Skip to main content

N-au considerat că e News Alert: Nimic (încă) pe Digi 24 despre punerea sub urmărire a şefilor din RCS. Antena 3 jubilează

 
N-au considerat că e News Alert: Nimic (încă) pe Digi 24 despre punerea sub urmărire a şefilor din RCS. Antena 3 jubilează

UPDATE. Digi24 a difuzat o ştire extrem de scurtă pe subiect, la 18.05, la mai bine de două ore de la comunicatul DNA. Ştirea de trei paragrafe are burtiera „Control judiciar pentru Dumitru Dragomir”, nu dă detalii despre caz şi menţionează că sunt „cercetaţi mai mulţi actuali şi foşti membri ai conducerii RCS”, fără a le da numele. Ştirea e la fel de scurtă şi pe site şi nu este poziţionată în primul ecran. (Ştirea Digi, în articol)

Publicitate

Cum se vede pe Digi 24 şi pe Antena 3 ştirea despre punerea sub urmările penală a lui Dumitru Dragomir (fostul şef al LPF), a administratorului RCS Ioan Bendei şi a fostului şef al RCS Alexandru Oprea?

Pe Digi 24, post deţinut de RCS, după peste o oră de la apariţia comunicatului DNA, ştirea nu există. Nici pe site-ul Digi24.ro, ştirea nu apare.

Pentru Digi 24, ştirea nu a fost subiect de News Alert.

În schimb, Antena 3 jubilează: o emisiune moderată de Sandra Stoicescu dezbate cazul, cu Mugur Ciuvică.

Sandra Stoicescu acuză DNA că „dormea pe dosar, cu el în sertar.” „E o ruşine acest dosar”, spune Stoicescu. Realizatoarea tună la adresa DNA:

"Sorin Alexandrescu a fost luat de pe stradă, a fost acuzat de şantaj, când tocmai despre această anchetă cu Dragomir era în lucru.
Au luat doar ce le-a convenit."

"Kovesi a scos dosarul din sertar de frica lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei."

Mugur Ciuvică intră prin telefon şi trimite la Kovesi: „prietenul doamnei Kovesi era cel din RCS care se ocupa de relaţia cu sala familiei Dragomir”.

Burtiera Antena 3: Şefii RCS&RDS, urmăriţi penal pentru o mega-şpagă

Subiectul a fost tratat de Antena 3 şi la emisiunea Danei Grecu. Burtierele: „De ce scoate Kovesi dosarul de corupţie RCS” şi „Răsturnare incredibilă de situaţie: DNA acuză şefii RCS&RDS”

Reamintim că administratorul RCS, Ioan Bendei, fostul directorul al companiei de cablu Alexandru Oprea şi Mitică Dragomir sunt urmăriţi penal pentru mită şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, publicat astăzi. Dosarul a pornit de la drepturile de difuzare TV pentru Liga I, pe care RCS le-a achiziţioant în 2008, în consorţiu cu Antena Group.

Potrivit DNA, Dumitru ar fi cerut o mită de 3,5 milioane de euro (din care a luat 3,1 milioane de euro) de la Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, printr-un contract de asociere în participaţiune cu o sală de evenimente deţinută de Dragomir. Este urmărit penal, pentru complicitate la dare de mită, şi Alexandru Oprea, fost director RCS, care a demisionat în 2015 de la conducerea companiei telecom.

Subiectul a fost şi pe B1 TV, la emisiunea lui Radu Banciu - Unşpe metri, imediat după anunţul DNA: „Şefii de la Digi, Bani pentru Dragomir contra drepturi de difuzare”, a titrat postul.

Realitatea TV a abordat, de asemenea, subiectul: „Mitică de la Ligă, acuzat de mită”, „Mitică, tot mai aproape de brutărie”

UPDATE. 18.11

Ştirea Digi 24, difuzată pe post,şi publicată pe site-ul televiziunii. De notat că nici site-ul nu publică detalii din comunicatul DNA, iar ştirea este la fel de scurtă ca pe TV.

„DNA anunţă într-un comunicat că Dumitru Dragomir este cercetat pentru luare de mită şi spălare de bani. Este vorba despre mai vechiul dosar al asocierii Bodu SRL cu RCS & RDS.

În acelaşi dosar, arată Direcţia Anticorupţie, sunt cercetaţi mai mulţi actuali şi foşti membri ai conducerii RCS & RDS.

Conducerea RCS & RDS anunţă că nu există elemente noi faţă de anchetele anterioare şi îşi doreşte soluţionarea cât mai rapidă a acestui proces, întrucât nu se consideră vinovată de săvârşirea niciunei fapte penale, având un interes major pentru a se pune capăt oricăror speculaţii de presă ale unor persoane interesate.”

Comunicatul DNA, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Ghinion? Apropo, "duamna" nu a mai fost prezenta la postul ei preferat de ceva timp. Ce vremuri erau cand acolo aparea Maior, Kovesi, Macovei, Pruna, etc. Apoi hop la vie. Se rupe lantul de iubire?
  • stefan stefan
    Hmm... dosarul asta nu era din ciclul "fake news" deci?
    De ce a durat atat?
    Eu cred ca e timpul ca dna Kovesi sa ne lase.
  • Radu Radu
    Gata,cel mai onest și echidistant post de tv din România, a luat-o în freza.Pe unde sunt băieții, ce defilau pe aici,cu corupția lui Voiculescu și Ghiță. Uite ca,nici ungurul nu-i mai breaz.Ce sa mai găsească scuze,fanii RDS,dovezile sunt clare,deci la pușcărie cu ungurul,dacă DNA,e corect,sau e fratele Codrutei prin zona ?și chestia asta nu se pune,pt *** ?
  • Sarbu Sarbu
    #FaraPenali
  • mile mile
    unde au fost marii jantajati , ***
  • DNAsavinasavaia DNAsavinasavaia
    Ahaha. Brusc, #coruptiaNUmaiucide daca e vorba de trustul lor. :))

Trimite un comentariu

sus