Skip to main content

Sentinţe definitive în dosarul de şantaj Antene - RCS. Sorin Alexandrescu, condamnat la închisoare cu executare. Antena Group, amendă penală

 
Sorin Alexandrescu
Sorin Alexandrescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizii definitive în procesul de şantaj Antena - RCS. Dan Voiculescu a fost achitat. Sorin Alexandrescu a fost condamnat pentru şantaj la 4 ani şi şase luni cu executare. Din această pedeapsă se scade perioada pe care acesta a petrecut-o în arest preventiv.

Publicitate

Postul Antena 1 trebuie să difuzeze textul deciziei definitive timp de 1 lună, de zece ori.

Deciziile definitive în dosarul de şantaj RCS - Antena Group:

George Matiescu, director Intact, achitat pentru acuzaţia de complicitate la şantaj. Definitiv

Antena 3 şi Intact Publishing au fost achitate de Curtea de Apel de acuzaţia de şantaj. Definitiv

Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, condamnat la 4 ani şi şase luni cu executare. Definitiv.

Antena TV Group: amendă penală 200.000 de lei. Definitiv.

Camelia Voiculescu, preşedintele grupului Intact - 1 ani şi şase luni pentru complicitate la şantaj. Cu suspendare. Definitiv

Dan Voiculescu, fondatorul grupului Intact - achitat. Definitiv

Şerban Pop, fostul şef ANAF, doi ani închisoare cu susependare pentru divulgare de informaţii secrete. 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. Definitiv.

Ştire în curs de actualizare

Deciziile definitive ale Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost anunţate până la ora publicării acestei ştiri doar de B1 TV şi de Digi24.

Nimic încă pe Antena 3 şi România TV

CONTEXT. Potrivit rechizitoriului, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra unui acţionar al unei societăţi comerciale (parte vătămată) ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat. Conform datelor din anchetă, pesoana ce ar fi fost şantajată este administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.
Procurorii susţin că Alexandrescu "a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând SC Antena TV Group SA la un preţ dorit de inculpat".
Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nasul Nasul
    ***, *** ba!
    N-ati putut sa-l salvati pe Ceausescu,dar ati venit voi,mini stalini, sa fraieriti prostii.
    Santajul vostru nu sa vazut (auzit), dar toti cu urechi au auzit ce vorbea Bendei la telefonul negru cu dna. Si au mai auzit si vorbirea cucuvelei sef de la dna.
  • Livero Livero
    @Mile: Pe lângă lipsa de cunoștințe în multiple domenii ai și pe partea juridica. Nu ai voie sa te șantajez cu adevărul, dacă am o poza cu tine în *** gol și cu pene în jurul gatului (un posibil adevăr) nu am voie sa te șantajez :D sau mai simplu, pentru tine, dacă știu ca ai făcut ceva ilegal nu am voie sa te șantajez, am obligația sa anunț autoritățile și atat.
    nea Caisa director de bla bla nu se ocupa de dezvăluiri și reportaje, faptul ca nu a mai dat nimic după promo arata clar șantajul. A cerut ceva pentru a nu dezvălui un adevăr, adică șantaj și ilegal. Șantaj = ilegal. Vrei un desen sau ai înțeles?
  • Sorina Sorina
    Șantaj? Complicitate la șantaj? E vorba despre compania care obținea pentru Radio ZU frecvențe radio cu duiumul sau mă înșel eu? :))
    Ce ți-e și viața asta: ieri ploua cu frecvențe radio, azi cu sentințe definitive. Z(ă)u? :)))
  • Tata lui Bendei Tata lui Bendei
    Sorinele, de la ciocolata ai plecat la Antene, in maroneala ai ajuns cu Voiculescu si la bulau vei sfarsi sacrificat pe altarul propagandei. Dar nu-i nimic, o sa-ti tina de urat Camelia la camera intima. La vita e bella!
  • mile mile
    ce santaj , ce a spus antena despre ei este adevarat, au fost acuzati de dare de mita , nu mai ai voie sa spui unui hot ca este hot , este dreptul antenei de difuza sau nu o emisiune , santajati cu adevarul , procurorii ii acuza pe digisti de exact ce si antena , dar de ce asa tarziu si asteptam si judecata lor
  • marian marian
    Foarte putin pentru antenuta santajista si pentu madam Cameluta .trbuia 2 miliarde ,plus inchisoare cu executare ,un om de rand facea executare dar asta i justitia romana
  • Ionut Ionut
    Se pare ca "Danut" va iesi mai repede decat s-ar fi asteptat de la racoare. E din ce in ce mai clar ca cineva, acolo sus, il iubeste.

Trimite un comentariu

sus