Skip to main content

VIDEO. Mică omisiune în campania ING. Fără comisioane la bancomat? Parțial adevărat

 
VIDEO. Mică omisiune în campania ING. Fără comisioane la bancomat? Parțial adevărat

MICĂ OMISIUNE. Ați văzut recent un spot TV la ING care anunță comision zero la retragerea banilor de la orice bancomat? Lucrurile nu stau chiar așa. Încă. 

ING rulează de mai bine de o săptămână, pe TV și pe radio, spoturi despre comisioane zero la scoaterea de bani de pe orice bancomat. 

Publicitate

Spre exemplu, în spotul de pe TV, două salarii la ING, ambele cu formă umană și cu nume - Salariu nou venit la ING și Salariu cu vechime la ING - discută despre comisioane la bancomat. 

„Acum, la ING, poți să scoți bani de la bancomatul oricărei bănci din țară sau din străinătate fără să plătești nimic. Nada”, spune înțeleptul salariu „cu vechime” de la ING, celui mai tânăr, nou-venit.

Ce nu spune el, însă, este că oferta este momentan valabilă doar pentru cei care își mută de-acum salariul la ING. Cei mai vechi au de așteptat până la 5 iulie pentru a avea același beneficiu.

Contactați de Paginademedia.ro, reprezentanții ING spun că spotul de pe TV este destinat doar noilor clienți. Cei vechi au fost deja informași, prin mail și prin sms, încă din luna aprilie de modificarea care va avea loc abia în 5 iulie, se justifică oficialii ING.  

„Informarea privind campania ce anunță comisioanele zero la retragerea de numerar din oricare ATM, indiferent de bancă sau de țară, pentru clienții cu salariul la ING, a avut două direcții de comunicare: pentru clienții existenți și pentru non-clienți. Clienții existenți, indiferent că au sau nu salariul virat într-un cont ING, au primit o notificare personalizată cu noua ofertă, formulată general sau specific, la data de 6 aprilie, pe canalele legal acceptate cu care banca comunică de obicei ei – mail sau scrisoare, pentru cei care nu au lăsat o adresă de mail”.

„Conform legii, informarea clienților a fost făcută cu 2 luni înainte de intrarea în vigoare a ofertei, aceasta devenind disponibilă de la 5 iulie. La o luna dupa ce clientii ING au fost anuntati, a fost demarata si campania mass-media cu componenta de TV, aceasta avand rolul de promovare pentru non-clienti, si nu de informare a clientilor ING existenti.

„Însă, așa cum am subliniat, clienții ING, indiferent că au salariu sau nu, au fost informați de aceste beneficii cu o lună înainte de lansarea campaniei TV”, mai spus reprezentanții instituției bancare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Omisiunea ar fi ca e o directiva europeana care va trebui respectata de toate băncile. Restul e o frasuiala de marketing.
  • Eu am avut salariul la iNG. Anul trecut m-au informat că mi se vor aplica anumite comisioane (5lei lunar+comisionX+comisionY) deoarece salariul virat era de sub 800 lei. Am plecat de la ei.

Trimite un comentariu