Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: BOR l-a reabilitat pe „Patriarhul Roşu”, cunoscut pentru citatul: „Omul nou este omul sovietic”

 
PRESA DE AZI. Adevărul: BOR l-a reabilitat pe „Patriarhul Roşu”, cunoscut pentru citatul: „Omul nou este omul sovietic”

Subiectele din presa de azi. Biserica Ordtodoxă Română l-a reabilitat pe primul Patriarh al României Comuniste, cunoscut pentru citatul: "Omul nou este omul sovietic!", în Adevărul. Foştii şefi de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vând la Pompieri maşini de 40 de milioane de euro, în România liberă.

Publicitate
  • Adevărul: "Biserica Ortodoxă Română l-a reabilitat pe 'Patriarhul Roşu'"

Cotidianul scrie azi că "mai mulţi lideri religioşi ortodocşi şi istorici s-au întâlnit în weekendul trecut la Mănăstirea Dervent din Constanţa la un seminar intitulat 'Rezistenţa Bisericii Ortodoxe Române sub regimul comunist', în cadrul căruia s-a discutat despre activitatea preoţilor dobrogeni după anul 1948. Printre altele, a fost elogiată şi figura lui Justinian Marina, primul Patriarh al României comuniste, căruia îi este atribuit citatul 'Omul nou este omul sovietic!'."

  • România liberă: "Pompierii, maşini de 40 de milioane de euro de la foştii şefi"

Potrivit RL, "cât au fost ofiţeri activi, au decis ce echipamente cumpără Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). De când sunt rezervişti, decid ce echipamente vând Inspectoratului.

Este vorba de generalul de brigadă (r) Aurelian Niţă şi colonelul (r) Costică Girip, care au câştigat un contract de aproximativ 40 de milioane de euro de IGSU. Prin intermediul unei companii la care sunt asociaţi. Pentru cele 40 de milioane de euro, firma lui Niţă şi Girip va livra 80 de autospeciale pentru pompieri.

Cei doi militari rezervişti au deţinut funcţii de conducere chiar la IGSU: genralul Niţă a fost şeful Direcţiei Logistică la IGSU, iar colonelul Girip a fost locţiitor la ISU Bucureşti."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Gazeta Sporturilor: "Unicul Steaua - Dinamo"

"Călăraşi oferă singura confruntare între echipe care mai poartă numele celor două mari rivale ale fotbalului românesc: Steaua Raduvanu - Dinamo Străuleşti", scrie GSP.

Cotidianul: "Promovări şi doctorate dubioase în Poliţia Română"

"La Satu Mare se relansează lupta pentru funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Aspiranţii se bazează pe susţinerea unor grupuri politice sau a unor oameni de afaceri potenţi.

Comisarul-şef Marius Mureşan este susţinut pentru funcţia de şef al IJP de către afaceristul Mihai Crişan, iar gruparea PSD din Ţara Oaşului este decisă să facă tot posibilul ca să-l impună în funcţie pe comisarul-şef Gheorghiţă Neamţ, bazându-se şi pe un eventual sprijin din partea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea", scrie Cotidianul.

Evenimentul zilei: "Dosarele cu fonduri europene ale Ministerului Dezvoltării erau arhivate la firma al cărei depozit a ars."

Libertatea: "De patru ori purtată, a cincea, remarcată"

Libertatea scrie azi că "naşa Delia Matache a rămas în pană de originalitate. Deşi mai toată cariera ei a încercat să-şi creeze un look unic, Delia Matache a reuşit să calce strâmb la unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa sa. Rochia pe care Delia a ales-o pentru nunta Oanei a mai fost purtată de patru ori înainte, de alte patru vedete, cu alte patru ocazii."

Click: "Gheorghe Zamfir, 'păzit' non-stop de soţia tinerică"

"Nicoleta Beca nu-l scapă din ochi pe artist la nici un concert. Sprintenă ca argintul viu, solista de folclor Nicoleta Beca nu îi este doar soţie devotată lui Gheorghe Zamfir, ci poate îndeplini oricând rolul de bodyguard sau de impresar. Cei doi au atras toate privirile duminică, la Buzău."

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus