Skip to main content

RAPORT. Câţi abonaţi la cablu sunt în România

 
RAPORT. Câţi abonaţi la cablu sunt în România

La sfârşitul anului 2016, în România, erau aproape 7,3 milioane de abonaţi la cablu, DTH şi IPTV, în creştere cu 3% faţă de anul precedent, conform datelor raportate de furnizori către ANCOM.

Publicitate

Dintre aceştia, peste 4,7 milioane sunt abonaţi prin reţele de cablu, 2,4 milioane sunt abonaţi prin reţele satelit (DTH) şi 95.000 sunt abonaţi prin tehnologie IP (IPTV).

Numărul de abonaţi care recepţionează servicii de retransmisie a programelor audiovizuale prin cablu în format digital a crescut cu mai mult de 10% la sfârşitul anului 2016 faţă de 2015.

Odată cu creşterea numărului de abonaţi, a crescut şi rata de penetrare la nivel de gospodării a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost, care a depăşit nivelul de 97%. .

Raportul de date statistice

Raportul de date statistice privind piaţa de comunicaţii electronice din România pentru anul 2016 este realizat de ANCOM, pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizori.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cd cd
    Ca sa prinda mult trebuie sa se implice RCS-RDS! Si sa vezi in maxim un an cum se dubleaza cifra. :)
  • milae milae
    Pacat ca tehnologia IPTV nu a prins in Romania ca in Europa de Vest unde sunt sute de canale . IPTV suporta un numar nelimitat de canale fata de DVB-C .

    Si ar fi cazul sa se elimine toate canalele analogice pentru a elibera din banda si a adauga inca cateva zeci de canale . Suntem in 2017 , gata cu purecii .
    Bineinteles nu canale de nivelul IneditTV , Hora , RomaniaTV , TVH , NasulTV sau alte canale de categoria C .... Sunt multe canale straine libere la retransmisie , poate asa romanul isi mai destupa mintea infundata de calitatea scazuta a emisiunilor TV de la noi .

Trimite un comentariu

sus