Skip to main content

(P) 10 obiective turistice pentru care merită să-ţi rezervi bilete de avion spre Amsterdam

 
(P) 10 obiective turistice pentru care merită să-ţi rezervi bilete de avion spre Amsterdam

(P) Dacă eşti în căutarea unei noi perspective de lifestyle şi vrei să te conectezi la un stil ecologic de viaţă, poţi rezerva bilete de avion pentru o vacanţă în Amsterdam şi vei descoperi că este un oraş cu standarde înalte de viaţă în care merită din plin să-ţi petreci cel puţin un weekend break, dacă nu înteaga viaţă.

Publicitate

Ce poţi face într-un city break la Amsterdam şi care sunt principalele comori ascunse ale oraşului?

Poţi învăţa multe despre istoria navigatorilor olandezi îndrăzneţi sau despre poveştile cu lorzi şi ducese, poţi face o plimbare în parcurile cu lalele din Amsterdam sau un tur croazieră pe canalele riverane istorice din centrul oraşului.

Zboruri Bucureşti-Amsterdam în orice anotimp

Care ar fi perioada perfectă pentru o plimbare prin istoria Amsterdamului?

Poţi face călători spre Amsterdam oricând, în orice perioadă, întrucât temperaturile sunt moderate, cu fluctuaţii mici, datorita climei temperat-oceanice.

Oferte de zboruri ieftine spre Amsterdam poţi găsi şi în lunile de primăvară dacă doreşti să vezi spectacolul florilor olandeze. Dacă vrei să trăieşti bucuria festivalurilor de muzică tehno, pop şi jazz, găzduite în apropierea Amsterdamului, atunci îţi poţi programa în agendă o vizită începând cu luna iunie şi până în septembrie.

Peste 5 milioane de turişti din toată lumea îşi planifică anual călătorii şi zboruri spre Amsterdam pentru a vizita principalele atracţii turistice prin croaziere pe canalele cu apă sau tururi-circuit cu bicicleta la muzee, palate şi restaurante.

Mic istoric despre Amsterdam

Ce ar trebui să cunoşti despre istoria fascinantă şi îndrăzneaţă a localnicilor din Amsterdam înainte să ajungi acolo?

Un prim punct esenţial este chiar etimologia numelui Amsterdam, care derivă din numele râului Amstel, în jurul căruia s-a organizat existenţa unei mici aşezări pescăreşti, în timpul secolului 12.

Acest mic nucleu rural a evoluat rapid, pe parcursul secolului 17 (aşa numita Epocă de Aur Olandeză), ca rezultat al dezvoltării schimburilor comerciale şi a rutelor de navigaţie la nivel internaţional.

Oraşul s-a conturat ca un puternic centru financiar şi o piaţă importantă manufacturieră de diamante.

Situată în partea vestică a ţării, capitala Amsterdam s-a dezvoltat încă din secolul 17 pe baza unui plan urbanistic ce grupa concentric canalele de apă (Herengracht, Keizergracht, Prinsengracht si Singel) spre centrul oraşului.

Cele peste 1000 de poduri care se interconectează reprezintă o atracţie turistică demnă de luat în seamă. Totodată, Amsterdamul este un important port maritim cu ieşire la Marea Nordică prin Canalul Mării Nordice.

Un alt punct marcant pentru standardul de viaţă olandez este gradul de toleranţă enorm, sintetizat într-o expresie locală: “trăieşte şi lasă-i şi pe ceilalţi să trăiască”.

În toată istoria olandeză, localnicii au fost foarte primitori cu refugiaţii politici sau emigranţii economici, în această metropolă europeană coexistând un melanj de religii: catolicism, budism, hinduism, iudaism etc.

Amsterdamul are, în zona centrală, o populaţie de 850.000 de locuitori, în extinderea urbană numără peste 1.350.000 locuitori, iar întreaga dezvoltare metropolitană a Amsterdamului totalizează peste două milioane de locuitori.

10 obiective turistice în Amsterdam

1.Poţi începe călătoria olandeză prin rezervarea din timp a biletelor de avion spre Amsterdam, pentru a prinde cele mai mici tarife, şi te poţi pregăti pentru vizitarea Muzeului Naţional Regal-Rijksmuseum, emblema culturii şi artei olandeze. Clădirea istorică este amplasată în zona veche, de sud a oraşului.

