Skip to main content

Instanţa a decis: Dan Voiculescu poate fi eliberat condiţionat. Decizia nu e definitivă

 
foto: Cotidianul
foto: Cotidianul

Judecătoria sectorului 5 a admis cererea de eliberare condiţionată depusă de fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, potrivit News.ro. Decizia nu este însă definitivă. Ea poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti în trei zile de la comunicare.

Publicitate

Dan Voiculescu a executat până acum doi ani şi nouă luni din pedeapsa de zece ani primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, potrivit sursei citate.

Acesta trebuie să execute cel puţin o treime din pedeapsă pentru a putea fi propus pentru eliberare condiţionată. Voiculescu are zile câştig însă, care se scad din pedeapsă, pentru activităţile la care a participat în penitenciar.

"Dan Voiculescu a dat dovadă de stăruinţă în muncă în penitenciar şi nu trebuie întreptat pentru că are o educaţie solidă", a spus avocatul lui Voiculescu.

Rezultatul "educaţiei solide" a lui Dan Voiculescu: 11 lucrări ştiinţifice semnate într-un an şi jumătate.

Potrivit avocatului lui Dan Voiculescu, acesta a ispăşit deja opt luni peste o treime din pedeapsă, pentru că are zile câştigate din muncă în penitenciar, dar şi pentru că a semnat 11 lucrări ştiinţifice într-un an şi jumătate.

"Voiculescu nu a fost pedepsit disciplinar şi a arătat stăruinţă în muncă. 1021 de zile sunt prea puţine ca executate, spune Comisia. Dar este dreptul domnului Voiculescu la liberare condiţionată. Procesul verbal al Comisiei nu prezintă relevanţă.

Dan Voiculescu a făcut fracţia de o treime şi a depăşit-o cu 8 luni, aici s-au adunat zilele câştigate din muncă şi cele câştigate prin scrierea celor 11 lucrări ştiinţifice. Am depus acte privind starea de sănătate a lui Voiculescu.

Are dreptul la liberare condiţionată. El nu trebuie îndreptat, pentru că are o educaţie solidă”, a declarat avocatul lui Voiculescu, citat de News.ro.

"Nu a dat dovadă de corectitudine. Este un profitor al carenţelor legislative", a spus procurorul DNA.

DNA susţine însă că nu există nicio dovadă că lucrările au fost redactate în penitenciar, fără acestea Voiculescu având doar 57 de zile de muncă, în acest caz neîmplinind fracţia de o treime din pedeapsa executată.

"Condamnatul a avut doar 57 de zile câştigate prin muncă, restul de peste 300 de zile fiind câştigate prin elaborarea de lucrări ştiinţifice. Nu a dat dovadă de corectitudine.

Nu există nicio dovadă că manuscriele au fost redactate în penitenciar. Este un profitor al carenţelor legislative. Executarea doar a o pătrime din pedeapsă arată că scopul pedepsei nu a fost atins. Prejudiciul nu a fost achitat către Ministerul Agriculturii. Nici măcar cheltuielile judiciare nu le-a achitat.

Concluziile Comisiei din penitenciar sunt de respingere în unanimitate. Abia în octombrie 2017 a recomandat Comisia un noul termen de cerere”, a declarat procurorul DNA, potrivit News.ro.

Dan Voiculescu este încarcerat din 8 august 2014 la penitenciarul Rahova, fiind condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Țiți Șelaru Țiți Șelaru
    Numai un pretins jurist ca respectivul așa zis procuror putea debita o prostie atât de mare potrivit căreia Dan Voiculescu ar fi profitat de erorile legislației! Păi, cine alții decât ei le-au creat, implantat în coduri și menținut ca atare? In loc să profite că i se ivește ocazia ca să repare o imensă nedreptate și mai ales, ilegalitate, domnul procuror dă din clanță! Urât, foarte urât!
  • alex2 alex2
    Propun sa fie eliberat cu conditia de a scrie cu aceeasi viteza, 1 lucrare stiintifica la fiecare 1.6 luni, pana la finalul celor 10 ani.
    Iar toate cele 75 lucrari stiintifice sa devina materie obligatorie la ASE.
  • marian marian
    Atata timp cat floarea cea vestita a psd se plimba pe la trustul inocentilor ,se pot intampla muuuulte , rusine judecatorilor , pentru ce sa fie eliberat , care lucrari stiintifice ,nu se poate sa scrii atatea lucrari in doi ani .dar la noi orice e posibil ,prejudiciu ramane in buzunarul lui . , ar trebui sa puie in contul trustului ,ca sa poata recupera dar poate procurori vor rezolva si mai ramane un pic mai muuuult sa mai scrie ceva stiintific sa bage si in scoli ca materie .pentru copii de clasele 1 4, sa auzim de bine

Trimite un comentariu

sus