Skip to main content

Press One: Oficiali din Ministerul Sănătăţii propun ABROGAREA Legii liberului acces la informaţii publice

 
foto: Lucian Muntean
foto: Lucian Muntean

Doi oficiali din Ministerul Sănătăţii propun abrogarea Legii 544/2001, referitoare la liberul acces la informaţii de interes public. Informaţia a fost lansată astăzi de Press One. Publicaţia a intrat în posesia unui document din care reiese acest lucru.

Publicitate

Motivul? Cetăţenii ar abuza de această lege, iar informaţiile publice sunt, oricum, disponibile pe site.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali din Ministerul Sănătăţii care au venit cu această propunere sunt inspectorul principal Adriana Cârlan şi farmacistul primar Anişoara Dud.

Documentul obţinut de Press One este un răspuns al Ministerului Sănătăţii la o solicitare venită de la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS), din 22 mai 2017, care a iniţiat un proiect de modificare a Legii 544/2001.

Cum justifică inspectorul Adriana Cârlan propunerea: "Informaţiile de interes public sunt afişate pe site-ul instituţiilor publice. De asemenea, legislaţia este facil de găsit pe internet de către orice persoană interesată".

Un reprezentant al Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS) a confirmat pentru PressOne că există o discuţie despre modificarea Legii 544/2001, dar că se află într-o etapă incipientă.

În această fază, ministerele întocmesc documente de analiză privind implementarea acestei legi, precum şi propuneri de modificare, pe care le transmit Ministerului Consultării Publice.

Textul integral, pe Press One.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus