Skip to main content

Rareș Bogdan: Am rămas tablou! Am crezut că e Napoleon, dar e altcineva

 
Rareș Bogdan: Am rămas tablou! Am crezut că e Napoleon, dar e altcineva

"AM RĂMAS TABLOU". Rareș Bogdan, realizator la Realitatea TV, pe pânză. Realizatorul de la Realitatea TV a ajuns într-un tablou semnat de pictorul Victor Ceban, într-o expoziție de la Muzeul Satului. Ce spune realizatorul? De ce a ales pictorul să îl pună pe pânză pe moderatorul de la Jocuri de putere?

Imaginea a apărut chiar pe pagina de Facebook a lui Rareș Bogdan. Tabloul îl prezintă pe Rareș Bogdan într-o costumație asemănătoare cu cea a lui Napoleon. Portretul se numește simplu: „Rareș Bogdan”. 

Publicitate

Cine e personajul în care este pictat Rareș Bogdan? La prima vedere, pare Napoleon, dar este vorba de altcineva.

Rareș Bogdan, pentru Paginademedia.ro:

"Am rămas tablou", glumește Rareș Bogdan. "Am fost și eu surprins, trebuie să recunosc", continuă el.

Cine este personajul?

Rareș Bogdan, pentru Paginademedia.ro:

"Toată lumea a crezut că e vorba de Napoleon. Inclusiv eu am crezut la fel, dar nu este așa, mi-a zis chiar pictorul.

Costumul din tablou este al generalului Pavel Kiseleff, rus alb, cel care a sistematizat Bucureștiu, cel căruia i se datorează multe, Regulamentele organice.

Are și o poveste. Boierii au vrut să îi dea o sumă mare de bani când a plecat, că a făcut lucruri grozave. Ce putem face pentru tine, l-au întrebat? Kiseleff a zis "nu vreau bani!". "Tot ce vreau e ca unul din bulevardele principale din acest oraș să îmi poarte numele."

De ce l-a ales pictorul?

Rareș Bogdan: "Și eu l-am întrebat. Nu îl cunoșteam, dar îl apreciam. E un maestru senzațional, lucrează și la Chișinău și la Sinaia. A spus că îi place mult emisiunea, că susțin Basarabia, că sunt patriot și am fost de partea mișcărilor din Piața Victoriei, din iarnă."

"Pentru mine a fost o surpriză. Nu știam de ce insistă să vin la vernisaj", a mai spus Rareș Bogdan.

Potrivit site-ului Muzeului Satului, vernisajul expoziției de pictură, desen și sculptură, intitulată În oglindă, este ”un fel de DADA après la lettre”, ”o poantă născută din ideea că noi totuși existăm. Noi…însemnând lumea muzeelor și a creatorilor din diverse modalități de expresie plastică”, ”o sărbătoare. O sărbătoare a ideii: DE CE NU ȘI ALTFEL!” (dr. Dan Basarab Nanu – manager, Muzeul de Artă Vizuală Galați).

Expozanții sunt Cristian Bedivan (sculptură), Denis Brînzei (sculptură), Victor Ceban (desen, pictură), Mirela Iordache (pictură), Gheorghe Miron (desen, pictură), Irina Panțiru (pictură).

Îl veți găsi pe Rareș Bogdan, pictura, la Muzeul Satului între 18 mai – 25 iunie, Sala ,,H.H.Stahl”, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu