Skip to main content

FOTO. Olivia Steer a primit titlul de „Gâsca Fecundității Neamului” de la ActiveWatch: „Olivia, asemeni gâștelor care au salvat Roma de gali, vrea să ne salveze de gay”

 
FOTO. Olivia Steer a primit titlul de „Gâsca Fecundității Neamului” de la ActiveWatch: „Olivia, asemeni gâștelor care au salvat Roma de gali, vrea să ne salveze de gay”

Olivia Steer, "premiată" cu titlul "Gâsca Fecundităţii Neamului" la Gala Hate Awards, organizată de asociaţia ActiveWatch, pentru declaraţiile instigatoare la ură la adresa comunităţii LGBT. Aceasta nu a fost prezentă la eveniment.

Publicitate

Fosta vedetă TV a spus în luna mai, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că România se luptă cu "ofensiva organizaţiilor LGBT" şi că acţiunile Coaliţiei pentru Familie fac "- cine ştie - gestul ultim al majorității fertile înainte să fie înghițită cu totul de pretențiile unei minorități sterile”.

"Distincția" a fost acordată în cadrul unui eveniment organizat de ActiveWatch la Teatrul Odeon, cu ocazia lansării Raportului anual cu privire la situaţia discursului instigator la ură din România, în perioada 2015 - 2016. Detalii, pe Paginademedia.ro.

ActiveWatch a mai acordat două premii de "aşa NU", pentru Coaliţia pentru Familie şi pentru un fost colonel SRI, autorul unei cărţi care neagă Holocaustul, dar şi patru premii de "aşa DA", pentru campanii de susţinere a diversităţii. Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, a luat premiu pentru "aşa DA".

Cum a motivat ActiveWatch nominalizarea Oliviei Steer?

"Un nou gigantic pericol agită echilibrul emoțional al doamnei Olivia Steer: homosexualitatea. Olivia, asemeni gâștelor care au salvat Roma de gali, vrea să ne salveze de gay.

Noul său front de luptă este o prelungire perfect logică a campaniei antivaccinare pentru că e limpede că dacă nu va fi stăvilită – cităm - <<ofensiva organizațiilor LGBT>>, poporul este amenințat de – cităm – <<extincția totală>>, o situație care o va lăsa pe Olivia fără obiectul de activitate, domnia-sa nemaiavând pe cine să apere de vaccinare"

Se acordă doamnei Olivia Steer, pentru campania vaccinare antitoleranță față de comunitățile LGBT titlul de "Gâsca Fecundității Neamului".

Olivia Steer a fost premiată şi cu o eprubetă pe care scria "vaccin", simbolizând poziţia acesteia faţă de vaccinuri.

 • Al doilea premiu de "aşa NU" pentru discurs instigator la ură împotriva minorităţii LGBT a primit si Coaliţia pentru familie. Organizaţia a primit distincţia „Vă declar hoț și hoție” pentru "habotnica inițiativă" de modificare a definiţiei familiei, din Constituţie.

De ce a fost nominalizată Coaliţia pentru Familie?

"Pentru că statul laic este mai timid în asigurarea coeziunii și echității sociale, în anul 2016, Coaliția pentru Familie a preluat inițiativa.

Conglomeratul de organizații, care jură pe Biblie că nu sunt afiliate politic sau dogmatic, a reușit să strângă peste 3 milioane de semnături pentru a revizui definiția familiei din Constituție.

Habotnica inițiativă s-a bucurat de larga participare a partidelor și instituțiilor laice din țara noastră, care au demonstrat în aproape 3 decenii de democrație că știu cum să fugă de problemele acute ale națiunii", potrivit ActiveWatch.

Pe lângă diplomă, Coaliţia pentru Familie a fost premiată şi cu o geantă pe care era o imagine cu o familie formată dintr-un bărbat şi o femeie şi doi copii.

 • Ultima distincţie de "aşa NU" a fost oferită librăriei "Mihai Eminescu", pentru faptul că a permis lansarea unei cărţi care nega Holocaustul, scrisă de un fost colonel SRI. Editura a primit premiul “Cuib de lecturi legionare”.

