Skip to main content

(P) Anunţul Telefonic şi acuzaţiile de proxenetism. Care este stadiul procesului

 
(P) Anunţul Telefonic şi acuzaţiile de proxenetism. Care este stadiul procesului

(P) În urmă cu doi ani, publicaţia Anunţul telefonic era acuzată de proxenetism, din cauza anunţurilor publicate la rubrica “Ea caută partener”. Care este stadiul procesului?

Publicitate

Dosarul se află încă faza preliminară. Judecătorul de cameră preliminară a cerut lămuriri parchetului despre acuzaţiile aduse Anunţul.ro şi redactorului-şef.

Istoria cazului Anunţul telefonic:

  • Aprilie 2015 – Anuntul Telefonic e acuzat de proxenetism, alături de alte 43 de persoane (redactorul şef al ziarului, patroni de saloane de masaj, proprietari de apartamente închiriate pentru saloane, femei de serviciu sau secretare care lucrau pentru prostituate). Este interzisă rubrica „Ea caută partener” de la secţiunea Matrimoniale şi îi sunt confiscate aproape 4 milioane de lei, echivalentul a peste 550.000 de anunţuri ce conţineau cuvântul incriminat sex, publicate în intervalul anchetat 2013-2015.
  • Şase luni mai târziu, judecătorul de cameră preliminară ridică interdicţia, însă patronii ziarului decid să nu repună rubrica pe site până când nu se lămureşte legalitatea ei. Din punctul lor de vedere această rubrică a fost întotdeauna legală, cât timp nu exista nicio lege care să o interzică.
  • Ianuarie 2016 - Judecătorul de cameră preliminară decide să întoarcă dosarul la parchet, pe motiv că e insuficient instrumentat, nu demonstrează acuzaţia de proxenetism adusă ziarului şi nici pe cea de abuz în serviciu adusă redactorului său şef.
  • Noiembrie 2016 - Parchetul retrimite dosarul în instanţă, cu mici schimbări de abordare a problemei. Îl acuză şi pe redactorul şef de proxenetism.
  • Aprilie 2017 - judecătorul de cameră preliminară tot nu e convins de probatoriu şi cere lămuriri parchetului despre acuzaţiile aduse Anunţul.ro şi redactorului său şef.
  • Procesul propriu-zis nu a început, la doi ani de la aducerea dosarului în faţa unui judecător. Nu a depăşit faza camerei preliminare, procedură care în mod normal, scrie Dollo.ro, nu ar trebui să depăşească 60 de zile.

Mai multe detalii, în articolul sponsorizat de pe Dollo.ro

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus