Skip to main content

Serghei Bulgac, directorul Digi, urmărit penal de DNA în dosarul RCS-Mitică Dragomir

 
Serghei Bulgac_Sursa Ziarul Financiar
Serghei Bulgac_Sursa Ziarul Financiar

Directorul general al RCS & RDS, Serghei Bulgac, a fost înştiinţat cu privire la efectuarea urmăririi penale de către DNA într-un dosar în care este suspectat de spălare de bani, anunţă News.ro care citează un comunicat al RCS.

Publicitate

Deşi anunţul a fost făcut în mod oficial de Digi pe Bursa de Valori Bucureşti, informaţia nu a fost subiect de ştiri nici pe Digi24 şi nici pe site-ul postului de ştiri.

Şeful Digi este vizat de acelaşi dosar în care mai sunt urmăriţi penal Ioan Bendei, administrator RCS, Alexandru Oprea, fost director general al RCS, şi Mitică Dragomir, fost şef al LPF. Totodată, şi compania RCS a fost pusă sub urmărire penală în acelaşi dosar.

Administratorul RCS, Ioan Bendei, fostul director al companiei de cablu Alexandru Oprea şi Mitică Dragomir sunt urmăriţi penal pentru mită şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dosarul a pornit de la drepturile de difuzare TV pentru Liga I, pe care RCS le-a achiziţionat în 2008, în consorţiu cu Antena Group.

Alături de cei trei, mai sunt urmăriţi penal şi Mihai Dinei, coordonator juridic la RCS&RDS, şi Bogdan Dumitru Dragomir, fiul fostului şef al LPF.

Potrivit DNA, Dumitru ar fi cerut o mită de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro) de la Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS. Este urmărit penal, pentru complicitate la dare de mită, şi Alexandru Oprea, fost director RCS, care a demisionat în 2015 de la conducerea companiei telecom.

„Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS S.A. şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. În prezent societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferenţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente”, se arată în comunicatul publicat miercuri de companie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • csv csv
    Dincolo de inceperea urmaririi penale conteaza ce dovezi prezinta procurorii DNA si care va fi decizia judecatoreasca , pana atunci restul sunt doar supozitii
  • Sergio Sergio
    Mai bine ati cita comunicatele oficiale ale Parchetului si ati da adevarata stire de impact in media.Insasi compania RCS a fost pusa in aceasta dupa-amiaza sub urmarire penala pentru acuzatiile de dare de mita si spalare de bani.E un upgrade juridic major fata de faptul ca 3 actuali sefi si un fost sunt in aceeasi situatie(de fapt CEO-ul e acuzat doar de spalare de bani,produsa intre 2015-2016 cand era pe functie...acuzatia e ca spalarea s-a facut ca sa se piarda urmele infractiunii de mita de prin 2008-2010).
    Pe langa RCS au mai fost puse sub acuzare inca 2 companii din grupul DIGI...una Bodu SRL si alta de soft.
  • sufrageria lui oprea sufrageria lui oprea
    unii au inteles ca kovesi e justitia. saracii de ei... #indoctrinati
  • Daniel Daniel
    Deci, cum era, draga "pagina de media", directorul de la A1 il santajase pe bietul om de la Digi? Of.
  • teodor teodor
    Încurcate sunt căile fibrei
  • circo circo
    in fiecare zi mai apare unul? toti sunt penali la trustul care a sustinut cel mai mult justitia si a criticat cel mai mult penalii?

Trimite un comentariu

sus