Despre ce volum este vorba? ActiveWatch, în aceeaşi cheie ironică:

"Pe data de 8 aprilie 2016, la orele prânzului, în mijlocul mulțimii din librăria “Mihai Eminescu” din București, un fost colonel SRI și-a detonat o cumplită crampă intestinală.

Produsul, extrem de toxic, face parte din familia otrăvurilor negaționiste și a fost botezat de autorul său, colonelul Vasile Zărnescu, cu un nume care spune totul: “Holocaustul - Gogorița diabolică - Extorcarea de bani de holocaust”.

Materialul halucinogen a fost creat cu complicitatea celebrei edituri Daco-Române. Alertate, echipele de descarterare au eliberat librăria de obiectele contaminate iar procurorul general a fost sesizat cu privire la autorii atentatului."

Alături de diplomă, premiul a constat şi într-o "pungă cu apă călduţă pentru tratarea intestinelor", potrivit descrierii făcute de Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch.

ActiveWatch a acordat şi patru distincţii de "aşa DA", pentru campanii de susţinere a diversităţii.

Marsul diversitatii – Violeta Alexandru, ministru delegat pentru Consultare Publică şi Dialog Social în Guvernul Cioloş, premiată de Active Watch pentru ca a participat, alături de Remus Cernea, la Gaypride - Marşul diversităţii. Fostul ministru a primit Titlul "Remus Cernea".

ActiveWatch:

"Între cei care au țopăit, fluierat, dansat, scandat și au plimbat drapelul multicolor s-au găsit, în fiecare an, și câțiva parlamentari europeni și ambasadori ai unor țări cu societăți descuiate. De la noi, singurul parlamentar care a participat cu consecvență emblematică a fost Remus Cernea.

Anul trecut a fost, însă, unul special: locomotiva Gaypride a primit ajutor din partea unei vedete a muzicii pop – Andreea Bălan – și, în premieră absolută, a primului demnitar în funcție, doamna ministru Violeta Alexandru.

Pentru curajul și consecvența cu care susține valorile societății deschise, a drepturilor fundamentale ale omului, I se acordă doamnei ministru Violeta Alexandru Titlul Remus Cernea"

Muzeul Holocaustului/Piaţa Elie Wiesel – Primăria Capitalei. Gabriela Firea, premiată pentru că a pus la dispoziţie un loc pentru Muzeul Holocaustului şi a numit o Piaţă din Bucureşti cu numele "Elie Wiesel".

"Drepturile omului sunt sever amenințate de ascensiunea populismului, a politicilor naționaliste extremiste, a iliberalismului care se manifestă în lume, și recent, în imediata proximitate a României, iar, la noi, monștrii urii mârâie mocnit din câteva cuiburi neo-legionare.

Pentru a preveni epidemia, ar fi de mare ajutor ca statul să își exprime sonor susținerea valorilor solidarității umane. Din păcate, statul e foarte tăcut. De aceea ne-am bucurat să descoperim că, măcar la nivelul capitalei statului, cineva are curaj să înfrunte curentul populismului.

Pentru hotărârea cu care Consiliul general al Municipiului București a făcut loc unui Muzeu al Holocaustului și Istoriei Evreilor din România și pentru botezarea unei piețe cu numele lui Elie Wiesel", potrivit ActiveWatch.

Premiul "Reparație morală Capitală", oferit de asociaţie Gabrielei Firea, a fost ridicat de viceprimarul Bucureştiului, Tomniţa Florescu.

ActiveWatch a acordat premiul "Hollywood de Ferentari" pentru o trupă de teatru de copii din Ferentari.

Andreea, Nicoleta, Toto, Alin, Antonio (Belea), Răzvan și Alex sunt elevi și actori care, împreună cu Ionuț Oprea, îndrumătorul lor artistic, sunt trupa de teatru PlayHood.

Au în repertoriu două spectacole – “Povestiri din curtea școlii” și “Home”. E teatru, dar nu ficțiune: adolescenții își joacă “poveștile noastre, din curtea noastră, din sufletul nostru, de aici”. Primul lor spectacol a fost văzut în multe locuri din București și a fost invitat la festivalul Ideo-Ideis de la Alexandria.

Filmul documentar "Puteai fi tu", al fotografului şi regizorului Laurenţiu Garofeanu, realizat cu oameni ai străzii.

Potrivit ActiveWatch, "<<Puteai fi tu>> este un documentar extrem: universul material (scara de bloc, banca din parc, ghena, pachetul de cartoane din subsol) este integral eliminat. Autorul ne permite accesul exclusiv la ceea ce adăpostesc sufletele persoanelor fără adăpost.

Filmul lui Laurențiu Garofeanu este o colecție de interviuri cu persoane fără adăpost, filmate în studio, cu un fundal gri. Pare banal. Poveștile de viață sunt, însă, amețitoare ca niște tornade. Și amețești când înțelegi că “oamenii străzii” descind de pe trotuarul pe care pășești și tu, iar trapa spre prăpastia homeless se poate deschide oricând și sub picioarele tale."

Laurenţiu Garofeanu a primit premiul "Om, nu adjectiv", pentru că "ne-a ajutat să descoperim, după decenii de cinică ignoranță, că planeta homeless este locuită de oameni", conchide ActiveWatch.

Galerie foto:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

 • Ba adevărul e ca este o agresivitate crescută in ultimul timp ca sa se legalizeze căsătoriile ***. O sa se ajungă si la asta dar in România lucrurile trebuie făcute treptat nu cu gura mare si nu cu impuneri idioate.
 • Discriminare e sa fim obligati sa spunem si sa acceptam ca planeta e acelasi lucru cu racheta cand toata lumea stie ca una e una, cealalta e cealalta si care ce rol are de la natura. Iar termenul descuiati in contextul asta se refera la cei ce si-au descuiat usa mintii hotilor demnitatii, de dragul de a parea mai civilizati si europeni.
 • Bai puisor, tie nu ti-e rusine sa dai asemenea titluri (mama ta ce părere are)? Si nu inteleg, ar trebui sa radem? Eu înteleg ca voi sunteți niste simple unelte (chiar dacă voi nu pricepeti) in slujba *** gen Activewatch, dar chiar nu puteri sta linistiti ***?
 • Se pare ca in Romania totul se deformeaza. Ce lagatura are vaccinarea cu LGBT ?!? Cei care "propovaduiesc" impotriva urii sunt chiar ei plini de ura si venin !!!
  O organizatie non-guvernamentala care declara ca militeaza pentru libertatea de exprimare ajunge sa mascareasca cum ii vine pe cineva pentru ca a avut tupeul sa se se exprime public intr-un sens pasnic e orice, numai normal nu. E departe de logica si bun simt a spune ca reprezinta instigare la ura indemnul ca, drept raspuns la comunicarile media a organizatiilor LGBT, organizatiile care sustin familia traditionala trebuie sa nu ramana pasive si sa comunice si ele spre promovarea valorilor traditionale.
  Pacat ca oameni pe care ii consideram educati si valorosi, precum Mircea Toma si Catalin Stefanescu, sunt implicati in Active Watch si gireaza astfel de derapaje jenante.
 • ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public...de când și până când a devenit o apărătoare a drepturilor minoritatilor sexuale ? Dacă ActiveWatch militează pentru ”comunicarea liberă în interes public”, de ce demersul Coaliția pentru Familie nu este unul potrivit în schimb campaniile de susţinere a diversităţii sunt potrivite ? Cine este ActiveWatch și ce argumente are ca să decidă că un un lucru este bun și altul este rău ?
 • Deci astia au organizat o "chestie" unde sa injure pe oricine au chef dar s-o premieze pe Firea.
  Firea care facea spume ca un catindat la presedintie nu are copii deci este inferior unuia care are, precum marele familist Ponta al PSD. Superb...

Trimite un comentariu