Skip to main content

A doua încercare. Bucureştiul are un nou logo nou

 
Sursa foto: HotNews
Sursa foto: HotNews

Bucurestiul are un nou logo, o reprezentare simplificata a patru edificii-simbol ale Bucurestiului: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Roman si Arena Nationala, anunta Primaria Capitalei, anunta HotNews. Logo-ul este realizat de Alexandru Mihai Nenciu si s-a situat pe locul II in concursul organizat de municipalitate.

Publicitate

Reamintim ca la inceputul acestei saptamani, Primaria Capitalei a luat decizia de a descalifica lucrarea desemnata initial castigatoare, a timisoreanului Narcis Teodor Lupou, in urma semnalelor publice privind asemanarea foarte mare cu unul din logo-urile orasului Taipei.

Ce spune Bogan Naumovici despre retragerea primului logo

In prezentarea materialului propus spre jurizare, Alexandru Mihai Nenciu sustine ca a pornit de la ideea de a crea un logo care sa condenseze, grafic si vizual, un cumul de valori reprezentative pentru bucuresteni - istorice, culturale, sportive si economice.

„Logo-ul creat de mine incearca sa spuna o poveste, sa reconstituie etapele unei istorii, prin reprezentarea simplificata a patru edificii-simbol ale Bucurestiului: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Roman si Arena Nationala. Logo-ul nu este altceva decat un vector de transmitere a identitatii colective", sustine autorul.

GALERIE FOTO

  • Sursa foto: HotNews

Pentru a se evita situatii de genul celei intalnite la primul logo declarat castigator, organizatorii concursului au decis, de comun acord cu membrii juriului, ca inmanarea propriu-zisa a premiului si semnarea contractului de cesiune a drepturilor de autor sa aiba loc in termen de 7 (sapte) zile de la comunicarea publica a deciziei, spun reprezentantii Primariei Capitalei.

„Castigatorul va fi validat doar daca in acest interval, in care lucrarea va fi expusa public pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti si pe pagina de Facebook, nu apar sesizari pertinente privind un eventual plagiat sau similitudine cu un alt logo existent. In cazul in care decizia ramane definitiva, acest lucru va fi comunicat public pe data de 12.05.2017, moment in care vor fi publicate in mediul online toate lucrarile participante la concurs. In functie de aprecierea pe care o vor primi din partea publicului, unele dintre acestea vor primi premii simbolice pentru popularitate, iar autorii vor fi inclusi intr-o baza de date pentru a fi solicitati pentru lucrari viitoare de grafica de catre institutiile subordonate ale Primariei Capitalei", se arata intr-un comunicat emis de Primaria Capitalei.

In concurs s-au inscris 230 de proiecte si au fost validate 204.

Lucrările au fost jurizate de o echipă formată din: Gabriela Firea, Prof. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, sectia de Arte, Arhitectura si Audiovizual; Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti; Anca Boeriu, lector la departamentul Grafica al UNARTE; Dr. Vladimir Nicula, lector la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu; Ioana Ciocan, Vicepresedinte Uniunea Artistilor Plastici; Dochita Zenoveiov, brand innovator, "INOVEO"; Bogdan Naumovici, managing partner "23 Communication Ideas"; Corina Vintan, managing partner "Links Associates"; Mirel Palada, sociolog.

Citeşte şi:

Naumovici, despre logoul Capitalei: E lăudabil că s-a anulat pentru că nu e original. Arată că selecţia e onestă

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gigi gigi
    @Mihai, Naumovici si-a pierdut credibilitatea de cand a facut campanie publicitara pentru Rosia Montana Gold Corporation. Iar asta in timp ce zeci de oamenii care protestau la Universitate impotriva cianurarii Rosiei Montane erau bagati prin dubele jandarmeriei (2011-2012).
  • Un fraier Un fraier
    Rece. Sec. Impersonal.
    Din pacate uratul primeaza, asa ca nu putem fi noi altfel.
    Poate noi cei ce ne dam aici cu parerea suntem prosti si chiori dar in stlizare eu vad Poarta sarutului, arhitectura greaca si o cupola de moschee.
  • Nicu balan Nicu balan
    Eu ad fi dorit ca logoul sa fie un cioban (Bucur)care sta in spatele unei ***.Ce face el acolo nu stiu si nu ma inteteseaza doar ca *** musai trebuie sa fie cu gura deschisa lasand impresia ca behaie de fericita ce este ea de ***.
  • nume nume
    mie imi pare ca Arcul De Trimf aduce mai degraba cu Poarta Sarutului iar Ateneul Roman cu Acropole.
  • otilia otilia
    http://www.cultofmac.com/privacy-policy/

