmărit penal, alături de alţi foşti membri din Consiliul de Administraţie, fiind suspectat de abuz în serviciu.

Procurorii pe el şi alţi 10 foşti membri că in perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 ar fi participat la luarea unor decizii în şedinţele Consiliului de Administraţie ale Societăţii Romane de Radiodifuziune, în urma carora au fost incheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora ar fi obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dorin dorin
    Radio Romania nu mai este Radio Public, de facto, de cand a fost scoasa taxa radio tv. SRR e radio de stat. O nuanta pe care o publicatie de media trebuia sa o aiba, totusi.
    Si TVR e televiziune de stat.

    Cand vor fi finantate din taxa platita de public, vor fi publice. Pana atunci sunt finantate de la buget, cu cati bani doreste cine e la putere. O diferenta importanta.
  • Dora Zorca Dora Zorca
    Bruta Severin il înlocuieste pe securistul Miculescu.Ambii de la PSD.
  • RRA RRA
    L-ati demis pe Miculescu, v-ati trezit cu Georgica Severin!
  • Radio Erevan Radio Erevan
    Uraaaa! Si DNA sa vina sa il ia!

Trimite un comentariu

sus