Skip to main content

Ovidiu Miculescu, demis de la șefia Radioului Public

 
Ovidiu Miculescu, demis de la șefia Radioului Public

Ovidiu Miculescu, șeful Radio România din 2012, a fost demis de la conducerea instituției împreună cu întregul Consiliul de Administrație de către Parlament, anunță Digi24. 

Concret, plenul reunit a respins două rapoarte de activitate al Societății Române de Radiodifuziune, cel din 2015 și 2016, ceea ce echivalează cu demiterea Consiliului de Administrație și al președintelui Ovidiu Miculescu. 

Publicitate

Conform Adevărul.ro, raportul de activitate al SRR pe 2016 a fost respins de Parlament. 219 aleşi au votat „pentru respingere“, 63 „împotriva“ şi 14 parlamentari s-au abţinut. Potrivit legislaţiei, respingerea rapoartelor de activitate duce automat la demiterea Consiliului de Administraţie, inclusiv a şefului radioului public, Ovidiu Miculescu.

Totodată, Raportul de activitate al SRR pe 2015 a fost respins. 233 de aleşi au votat „pentru” respingere, 53 „împotrivă“ şi cinci s-au abţinut.

Reamintim că Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil in 2013 deoarece ocupase, simultan, funcția de membru în CA al SRR și cea de șef în cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). După patru ani de proces, și Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia ANI. Însă, nicio reacție din partea șefului radioului public.

Totodată, Miculescu este urmărit penal, alături de alți foști membri din Consiliul de Administrație, fiind suspectat de abuz în serviciu. 

Procurorii pe el și alți 10 foști membri că in perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 ar fi participat la luarea unor decizii în ședințele Consiliului de Administrație ale Societății Romane de Radiodifuziune, în urma carora au fost incheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora ar fi obținut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Radio Romania nu mai este Radio Public, de facto, de cand a fost scoasa taxa radio tv. SRR e radio de stat. O nuanta pe care o publicatie de media trebuia sa o aiba, totusi.
    Si TVR e televiziune de stat.

    Cand vor fi finantate din taxa platita de public, vor fi publice. Pana atunci sunt finantate de la buget, cu cati bani doreste cine e la putere. O diferenta importanta.

Trimite un comentariu