Skip to main content

Serghei Bulgac, directorul Digi, urmărit penal de DNA în dosarul RCS-Mitică Dragomir

 
Serghei Bulgac, directorul Digi, urmărit penal de DNA în dosarul RCS-Mitică Dragomir
Serghei Bulgac_Sursa Ziarul Financiar

Directorul general al RCS & RDS, Serghei Bulgac, a fost înştiinţat cu privire la efectuarea urmăririi penale de către DNA într-un dosar în care este suspectat de spălare de bani, anunță News.ro care citează un comunicat al RCS.

Deși anunțul a fost făcut în mod oficial de Digi pe Bursa de Valori București, informația nu a fost subiect de știri nici pe Digi24 și nici pe site-ul postului de știri. 

Publicitate

Șeful Digi este vizat de același dosar în care mai sunt urmăriți penal Ioan Bendei, administrator RCS, Alexandru Oprea, fost director general al RCS, și Mitică Dragomir, fost șef al LPF. Totodată, și compania RCS a fost pusă sub urmărire penală în același dosar. 

Administratorul RCS, Ioan Bendei, fostul director al companiei de cablu Alexandru Oprea și Mitică Dragomir sunt urmăriți penal pentru mită și spălare de bani, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Dosarul a pornit de la drepturile de difuzare TV pentru Liga I, pe care RCS le-a achiziționat în 2008, în consorțiu cu Antena Group.

Alături de cei trei, mai sunt urmăriți penal și Mihai Dinei, coordonator juridic la RCS&RDS, și Bogdan Dumitru Dragomir, fiul fostului șef al LPF.

Potrivit DNA, Dumitru ar fi cerut o mită de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro) de la Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS. Este urmărit penal, pentru complicitate la dare de mită, și Alexandru Oprea, fost director RCS, care a demisionat în 2015 de la conducerea companiei telecom.

„Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS S.A. şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. În prezent societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferenţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente”, se arată în comunicatul publicat miercuri de companie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dincolo de inceperea urmaririi penale conteaza ce dovezi prezinta procurorii DNA si care va fi decizia judecatoreasca , pana atunci restul sunt doar supozitii
  • Mai bine ati cita comunicatele oficiale ale Parchetului si ati da adevarata stire de impact in media.Insasi compania RCS a fost pusa in aceasta dupa-amiaza sub urmarire penala pentru acuzatiile de dare de mita si spalare de bani.E un upgrade juridic major fata de faptul ca 3 actuali sefi si un fost sunt in aceeasi situatie(de fapt CEO-ul e acuzat doar de spalare de bani,produsa intre 2015-2016 cand era pe functie...acuzatia e ca spalarea s-a facut ca sa se piarda urmele infractiunii de mita de prin 2008-2010).
    Pe langa RCS au mai fost puse sub acuzare inca 2 companii din grupul DIGI...una Bodu SRL si alta de soft.
  • in fiecare zi mai apare unul? toti sunt penali la trustul care a sustinut cel mai mult justitia si a criticat cel mai mult penalii?

Trimite un comentariu