Skip to main content

VIDEO. Cătălin Măruță, interviu la Digi FM. Cum i-a înapoiat lui Vîntu salariul primit de la Realitatea

 
VIDEO. Cătălin Măruță, interviu la Digi FM. Cum i-a înapoiat lui Vîntu salariul primit de la Realitatea

Cătălin Măruță, realizatorul emisiunii La Măruță de la Pro TV, a povestit, într-un interviu live pe pagina de Facebook Digi FM, despre începuturile sale în divertisment.

Publicitate

Cum a intrat în televziune, dar și despre experiența emisiunii matinale de la Realitatea TV (din octombrie 2005). După câteva luni în care a simțit că nu mai este fericit cu ceea ce face, realizatorul TV a decis să-i restituie patronului Sorin Ovidiu Vîntu salariile pe șase luni, cât lucrase la televiziunea de știri. 

Câteva dintre declarațiile realizatorului, în continuare:  

Cătălin Măruță, despre intrarea în televiziune: 

„Am fost la TVR 2 și am dat concurs, trebuia să prezint știri. Eram 20 de oameni care erau antrenați pentru știri. Eu eram mereu ultimul la proba asta pentru că nu puteam să citesc drept, întotdeauna cântam cuvintele și am spus că nu mă simt bine.  Și m-au trimis cei de la TVR 2 la zilele unui oraș, de unde am transmis. Și-atunci mi-au spus, tu nu trebuie să citești știri, tu trebuie să faci divertisment.”

Despre experiența Realitatea TV

Acolo nu mi-a fost cum m-am gândit eu. Eu m am dus întotdeauna în locuri unde m-am simțit bine și unde sunt oamnei pe care îi admir sau care îmi plac.
Povestea la Realitatea cam așa a fost. Am plecat de la TVR 2 unde făceam Plaja lui Măruță și m-am dus la Realitatea.
Erau oameni care plecaseră din Pro TV și se duseseră la Realitatea. Așa am acceptat oferta.

Despre întâlnirea cu Vîntu, pe atunci patron la Realitatea:

„Pot să-ți spun despre ultima întâlnire cu Vîntu, cred că este mai interesantă. După șase luni de Realitatea, dintre care trei am făcut emisiune și alte trei în care nu mai începea emisiunea, dar eu îmi luam un salariu lună de lună, m-am dus la el și i-am spus că nu mai sunt fericit și că nu-mi place ce fac.

Eu credeam că facem la Realitatea o emisiune de divertisment într-o lume de știri unde chemăm politicieni și putem să aflăm de la ei și alte lucruri, să-i vadă lumea altfel.

Ca o paranteză, îmi aduc aminte că l-am avut invitat pe Mircea Geoană, într-o dimineață, și îl întreb: Domnu Geoană, aveți telefonul la dumneavoatsră? Și-mi spune: Da, de ce? Haideți să-i dăm bip lu` Domnu` Iliescu să vedem dacă sună înapoi. ”

Mi-am dat seama că nu sunt fericit acolo. Și știi când mi-am dat seama că sunt nefericit? Acolo câștigam foarte mulți bani și mi-am dat seama că după ce termin emisiunea la Realitatea TV nu mă sună nimeni să mă întrebe cum a fost sau să-mi spună: băi, ce tare ai fost. Și am zis că nu e locul meu acolo. Și m-am dus la Vîntu și i-am spus că nu sunt fericit, că vreau să mă întorc la TVR, unde luam mult mai puțin în perioada aceea.
Și el mi-a zis: Nu ești mulțumit de bani?

I-am zis: Nu, nu mă simt bine, nu-mi place. Și nu m-a crezut.

Și ce crezi că am făcut? Banii pe care i-am primit de la Realitatea au fost niște bani de care nu am vrut să mă ating. Simțeam că nu e locul meu, că poate fac ceva greșit. Nu aveam o siguranță sau o deschidere. M-am dus la bancă și am trimis toți banii înapoi. M-am dus la Vîntu și i-am zis: șase luni de zile mi-ați dat un salariu pe care nu l-am meritat pentru că eu nu am făcut absolut nimic. Patru luni am stat degeaba și două luni jumate am stat numai în breaking news-uri. Așa am plecat de-acolo și am revenit la Tonomatul de pe doi.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • @antirds: nu sunt fanul nimănui. Dacă digi 24 sau digi fm ar greși, as reacționa. Dar pana acum nu au făcut o. Iar postul tv în sine sau jurnaliștii de acolo nu au vreo legătură cu acest caz.

    Oricum, sa știi ca lumea nu se uita la posturile din grupul cu care ții datorita conținutului, nu faptului ca au fost implicate într un scandal de șantaj.
  • Pt."F".Te cred pe cuvânt ca ești fan al ungurului,dar,Digi FM,face parte din RDS,și, după cum îmi suna mie,întreg grupul este acuzat de dare de mita,deci,mi se pare normal ca o parașuta ca acest *** al televiziunii,sa dea interviu la niște radiouri,și tv uri, exact pe măsură talentului și inteligentei renumite,a lui,și, ***
  • @ Mihai : postul digi nu e urmărit penal. Mai informează te. Știu ca vrei sa pui egal intre digi și o alta televiziune, dar la digi nu a existat promouri cu dezvăluiri ce nu au mai apărut.

    Cat despre Marută, este frumos ce zice, dar de la un moment ceea ce a făcut la Protv a fost mai naspa decât ceea ce a n a făcut la Realitatea.
  • Cum de da interviu la penalul Digi FM? Ar trebui sa nu se mai afiseze cu posturi urmarite penal. Si cei care fac publicitate la postul penal DIGI (la tot trustul penal Digi) ar trebui sa isi retraga publicitatea!
  • Da' oare exista cineva la Pagina de media care verifica articolele sa fie scrise corect inainte sa le publicati? Just saying...e deranjant sa vezi atatea greseli...

Trimite un comentariu