Skip to main content

VIDEO. Am fost la spălătoria auto care a ajuns în AdWeek. Povestea

 

VIDEO. Ce au în comun o spălătorie auto din Bucureștii Noi și o agenție de publicitate cu birouri în trei țări? Cum e să te trezești la ușă cu un Mini Cooper plin cu tot ce îți trebuie pentru branding? Bannere, logo-uri pentru personalizat biroul, agende, tricouri, șepci, steaguri. Totul cadou! Inclusiv mașina!

„Am crezut că e o glumă, la început”, spune Iulian Soroș despre ce s-a întâmplat. „Nici când am primit mailul că noi am câștigat nu mi-a venit să cred”.

Publicitate

Toate materialele de identitate ale unei agenții din Norvegia au ajuns la spălătoria auto pe care o are în Bucureștii Noi. Până și covorul agenției nordice este acum așezat în mica spălătorie de cartier.

Spălătoria lui, care nu avea niciun nume, are acum numele agenției nordice JCP – Just Cruize Production.

Așa a decis agenția nordică JCP să își schimbe identitatea: a dat prin concurs tot ce purta vechile însemne grafice, inclusiv mașina. A câștigat spălătoria din România. A scris și cunoscuta publicație internațională de advertising AdWeek.

Paginademedia.ro a mers la spălătoria din Bucureștii Noi. Povestea:

Iulian Soroș este absolvent de SNSPA, dar nu a lucrat niciodată în comunicare. Are o legătură cu lumea publicității: deține o mică firmă de producție publicitară.

A deschis spălătoria auto pentru „diversitate”. „Nu știi niciodată când poate veni o criză”. Este pasionat de motoare și a alergat la curse șapte ani, iar acum activează ca arbitru oficial al Federației de Motociclism.

A găsit din întâmplare, pe internet, anunțul agenției nordice, care își scotea la concurs tot ce purta însemnele de brand ale agenției JCP, pentru că urmau să se rebranduiască.

S-a înscris în joacă: „am spus că suntem o mică spălătorie de cartier, că, în general, clienții noștri sunt vecinii, oameni care ne cunosc, am scris pe scurt ce vrem să facem”. Au câștigat.

„Nu ne-a venit să credem când ne-am trezit cu mașina la poartă. Și cu șeful agenției, în persoană”, povestește Soroș. „Până și bannerele le-au refăcut ei. Au venit direct scrise în limba română JCP – Spălătorie auto & Vulcanizare”.

Rebrandingul-cadou le-a prins bine. „Am început să avem mai mulți clienți. Lumea din cartier a fost curioasă”.

Mașina primită nu mai poartă însemnele JCP. Momentan. A fost decolantată, pentru înmatriculare. O va reface însă.

VIDEO. Spălătoria din Bucureștii Noi și rebdrandingul cadou. Povestea:

Citește și: VIDEO. O agenție de publicitate scandinavă și-a donat logoul unei afaceri românești

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu