Skip to main content

Emisiunea lui Virgil Ianțu de la TVR 2 intră în competiția Eurovision Creative Forum și se pregătește de „export”

 
Emisiunea lui Virgil Ianțu de la TVR 2 intră în competiția Eurovision Creative Forum și se pregătește de „export”

Emisiunea lui Virgil Ianțu, de la TVR 2, remarcată la nivel internațional. Producția de cultură generală a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), competiție care își va desemna premianții în toamna acestui an. Totodată, un vânzător american de formate de emisiuni a realizat o ediție-pilot în limba engleză pentru export, sub numele „To Win Your Country”. 

Producţia, prezentată de Virgil Ianţu, face parte din cele 20 alese de juriu – Format Core Group -, din totalul de 80 de formate înscrise în competiţia Eurovision Creative Forum.

Publicitate

„Deocamdată sunt în etapa în care mă bucur, dar în același timp sunt preocupat de ceea ce a fost și vreau să mă uit la lucrurile care pot fi îmbunătățite și pot fi duse la un nivel și mai înalt și pentru a face din format unul impecabil”, a mărturisit Virgil Ianțu, într-un interviu pentru Paginademedia.ro 

Lansat în 17 aprilie la TVR 2, „Câştigă România!”este un concurs de cultură generală despre România, într-un format nou dezvoltat de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, care îşi propune educarea telespectatorilor.

De luni până joi, de la ora 20.00, Virgil Ianţu este gazda concurenţilor care se întrec în cunoştinţe despre România. Întrebările se referă doar la ţara noastră şi cuprind o paletă largă de subiecte, despre istoria şi frumuseţile României.
89 de concurenţi dintre cei peste 500 de participanţi la castingurile organizate de TVR şi-au testat cunoştinţele generale în platoul emisiunii „Câştigă România!”

 Virgil Ianțu, scurt interviu pentru Paginademediar.ro: 

Paginademedia.ro: Cum ai primit vestea că formatul pe care tu îl prezinți a ajuns, de la primul sezon, să fie de interes pentru a fi „exportat”?

Virgil Ianțu: Eu, de obicei, când aleg un format stau bine să mă gândesc. La acest format, am zis imediat da pentru că mi-am dat seama cât potențial are. Și am crezut în el foarte tare și cred în continuare că a fost o idee bună. În primul moment, în care americanii au fost interesați de acest format, cumva m-am bucurat, dar sincer nu mă așteptam atât de rapid. Nici nu se încheiase sezonul bine și au venit tot felul de solicitări. Deocamdată sunt în etapa în care mă bucur, dar în același timp sunt preocupat de ceea ce a fost și vreau să mă uit la lucrurile care pot fi îmbunătățite și pot fi duse la un nivel și mai înalt și pentru a face din format unul impecabil. 

Paginademedia.ro: Cum vă gândiți să transformați mai departe acest format?

Virgil Ianțu: Deocamdată, sunt la momentul de analiză și vreau să văd ce se va întâmpla în viitor. Dar vreau să trag o concluzie împreună cu echipa. S-a pornit și foarte repede cu acest format. E crud, e foarte tânăr, dar a performat foarte repede și are un potențial enorm din punctul meu de vedere.

Paginademedia.ro: Ce crezi că a prins la formatul acesta?

Virgil Ianțu: În primul rând, că este un concurs de cultură generală. Mai ales că nu mai există pe TV alt concurs de cultură generală. În al doilea rând, este specificul românesc, faptul că este vorba despre România. Asta îi apropie pe cei care urmăresc emisiunea, pentru că sunt curioși, își verifică cunoștințele. Este vorba despre locul în care trăim, acesta cred că este principalul ingredient al emisiunii, care și pe mine m-a atras. 

Paginademedia.ro: Ai mai avut și alte reacții legatd e formart?

Virgil Ianțu: Eu, când am început emisiunea, difuzările, mă gândeam că nu o să apuc să fie cunoscut după primul sezon și că o să fie o luptă de comunicare foarte mare. Comunicarea a fost făcută bine, am participat și eu foarte mult la asta, împreună cu TVR. Mi-am dat seama că formatul a devenit popular foarte rapid. Am avut semnale de prin țară. Dar, eu iau pulsul și de la taximetriștii din Bucureși și reacțiile oamenilor, în general. Oamenii îmi spun de Copiii spun lucruri trăsnite, despre Vrei să fii milionar, și m-am bucurat să observ că știau și de Câștigă România. Copiii cu care mă întâlnesc, au venit și la TVR cu Școala altfel și de 1 iunie, mi-au spus că urmăresc emisiunea. O surpriză foarte plăcută a venit de la copii. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu