Skip to main content

Ovidiu Silaghi, de la ALDE, a ieşit din acţionariatul unui post de radio local. Radioul, preluat de un "moguluţ"

 
Ovidiu Silaghi, videpresedinte ALDE
Ovidiu Silaghi, videpresedinte ALDE

De la un politician, la un moguluţ. Parlamentarul Ovidiu Silaghi a ieşit din acţionariatul postului local Radio Unu din Satu Mare. CNA a aprobat în şedinţa de astăzi noul acţionariat al Radio Unu, din care fac parte Ileana Iancu Iozsa şi Alin Gabriel Rentea. Cel din urmă a glumit că, la el în Satu Mare, prietenii îi spun „moguluţ”.

Publicitate

Rentea Alin Gabriel mai este şi unic asociat al societatii New Image SRL, care detine postul local de televiziune TV 1 Satu Mare.

Solicitarea a fost votata de sapte din cei opt membri prezenti la sedinta CNA de azi: Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Impotriva a votat Orsolya Eva Borsos.

Totodată, membrii CNA au dat şi o somaţie publică postului de radio pentru că instituţia nu a fost notificată din timp în legătură cu modificarea acţionariatului.

De la sedinta CNA de azi lipsesc membrii Valentin Jucan, Dorina Rusu si Gabriel Tufeanu.

Alin Rentea a explicat Paginademedia.ro despre motivele care au stat la baza acestei preluări. Răspunsurile, în continuare:

De ce au renuntat vechii actionari la postul de radio?

“Nu au mai vrut sa se ocupe de radio”, a spus Alin Gabriel Rentea, unul din noii proprietari ai postului de radio, pentru Paginademedia.ro.

Alin Rentea:

“Ovidiu Silaghi a iesit din radio in 2007, dar a ramas firma lui, acolo dansul trebuia sa faca niste proceduri de natura juridica pe care nu le-a facut si acum, cand am preluat radioul a trebuit sa le rezolv impreuna cu fostul asociat.

Eu am ascultat acest radio acum 16, 17 ani. A fost infiintat cred ca prin anul 1995. Este un radio vechi si are un nume frumos si o frecventa foarte frumoasa, 94.00 FM.

Alin Rentea este si administratorul postului local din Satu Mare. “Prietenii imi spun ‘moguluţ”, a declarat Alin Rentea pentru Paginademedia.ro, aluzie la faptul ca este proprietarul postului TV local TV 1 Satu Mare si acum detine actiuni la postul Radio Unu Satu Mare.

Alin Rentea:

„Eu sunt administratorul postului local din Satu Mare. Se completeaza foarte frumos cele doua. Televiziunea merge pe un anumit tip de populatie, radioul lucreaza foarte frumos dimineata. Sunt multe locuri de munca unde se asculta muzica in Satu Mare, si mergem pe informatii strict destinte satmarenilor.”

De ce crede acesta ca va avea succes cu postul de radio?

“Oamenii ma asculta pe mine pentru ca radiourile nationale nu dau stirile pe care le dau eu”, a spus Alin Rentea.

Cum se va finanta radioul?

Alin Rentea:

“Finantarea va fi exclusiv din publicitate. Avem un mic buget pentru inceput si din fericire avem deja cateva firme care sunt interesate sa-si faca reclama.”

Ce echipa are postul?

Alin Rentea:

“Echipa este formata momentan din doi colegi care lucreaza pro bono, pana il punem pe picioare. Echipa exista deja, o parte lucreaza la TV si vor lucra si pe radio. Toate informatiile din redactia de pe TV le prelucrez si le dau la radio.”

Postul a primit si o somatie pentru ca nu a cerut acordul Consiliului pentru modificarea licentei, desi societatea a fost instiintata din 2015 cu privire la procedura de urmat, potrivit documentelor CNA.

Somatia, propusa de Radu Herjeu, a primit voturi. Au votat pentru Orsolya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Laura Gerogescu si Rasvan Popescu.

Impotriva au votat Florin Gabrea si Radu Calin Cristea.

Somatia a fost data in virtutea articolului 54 din Legea Audiovizuala:

Alin (2)

Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e).

Alin (1)

lit b) datele de identificare a titularului acesteia, precum şi structura acţionariatului până la nivel de persoană fizică şi juridică, asociat sau acţionar care deţine o cotă mai mare de 20% din capitalul social ori drepturile de vot ale unei societăţi titulare de licenţă audiovizuală;

lit e) formatul de principiu al serviciului de programe şi structura programelor;

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus