Skip to main content

N-au considerat că e News Alert: Nimic (încă) pe Digi 24 despre punerea sub urmărire a șefilor din RCS. Antena 3 jubilează

 
N-au considerat că e News Alert: Nimic (încă) pe Digi 24 despre punerea sub urmărire a șefilor din RCS. Antena 3 jubilează

UPDATE. Digi24 a difuzat o știre extrem de scurtă pe subiect, la 18.05, la mai bine de două ore de la comunicatul DNA. Știrea de trei paragrafe are burtiera „Control judiciar pentru Dumitru Dragomir”, nu dă detalii despre caz și menționează că sunt „cercetați mai mulți actuali și foști membri ai conducerii RCS”, fără a le da numele. Știrea e la fel de scurtă și pe site și nu este poziționată în primul ecran. (Știrea Digi, în articol)

Publicitate

Cum se vede pe Digi 24 și pe Antena 3 știrea despre punerea sub urmările penală a lui Dumitru Dragomir (fostul șef al LPF), a administratorului RCS Ioan Bendei și a fostului șef al RCS Alexandru Oprea?

Pe Digi 24, post deținut de RCS, după peste o oră de la apariția comunicatului DNA, știrea nu există. Nici pe site-ul Digi24.ro, știrea nu apare.

Pentru Digi 24, știrea nu a fost subiect de News Alert.

În schimb, Antena 3 jubilează: o emisiune moderată de Sandra Stoicescu dezbate cazul, cu Mugur Ciuvică.

Sandra Stoicescu acuză DNA că „dormea pe dosar, cu el în sertar.” „E o rușine acest dosar”, spune Stoicescu. Realizatoarea tună la adresa DNA:

"Sorin Alexandrescu a fost luat de pe stradă, a fost acuzat de șantaj, când tocmai despre această anchetă cu Dragomir era în lucru.
Au luat doar ce le-a convenit."

"Kovesi a scos dosarul din sertar de frica lui Tudorel Toader, ministrul Justiției."

Mugur Ciuvică intră prin telefon și trimite la Kovesi: „prietenul doamnei Kovesi era cel din RCS care se ocupa de relația cu sala familiei Dragomir”.

Burtiera Antena 3: Șefii RCS&RDS, urmăriți penal pentru o mega-șpagă

Subiectul a fost tratat de Antena 3 și la emisiunea Danei Grecu. Burtierele: „De ce scoate Kovesi dosarul de corupție RCS” și „Răsturnare incredibilă de situație: DNA acuză șefii RCS&RDS”

Reamintim că administratorul RCS, Ioan Bendei, fostul directorul al companiei de cablu Alexandru Oprea și Mitică Dragomir sunt urmăriți penal pentru mită și spălare de bani, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, publicat astăzi. Dosarul a pornit de la drepturile de difuzare TV pentru Liga I, pe care RCS le-a achizițioant în 2008, în consorțiu cu Antena Group.

Potrivit DNA, Dumitru ar fi cerut o mită de 3,5 milioane de euro (din care a luat 3,1 milioane de euro) de la Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, printr-un contract de asociere în participațiune cu o sală de evenimente deținută de Dragomir. Este urmărit penal, pentru complicitate la dare de mită, și Alexandru Oprea, fost director RCS, care a demisionat în 2015 de la conducerea companiei telecom.

Subiectul a fost și pe B1 TV, la emisiunea lui Radu Banciu - Unșpe metri, imediat după anunțul DNA: „Șefii de la Digi, Bani pentru Dragomir contra drepturi de difuzare”, a titrat postul. 

Realitatea TV a abordat, de asemenea, subiectul: „Mitică de la Ligă, acuzat de mită”, „Mitică, tot mai aproape de brutărie”

UPDATE. 18.11

Știrea Digi 24, difuzată pe post,și publicată pe site-ul televiziunii. De notat că nici site-ul nu publică detalii din comunicatul DNA, iar știrea este la fel de scurtă ca pe TV.

„DNA anunţă într-un comunicat că Dumitru Dragomir este cercetat pentru luare de mită şi spălare de bani. Este vorba despre mai vechiul dosar al asocierii Bodu SRL cu RCS & RDS.

În acelaşi dosar, arată Direcţia Anticorupţie, sunt cercetaţi mai mulţi actuali şi foşti membri ai conducerii RCS & RDS.

Conducerea RCS & RDS anunţă că nu există elemente noi faţă de anchetele anterioare şi îşi doreşte soluţionarea cât mai rapidă a acestui proces, întrucât nu se consideră vinovată de săvârşirea niciunei fapte penale, având un interes major pentru a se pune capăt oricăror speculaţii de presă ale unor persoane interesate.”

Comunicatul DNA, AICI.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Ghinion? Apropo, "duamna" nu a mai fost prezenta la postul ei preferat de ceva timp. Ce vremuri erau cand acolo aparea Maior, Kovesi, Macovei, Pruna, etc. Apoi hop la vie. Se rupe lantul de iubire?
  • Hmm... dosarul asta nu era din ciclul "fake news" deci?
    De ce a durat atat?
    Eu cred ca e timpul ca dna Kovesi sa ne lase.
  • Gata,cel mai onest și echidistant post de tv din România, a luat-o în freza.Pe unde sunt băieții, ce defilau pe aici,cu corupția lui Voiculescu și Ghiță. Uite ca,nici ungurul nu-i mai breaz.Ce sa mai găsească scuze,fanii RDS,dovezile sunt clare,deci la pușcărie cu ungurul,dacă DNA,e corect,sau e fratele Codrutei prin zona ?și chestia asta nu se pune,pt *** ?

Trimite un comentariu