Skip to main content

Licitație in house: Adevarul.ro, cumpărat prin licitație de Adevărul Holding de la Adevărul S.A. De ce?

 
Licitație in house: Adevarul.ro, cumpărat prin licitație de Adevărul Holding de la Adevărul S.A. De ce?

Adevarul.ro vândut prin licitație către Adevărul Holding. Domeniul fost scos la licitație după ce societatea care îl deținea, Adevarul SA, a intrat în faliment și este în proces de dizolvare. 

Lichidatorul judiciar Consortiul format din CII Nitu Marius-Ionut si Carpathia Trust Insolvency S.P.R.L. a organizat o licitație pentru domeniul adevarul.ro, incluzând și „dreptul de folosință a domeniului web”. Domeniul a fost scos la licitație după ce pe 19 mai 2017, societatea Adevarul SA aflată de mai mulți ani în insolvență, a intrat în faliment. Prețul de pornire a fost stabilit la 58.928 lei +TVA, cu 25% redus față de evaluarea inițială. 

De ce a fost redus prețul? „A fost a patra sedinta de licitatie. Primele trei sedinte au fost la 100%. Diminuarea la 75% este conform regulamentului aprobat de adunarea creditorilor si evident conform legii”, a explicat pentru Paginademedia.ro reprezentantul Carpathia Trust Insolvency.

Publicitate

Licitația a avut loc joi, 15 iunie și a avut un singur participant, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro un reprezentant al Carpathia Trust Insolvency S.P.R.L. Este vorba de Adevărul Holding, care a cumpărat domentiul pentru suma de pornire a licitației, de 58.928 lei + TVA. 

Adevarul SA este prima companie pe care a pornit ziarul Adevărul. Toate operațiunile companiei de media sunt derulate pe Adevărul Holding, de asemenea în insolvență. 

Anunțul licitației: 

„Lichidatorul judiciar Consortiul format din CII Nitu Marius-Ionut si Carpathia Trust Insolvency S.P.R.L. cu sediul ales în București, al Adevarul S.A. – in faliment in baza Hotararii Adunarii Creditorilor din data de 19.05.2017 si regulamentelor de vanzare organizeaza licitatie publica pentru vanzarea urmatoarelor bunuri : site-ul „adevarul.ro” incluzand dreptul de folosinta asupra domeniului web „adevarul.ro” la pretul redus cu 25% din raportul de evaluare, respectiv 58.928 lei +TVA. Licitatia publica va avea loc in data de 15.06.2017 ora 16.00 la sediul lichidatorului judiciar, incepand de la pretul de pornire indicat mai sus. Cei interesati de participare, trebuie sa se inscrie la licitatie cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea licitatiei si sa achizitioneze caietul de sarcini de la sediul lichidatorului judiciar contra sumei de 1.000 lei si sa depuna in contul de lichidare al societatii garantia de participare de 10% din pretul de incepere a licitatiei (cu TVA inclus). In cazul in care bunurile nu sunt adjudecate la data mentionata, licitatiile se reiau la datele de 20 iunie si 26 iunie 2017 la ora 16 :00 in acelasi loc.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu