Skip to main content

Social media dată peste cap de un fals logo al Bucureştiului aruncat de jurnalistul Rareş Năstase. Primăria ameninţă cu un proces

 
Social media dată peste cap de un fals logo al Bucureştiului aruncat de jurnalistul Rareş Năstase. Primăria ameninţă cu un proces

Facebook-ul a fost „inundat” ieri de un fake. O imagine care arăta că noul logo al Bucureştiului ar fi fost un plagiat. Imaginea a pornit de la jurnalistul Rareş Năstase, reporter la România, te iubesc, de pe Pro TV, şi a fost distribuită de peste 1.000 de ori, deşi la comentarii utilizatorii începuseră să demonteze fake-ul.

Publicitate

Imaginea noului logo al Bucureştiului a fost suprapusă pe un vechi manual de geometrie din 1959, a cărui poză se găsea pe OLX.

Jurnalistul nu a răspuns întrebărilor Paginademedia.ro până la ora publicării acestei ştiri.

În replică, Primăria Capitalei a emis un comunicat sâmbătă dimineaţa, în care menţionează că apariţia în mediul online a unei acuzaţii de plagiat la adresa noului logo al Bucureştiului este "un atac deliberat" la credibilitatea şi la imaginea instituţiei, conform Agerpres.

Mai mult, se fac ameninţări la adresa celor care au lansat şi au distribuit informaţia. „Ne rezervăm dreptul de a-i acţiona în justiţie pe cei care au declanşat şi răspândit această manipulare grosolană. Din păcate, printre cei care s-au grăbit să colporteze aceste acuzaţii nefondate se numără şi jurnalişti cu experienţă, din cadrul unor instituţii de presă cu pretenţii de onorabilitate”, se mai arată în comunicat.

„Nu numai că nu au verificat informaţia, dar nici după ce li s-a atras atenţia asupra falsului nu au făcut cuvenitele rectificări", se arată în comunicatul PMB.

După mai bine de o oră a venit şi rectificarea

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    "Jurnalist". Uite ce se intampla cand crezi tot ce vezi pe net. Ca jurnalist nu mai zic, probabil a primit-o si de verificat ... e prea obositor, prea mult de munca.
  • Tot eu Tot eu
    Păcat că s-a pripit... Rareș e un reporter bun.
  • Dr. Dan Patru Dr. Dan Patru
    ce topit :)) nu-i de mirare ca lucreaza la protv. a sters postarea =) GE NI AL!

Trimite un comentariu

sus