    Cum ar veni s-a schimbat steagul din albastru in rosu. Na, e un mock-up, se intelege.
  • Iancu Jianu Iancu Jianu
    Noua varianta de logo e prostie fara margini. Mai bine ar pune un B simplu.
    Sau si mai bine revin la primul logo, cel plagiat. Ii schimba eventual culorile, dar macar ala arata a logo.
  • nata nata
    Din pacate si cu noul logo au dat chix, nu este numai incarcat, dezechilibrat ca imagine, prea multe linii in stanga si prea subtiri in dreapta , dar si din punct de vedere al utilizarii va fi un dezastru. Imaginati-va un pix inscriptionat cu el sau sigla folosita intr-o lista de sponsori, micuta pe undeva. Nu se va intelege nimic.
  • Radu Radu
    Pt Mihai,
    Vad ca îl ridici în slavi pe acest Naumovici,de parca în afara de acest individ ,nu mai exista nimeni specialist,care sa își dea cu părerea. Am impresia ca ești vreo *** de-a lui.Prin New York,nu prea se știe de el,sau din cei din comisie, dar,parerea generala este ca acest logo este un mare ***.Bucureștiuleste exact ceea ce reprezinta pt romani,de 500 de ani,un mare fas , la asa capitala,asa primareasa .
  • Mihai Mihai
    @alex2 - Bogdan Naumovici este amator? El este un maestru sacru al marketingului si publicitatii din Romania. In plus este un simbol in lupta anti-psd ciuma rosie care da legi noaptea ca hotii si ziua ca mafiotii.
    Daca el care a fost in comisie a decis ca este bun, inseamna ca da, este bun.
  • sigla lu'peste sigla lu'peste
    @Liviu,
    Daca tot ti-e dor de Ceausescu, ***?
    Datoriile le-am terminat in 85, dar noi am continuat sa suferim de foame si de frig pentru ca el sa devina un "conducator de renume mondial", asa ca mai lasa-ne cu grija lui pentru poporul roman. Pentru el eram doar animale de munca, carora le construia grajduri friguroase, le hranea in circul foamei si le folosea pentru a produce cat mai multi urmasi care sa-i proslaveasca geniul.
    Cat priveste cele construite de el, cu siguranta ca cele 3-4 cladiri simbol nu au nicio legatura cu acest criminal. Ca sa nu mentionez cate zeci sau sute de monumente istorice a daramat ca sa construiasca niste oribilitati si inutilitati de genul Casei Poporului, la vietile distruse a zeci de mii de bucuresteni stramutati peste noapte din casele lor, totul a pentru a-si indeplini visele de "cel mai mare arhitect" al Romaniei.
    O sigla ca cea de acum ar fi fost cu siguranta pe gustul lui Ceausescu, rar atata prost gust!
  • vaisiglanoastra vaisiglanoastra
    Foarte incarcat, prea multe linii in partea stanga, un logo trebuie sa stlizeze mesajul, sa fie echilibrat si nu disproportionat. Aluziile la monumente sunt grosiere, neunitare, linia interioara decapiteaza atat Ateneul cat si Arcul iar Arena nu are nicio legatura cu bucla Bului, la fel de bine poate simboliza centura Bucurestiului (functionala pe jumatate):))
    Asta ca sa nu mai zic ca Arena Nationala este un simbol al Bucurestiului doar daca ne gandim la cat de mult a costat si cat de uscat este gazonul in comparatie cu alte stadioane similare.
    Parca suntem la jocul"gaseste diferenta":)) Arcul de triumf cand are ambele cercuri in colturile de sus, cand are numai in stanga.
    Aceste esecuri nu stiu daca se datoreaza faptului ca nu prea avem graficieni sau faptului ca din comisia de evaluare fac parte Stirea, Palada, Naumovici, graficieni de renume mondial, "campioni" ai bunului gust, cu o vasta experienta in domeniu. Din sigla nu lipsesc decat cei 3 trandafiri stilizati, ca tot zicea Palada ca PSDu ne da de mancare.....
  • alex2 alex2
    un desen incalcit si obositor de privit care nu se foloseste de culori.
    arata mai degraba cu un logo al unei firme de arhitectura decat cu un oras.
    amatorii din comisie ne arata iar care este adevarata pregatire profesionala de la Arte si din publicitatea romaneasca; de Firea nu mai zic nimic, casa dansei spune totul despre cat de mult se pricepe.
  • Liviu Liviu
    Ce sa mai zic ! O capitala murdara, *** chiar ,care după atâția ani de istorie și au dat seama că n au logo ! O capitala ridicata de Ceaușescu , personaj ucis de niste minți incete ,ieșite în cete in strada pt a da jos un om care s a luptat din răsputeri să nu de-a tara străinilor și să rămână fără datorii ,lucru pe care l a și reușit ! Un oraș ridicat și înfrumusețat prin clădiri construite la ideea aceluiași Ceaușescu ,dat jos de niste *** ieșiți în turma că nu le mai convenea regimul pt ca noi să trăim în mizeria ,corupția și hoția in care trăim ! Capitala ar trebui sa fie Cluj ,Iași ,Brașov sau Timișoara ,in niciun caz acest oraș care fura din toate județele doar ca sa le fie lor bine !
  • ana ana
    al treilea monument aduce mai degraba a moschee.
  • Radu Radu
    Parca ar fi reclama stilizata,la comedia Beethoven, vedeta de cinema.S-a trezit ,marea specialista în logo-uri Firea,sa se bage în seama singura.

Trimite un comentariu

sus