Poţi admira colecţia bogată de picturi din Secolul de aur olandez în cadrul expoziţiei permanente “Capodoperele” în secţiunea Philips.

Galeria de picturi celebre cuprinde lucrări ale maeştrilor Jan Vermeer, Franz Hals şi Rembrant van Rijn (Rondul de noapte, Mireasa evreică, Lecţia de anatomie a Dr. Deyman etc).

2.Într-o minivacanţă la Amsterdam, trebuie să vizitezi Muzeul Van Gogh, situat chiar lângă muzeul Rijksmuseum, impresionant prin simplitatea liniei arhitecturale şi jocul minimalist de materiale moderne - sticlă, ciment şi metal.

Clădirea a fost proiectată de arhitectul japonez Kisho Kurokawa. Muzeul este dedicat lucrărilor marelui maestru Van Gogh şi cuprinde mai multe săli şi expoziţii tematice. Aici poţi vizita cea mai mare colecţie din lume a pictorului Van Gogh, în care sunt disponibile peste 200 de picturi, 400 de desene, 700 de scrisori personale, schiţe şi notiţe de lucru.

3.Poţi rezerva bilete de avion în avans spre Amsterdam pentru o vizită relaxantă la Muzeul Madame Tussauds Amsterdam, care găzduieşte figurine celebre din ceară, fiind situat în zona centrală a oraşului.

În cadrul expoziţiei, poţi vedea o serie de personaje faimoase din lumea filmului - în mărime naturală şi cu ţinute vestimentare de gală - eroi din lumea sportului şi chiar prinţese şi regi, reproduşi în mod extraordinar din ceară.

4.Mulţi dintre călătorii care ajung la Amsterdam sunt în majoritate tineri, iar unii dintre aceştia au ca principal obiectiv turistic vizitarea Casei Anna Frank, din zona Westerkerk. Cei mai numeroşi turişti care vizitează muzeul sunt tineri americani, interesaţi să afle care au fost efectele celui de-al doilea război mondial şi consecinţele negative ale Holocaustului asupra copiilor persecutaţi de regimul nazist.

Expoziţia este însoţită de materiale educaţionale, inclusiv cataloage, DVD-uri, iar camerele din anexa secretă au fost menţinute în starea lor autentică.

Partea din faţă a casei menţine atmosfera perioadei de ascundere a familiei evreieşti persecutate, iar povestea se spune cu citate din jurnalul Annei, în timp ce obiectele originale şi fotografiile din expoziţie schiţeaza povestea şi deportarea în lagăr.

După turul muzeului te poţi linişti în cafeneaua muzeului sau poţi răsfoi câteva cărţi interesante în librăria muzeului.

5.Dacă te pasionează pictura şi arta în general, poţi rezerva bilete de avion spre Amsterdam pentru a păşi în casa şi atelierul artistului Rembrandt Harmenszoon van Rijn.

Timp de douăzeci de ani, cel mai mare pictor olandez a trăit şi a lucrat în această casă din inima cetăţii, care este acum muzeu.

Poţi intra în casa lui şi poţi să trăieşti o experienţă Rembrandt completă din secolul al XVII-lea.

Încăperile au păstrat amprenta stilului şi vieţii de atunci, iar mobilierul şi obiectele sunt meticulos refăcute, completând gravurile şi lucrările de artă Rembrandt.

6.Dacă vrei să afli unde se ţin cele mai fastuoase şi maiestuoase recepţii, dineuri şi ceremonii diplomatice sau decernări de premii importante (cum ar fi: Premiile Erasmus, Carnavalul Argintului, Premiile Regale pentru Pictura şi Premiul Prinţului Claus), atunci planifică-ţi din timp zborul spre Amsterdam şi aterizează în paşi de dans în sălile regale ale Palatului Paleis op de Dam.

Complexul de construcţii monarhice este amplasat în partea vestică a Pieţei Dam, în zona centrală şi este unul dintre cele trei palate din Olanda, la dispoziţia monarhului prin actul Parlamentului.

Cel mai mare impact vizual îl are sala centrală cu podeaua de marmură albă pe care sunt gravate două hărţi ale lumii din emisfera occidentală şi cea estică.

7.Alături de mulţi tineri din Europa, poti să te bucuri de atmosfera Heineken Experience. Poţi trăi momente magice de neuitat la Muzeul Berii, în interiorul fabricii de bere Heineken, din centrul metropolei Amsterdam, una dintre cele mai populare atracţii ale oraşului, ce primeşte, anual, sute de mii de turişti.

Poţi savura tradiţionala bere Heineken la o degustare în barul din interiorul fostei fabrici Heineken. Apoi, poţi vizita o serie de expoziţii multimedia, artefacte istorice de fabricare a berii şi poţi experimenta o aventură 4D "Brew Your Ride", în care poţi descoperi secretul-poveste al unei sticle de bere Heineken.

8.Dacă în city break-ul la Amsterdam vrei să petreci clipe încântătoare descoperind universul cărţilor şi apoi să te destinzi confortabil, savurând o cafea olandeză pe terasa restaurantului de la etajul 7, deasupra bibliotecii, atunci te poţi opri la Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Situată în zona centrală, cea mai mare bibliotecă modernă din regiune - Openbare Bibliotheek Amsterdam - are 10 etaje cu spaţii tematice diverse: Muzeul Bibliotecii, săli cu 600 computere cu acces gratuit la internet şi 1.200 de locuri, sală de spectacole, restaurant cu bufet şi o terasă cu vedere panoramică spre zona sudică.

Poţi vizita celebra casă cu păpuşi (Mouse Mansion), unde poţi descoperi aventurile simpatice ale celor doi şoricei curioşi - Sam şi Julia. Biblioteca are şi o zonă cu prezentări rotative de design, artă şi cărţi.

9.Tineri antreprenori şi artişti din toate colţurile mapamondului aleg zboruri ieftine spre Amsterdam pentru a afla mai multe despre povestea reală a lalelelor olandeze şi a se bucura de încântarea oferită de lanurile pline de culoare.

Muzeul lalelelor Amsterdam (Muzeul Tulip), situat în zona centrală, te poate purta într-o plimbare prin timp în călătoria plină de aventuri a fragilei lalele. Povestea lalelei prinde viaţă prin filmuleţele de prezentare, decorul şi amenajările din interiorul muzeului.

Poţi descoperi că laleaua, simbol naţional al Olandei, este originară de pe culmile muntoase asiatice şi a fost culeasă prima oară de botaniştii turci ai Imperiului Otoman şi făcută cunoscută în întreaga Europă.

Cei care i-au adus faima pe plan mondial au fost olandezii, laleaua devenind o sursă de inspiraţie pentru artişti, designeri, pictori şi antreprenori florari. Aici poţi descoperi şi lalele crem sau galben cu alb care au parfum subtil dulce şi lalele portocalii cu accente de bronz şi cu miros rafinat, picant.

10.Dacă vrei să vezi ce se ascunde în spatele faţadelor unei case construite pe canalul de ape, poţi vizita reşedinţa Van Loon, casă-muzeu, în inima cartierului de locuinţe pe canalele râului Amstel.

Locuinţa a fost construită în 1672 de arhitectul Adriaen Dortsman pentru un elev al lui Rembrandt (pictorul Ferdinand Bol), apoi familia Van Loon a devenit proprietara casei. Interioarele păstreaza stilul bogat impresionant al epocii de aur olandeze şi păstrează o mare colecţie de picturi, mobilier preţios, precum şi obiecte de artă din argint şi porţelan din diferite secole.

În spatele casei se află amenajată o grădină frumoasă, o oază de linişte în care merită să faci un popas şi să te relaxezi un pic.

Amsterdamul continuă să fie un magnet pentru tinerii de pretutindeni care vor să aibă un standard de viaţă ridicat într-un oraş cu potenţial de dezvoltare economică, infrastructură avansată, servicii medicale bune, servicii recreaţionale şi de petrecere a timpului liber.

Oraş cosmopolit, Amsterdamul este cunoscut ca unul dintre cele mai ecologice din Europa şi este faimos pentru liniile de transport urban cu bicicleta.

Condiţiile de trai din această metropolă, nivelul de siguranţă personală - bazat pe cota scăzută a criminalităţii - protecţia publică şi stabilitatea economică sunt repere pentru tinerii care caută un stil de viaţă prosper şi sigur economic.

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus