Skip to main content

Cum s-a văzut condamnarea managerului Antena Group? Am urmărit abordările televiziunilor de știri după ce s-au anunțat condamnările din dosarul de șantaj Antene - RCS.

 
Cum s-a văzut condamnarea managerului Antena Group? Am urmărit abordările televiziunilor de știri după ce s-au anunțat condamnările din dosarul de șantaj Antene - RCS.

Câte televiziuni, atâtea versiuni. Am urmărit știrile despre condamnările din dosarul de șantaj Antena - RCS pe patru posturi de știri: Digi24, Antena 3, B1 TV și România TV. Concluzia? Practic, dacă un telespectator ar vrea să fie informat, ar trebui să urmărească știrea la cel puțin trei posturi de știri. 

Publicitate

Digi 24 a dat pe larg, însă a omis unele aspecte din proces. Ce anume, în articol. Antena 3, de asemenea implicată în proces, a fost evazivă și s-a concentrat pe achitări. Toate aspectele procesului au fost acoperite complet, cu toate detaliile și cu toate informațiile de România TV și B1. 

Paginademedia.ro prezintă concluziile monitorizării: 

Digi 24, postul deținut de RCS&RDS - compania al cărei administrator a fost șantajat de Sorin Alexandrescu, a avut cele mai ample materiale pe acest subiect. Spre exemplu, știrea din această dimineață înregistrată de Paginademedia.ro a avut peste trei minute. Postul s-a concentrat pe vinovați. „Curtea Supremă i-a găsit vinovați pe fostul director Antena Group, Sorin Alexandrescu, pe Camelia Voicuelscu și pe fostul șef al ANAF, Șerban Pop.” Cât despre inculpații achitați de acuzațiile de șantaj, Digi24 a menționat doar unul: pe Dan Voiculescu.

„Curtea Supremă a confirmat șantajarea administratorului companiei RCS&RDS de către Antena Group”, a mai spus pe post vocea din off. 

În știrile monitorizate de paginademedia.ro, nu am găsit nimic despre achitarea Antenei 3 sau Intact Publishing, ambele părți în acest proces.  

Antena 3, televiziune parte a grupului Intact, care a fost de asemenea vizată de acuzațiile de șantaj, dar achitată, a prezentat știrea dintr-o altă perspectivă: s-a centrat pe achitări și a fost destul de evazivă. Primul materiale prezentat pe post a avut mai puțin de un minut. ȘI a început nu cu o condamnare, ci cu achitările:

„Verdict final în procesul de șantaj RCS - Antena Group. Dan Voiculescu a fost achitat definitiv pentru acuzația de complicitate la șantaj. Antena 3, Intact Publishingși directorul acesteia din urmă, Dan Matiescu, au fost de asemenea achitați de toate acuzațiile. ” 

„A fost pronunţată o condamnare cu suspendare pentru Camelia Voiculescu la un an şi şase luni, iar pentru Sorin Alexandrescu, fostul director al Antena Group, o sentinţă de patru ani şi jumătate”, mai spune știrea. De observat că în acest caz nu se pronunță cuvântul „închisoare”, dar este menționat în cazul condamnării fostului șef ANAF: „Fostul şef al ANAF, Şerban Pop, a primit în acelaşi dosar o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare”.

În final, știrea Antenei 3 menționează: „Pe parcursul procesului, inculpaţii au prezentat dovezi privind existenţa unor provocări şi înscenări din partea DNA, cu ajutorul denunţătorului Ioan Bendei, fost manager RCS RDS.”

Pe de altă parte atât România TV cât și B1 TV au dat informații complete atât despre cei condamnați cât și despre cei achitați, precum și contextul acuzațiilor de șantaj. 

Cum s-a văzut știrea la Digi24:

Stire Digi 24 from Jul on Vimeo.

Cum s-a văzut știrea la Antena 3:

Stire Antena 3 from Jul on Vimeo.

Cum s-a văzut știrea la România TV:

Stire Romania TV from Jul on Vimeo.

Cum s-a văzut știrea la B1 TV: 

Stire B1 TV from Jul on Vimeo.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu