Skip to main content

Românul erou din atacul terorist de la Londra, în presa internaţioală. Telegraph: “a stat tare pe picioare”

 
Florin Morariu, live la BBC
Florin Morariu, live la BBC

Florin Morariu, brutarul român care a povestit că l-a lovit în cap cu o ladă pe unul dintre autorii atacului terorist de la Londra, este eroul zilei în presa internaţională.

Publicitate

Marile publicaţii din Marea Britanie, în frunte cu BBC, Mirror, Telegraph, Guardian sau Daily Mail, dar şi titluri din Statele Unite, precum Associated Press, USA Today sau CNBC, au scris despre curajul de care a dat dovadă românul, în timpul atacului terorist de sâmbără seară, din piaţa Borough din Londra.

Cum au abordat publicaţiile internaţionale subiectul:

  • BBC, interviu în direct cu românul erou. Florin Morariu a acordat astăzi un interviu în direct pentru BBC, în care a povestit momentele din timul atacului terorist de sâmbătă seară:

De ce a decis Florin Morariu să riposteze?

“Îmi era milă de un om care era deja înjunghiat, m-am gândit că deja sunt şi eu în pericol, şi am zis să reacţionez aruncând cu naveta în el”, a spus acesta pentru BBC.

Florin Morariu:

“Am aruncat prima navetă, se uita la mine şi ştiam că se va feri, iar în timp ce am aruncat prima navetă m-am îndreptat spre el şi l-am lovit cu a doua navetă în cap.

În secunda în care l-am lovit în cap, din intrarea mare a pieţei, adică din spatele lor, venea o maşină de poliţie din care s-a strigat prin portavoce să mă îndepărtez că aruncă cu grenadă. După aceea m-am îndepărtat, poliţia a aruncat grenada şi a intrat cu maşina de poliţie în terorişti.”

  • Agenţia Associated Press a scris de asemenea despre actul de curaj al românului, imediat după ce Florin Morariu a postat un clip din timpul atacului, pe pagina personală de Facebook.

Florin Morariu, pentru Associated Press:

"Am văzut pe fereastră că toată lumea era agitată, toată lumea alerga, oameni, femei... leşinau, cădeau, şi am ieşit afară să văd ce se întâmplă", apoi a realizat “o, doamne, e un atac terorist aici”

  • USA Today scrie despre eroii atacului de la Londra, românul Florin Morariu şi un poliţist britanic înarmat doar cu un baston.
  • Mirror scrie despre românul Florin Morariu, care a fost filmat ajutând un ofiţer de poliţie să ducă o victimă într-un loc sigur.

“În film, Florin Morariu cere în mod repetat ca oamenii să-i aducă arme pentru a putea lupta împotriva atacatorilor”, scrie publicaţia britanică.

  • The Telegraph: “Un bucătar român a stat tare pe picioare când a lovit un atacator în cap cu o ladă şi a adăpostit 20 de oameni îngroziţi în brutăria unde lucrează, în timpul atacului terorist de pe Borough Market.”

Filmul postat de Florin Morariu pe pagina personală de Facebook şi preluat

CNBC, Daily Mail şi The Guardian au mai scris despre curajul românului.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bravoo bravoo
    L-a lovit in cap cu un basket. Iar Marea Britanie va importa din Romania facatetze din alea tari ca sa ajute la combaterea terorismului. Da?
  • geo geo
    Există imagini cu el în ”acțiune”...ori după ce a trecut pericolul s-a lăudat și el că a dat cuiva la cap ?
  • johhny bravo johhny bravo
    "a stat tare pe picioare" lol - si-a luat niste carje, sau cum? :) Ati tradus cu google? :D

Trimite un comentariu

sus