Skip to main content

BBC, Dancing with the stars pentru cinci teritorii, inclusiv România

 
BBC, Dancing with the stars pentru cinci teritorii, inclusiv România

BBC Worldwide a finalizat o serie de tranzacţii cheie cu difuzori din Europa Centrală şi de Est (ECE), potrivit unui anunţ al companiei. Printre titluri distribuite se numără şi formatul Dancing With The Stars achiziţionat de Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, pentru cinci teritorii, inclusiv România.

Publicitate

Din infromaţiile Paginademedia.ro, faptul că Pro TV deţine formatul Dancing with the stars, nu înseamnă neapărat că emisiunea va mai fi produsă.

Salim Mukaddam, General Manager şi Vice Preşedinte ECE a declarat: „Piaţa de televiziune din Europa Centrală şi de Est este înfloritoare. Atât televiziunile cât şi platformele de televiziune au un apetit real pentru conţinutul de calitate care va pătrunde astfel către audienţele locale. Clienţii noştri ştiu că se pot baza pe conţinutul din catalogul extins al BBC Worldwide pentru a oferi atât calitatea, cât şi pe interacţiunea publicului, fie că este vorba de formate sau de conţinut finit. Suntem încântaţi că am reuşit să închidem un mare volum de tranzacţii cu parteneri cheie din regiune şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să ne dezvoltăm prezenţa în regiune.”

În ceea ce priveşte vânzările de conţinut, RTL din Croaţia a semnat un contract de trei ani, care are 320,5 ore de conţinut doar în primul an, concentrându-se pe comediile clasice, cum ar fi Allo Allo, 2Point4 Children şi Yes Minister, precum şi programele de teatru şi istorie naturală. Acest acord pe termen lung face de asemenea ca Top Gear să fie din nou disponibil pentru publicul croat. La rândul ei, Pickbox Croaţia a achiziţionat 205 ore de conţinut precum comedii clasice şi drame noi, inclusiv seria completă Doctor Who.

Acordurile cu Cehia TV şi Prima vor face disponibile peste 300 de ore de conţinut nou pentru telespectatorii cehi incluzând programe pentru copii, de teatru, de muzică şi de istorie naturală. Acest acord cuprinde de asemenea si documentarul de referinţă Planet Earth II. La fel, Slovak TV a achiziţionat peste 82 de ore de conţinut mixt.

Relaţia BBC Worldwide cu Televiziunea Naţională a Bulgariei (BNT) s-a consolidat cu un nou contract semnificativ de 101 ore, cu o serie de drame premium, precum şi cu programe de ştiri de actualitate. În plus, a fost achiziţionat şi documentarul reper de istorie naturală, Planet Earth II, extinzând astfel şi mai mult numărul de telespectatori la nivel mondial.

În Rusia, tranzacţii importante au fost încheiate cu Sony Rusia, care marchează astfel întoarcerea lui Doctor Who în acest teritoriu, şi cu Amedia care a achiziţionat prima producţie 4K cu versiuni UHD ale Planet Earth II şi The Hunt. S-a parafat şi primul contract cu canalul Viacom Spike care cuprinde 75 de ore de conţinut premium drama şi seriile 16-22 ale Top Gear. In plus, un acord a fost semnat cu TV Rain pentru BBC World Service pentru a furniza conţinut adiţional şi pentru susţine un nou buletin de ştiri BBC Russia pe canal de televiziune. O altă înţelegere presupune ca producţiile War and Peace şi Sherlock seria 4 să revină în acest teritoriu pe Chanel 1 în completare la drama The Collection şi la alte variate titluri muzicale.

În Estonia, televiziunea publică ETV a licenţiat toate cele 6 serii din Call the Midwife şi alte programe de ştiinţă, lifestyle şi istorie naturală, inclusiv noua serie Blue Planet II printr-un contract de 200.5 ore. Programele de istorie naturală şi documentarele s-au dovedit a fi un succes şi în Lituania, unde televiziunea publică LNK a achiziţionat 51 de ore de conţinut.

Şi mediul digital joacă un rol important în dezvoltarea din Europa de Est prin contracte semnate cu platforma online Viaplay ce includ 149 de ore de conţinut pentru statele baltice. Printre titlurile disponibile pe Viaplay se numără 16 episoade speciale din Top Gear şi seriale-dramă, fiind şi prima dată când platforma difuzează dramă în această regiune, inclusiv toate seriile din Luther, Happy Valley şi The Musketeers.

UPC Ungaria, deţinut de Liberty Global, a semnat un contract pentru drepturile de difuzare a 207 ore de conţinut pentru servicii video la cerere, inclusiv 5 serii din Doctor Who, permiţând userilor să fie la curent cu cele mai noi episoade din serial.

În Letonia, au fost încheiate mai multe parteneriate cu diverse platforme, precum Lattelecom, pentru 92.5 ore de programe dramă, pentru copii, lifestyle şi istorie naturală. Primul contract digital BBC Worldwide cu LMT, s-a semnat pentru un pachet mixt de 73.5 ore, în timp ce televiziunea publică LTV a achiziţionat 50 de ore de emisiuni, inclusiv Hey Duggee, câştigător al premiului BAFTA.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gt gt
    la investitiile facute cu platoul, cu transferul lui Mihai Petre inapoi la pro, cu dansatorii care erau pe vremuri la dansez ... cu andreea marin adusa la pro... cum ar putea oare sa nu mai faca un sezon? eu zic ca vor forta un pic formatul sa il faca si mai dinamic, si cu cazuri sociale si cu .. si cu.. astfel incat sa faca rating... si poate sa il puna in alta zi, nu cu Chefi la cutite... vineri sau sambata seara, cand romanii au timp mai mult ...

Trimite un comentariu

sus