Skip to main content

CNA a dat licente pentru doua noi posturi TV: un post local din Braila si un canal unguresc de filme

 
CNA a dat licente pentru doua noi posturi TV: un post local din Braila si un canal unguresc de filme

CNA a votat azi acordarea de licente audiovizuale pentru un post local din Braila si un canal unguresc de filme.

Publicitate

Este vorba despre canalul generalist TV Braila, cu zona de difuzare locala, si canalul de filme Moziverzum, cu zona de difuzare internationala. Ambele posturi vor difuza prin satelit.

Postul de filme Moziverzum
  • Canalul de filme Moziverzum va emite pe satelit pe o zona de difuzare care va cuprinde Romania, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia si Croatia, potrivit proiectului depus de post la CNA.
  • Structura de programe a postului cuprinde 100% programe ale altor producatori si va consta in filme de diverite genuri: actiune, comedie, aventura, drama, horror.
  • Canalul este detinut de societatea CEE Broadcasting Co. SRL, care face parte din grupul maghiar TV2, al doilea ca marime de pe piata media din Ungaria. Grupul cuprinde 12 posturi de televiziune, care cumuleaza un share de aproape 40% in tara vecina: TV2CoSport, TV2, Super TV2, Mozi+, Spiler TV, Izaura TV, Zenebutik, Prime, FEM3, Kiwi TV, Chili Tv si Humor+. Cea mai mare parte a posturilor CEE Broadcasting Co. sunt licenţiate în România
  • Bugetul initial pentru lansarea postului se ridica la 900.000 de euro. Finantarea se va face din publicitate si din surse proprii, potrivit documentatiei depuse la CNA.
  • Postul urmeaza sa fie lansat in al doilea semestru al anului, potrivit documentatiei.
Licenta audiovizuala pentru postul Moziverzum a fost acordata in unanimitate de cei opt membri prezenti in momentul votului: Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.
De la sedinta de azi au lipsit membrii CNA Valentin Jucan si Orsolya Eva Borsos. Laura Georgescu a fost prezenta la sedinta de azi dar nu a fost in sala la momentul votului.

Postul TV Braila

  • TV Braila va emite local, in municipiile Braila si Galati, pe retelele RCS, Telekom si ACTA.
  • Canalul este detinut de societatea SC TELE MR TV SRL din Braila, si va avea o investitie initiala de 100.000 de lei.
  • Finantarea postului se va face din publicitate si din surse proprii, potrivit documentelor depuse la CNA.
  • Postul e avut licenta pana in luna aprilie, cand CNA a retras-o pentru o serie de probleme financiare cu care s-a confruntat fosta societate care detinea postul, PREST ROMADAM SRL, potrivit repezentantului TV Braila prezent la CNA, Adam Ferent.
  • Societatea care detine acum canalul, SC TELE MR TV SRL, nu a detinut si nici nu mai detine o alta licenta audiovizuala. Asociat unic al firmei este Adam Ferent, fostul manager general al postului, cand era detinut de firma PREST ROMADAM SRL.
  • In Braila nu mai functioneaza niciun serviciu local de televiziune.
  • Structura de programe este alcatuita din 100% productie proprie, din care 57.7% sunt programe de informare, 5.6% programe educatice, in timp ce programele culturale sunt in procent de 30.9%.

Licenta a fost acordata cu votul a sapte din cei opt membri prezenti la sedinta CNA de azi: Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

Impotriva a votat Gabriel Tufeanu.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus