Skip to main content

Aplicaţia mobilă CNN, boicotată după scandalul cu Donald Trump: a ajuns la o singură stea

 
foto: Digiday
foto: Digiday

Aplicaţia mobilă CNN, boicotată masiv în SUA. A fost adusă la "o stea" în recenzii, atât pe App Store, cât şi pe Play Store. Acest lucru ar putea scădea dramatic şansele ca aplicaţia să fie descărcată pe viitor, potrivit Digiday.

Publicitate

În ultima săptămână, un val de voturi cu "o stea" au fost trimise de utilizatori aplicaţiei mobile de ştiri a CNN din Statele Unite, acuzată că răspândeşte ştiri false şi propagandă. Voturile au fost date la diverse provocări lansate pe platforme publice precum 4chan sau Reddit.

Potrivit Digiday, situaţia creată în jurul aplicaţiei CNN se datorează scandalului cu preşedintele Donald Trump în care este implicată publicaţia de ştiri.

Cum a început bicotul?

  • Pe 5 iulie, un utilizator a lansat o provocare pe platforma 4chan, intitulată "Operaţiunea: Asaltul Aplicaţiei Mobile". Acesta a îndemnat oamenii să dea recenzii de "o stea" aplicaţiei mobile CNN.
  • Provocarea a fost ulterior distribuită în alte câteva platforme online, precum Reddit, adunând, în nouă ore 2.000 de voturi de "o stea", ceea ce a condus la scăderea secţiunii de recenzii a aplicaţiei CNN la "o stea".
  • "Misiune îndeplinită", a scris ulterior utilizatorul care a lansat provocarea, tot pe platforma 4chan.

Situaţia nu a rezistat mult însă. Pe 10 iulie CNN a lansat noi îmbunătăţiri la aplicaţie. Noua versiune a aplicaţiei a resetat secţiunea de recenzii.

Însă, odată cu resetarea secţiunii de recenzii, apelurile la boicotarea aplicaţiei au reapărut, de data aceasta mai răspândite, potrivit Digiday.

Jurnalişti conservatori, precum Mike Cernovich, au lansat apeluri pentru a oferi CNN o recenzie de o stea, iar aplicaţia continuă să resimtă efectele. De la noua sa versiune lansată luni, peste 95% din recenziile pe care le-a primit au fost de o stea.

Potrivit sursei citate, aceste provocări au condus la o situaţie pe care nici Apple, dar nici Google nu îşi dau seama cum pot să o rezolve.

Google lucrează împreună cu echipa aplicaţiei CNN pentru a identifica voturile de tip spam trimise aplicaţiei. Potrivit Digiday, acuzaţiile aduse unei aplicaţii că ar răspândi ştiri false nu încalcă însă regulamentul Google Play Store. Apple nu a răspuns niciunei solicitări de poziţie pe această temă.

"Serviciile de recenzii le datorează utilizatorilor asigurarea că recenziile şi ratingurile provin de la clienţi reali. "Înţelegem mai bine decât oricine cum arată o provocare. Dar este crucial să se asigure validitatea rezultatelor" a spus Katherine Hutt, purtătoarea de cuvânt a Better Business Bureau, o organizaţie care oferă recenzii la peste 4 milioane de afaceri din Statele Unite, citată de Digiday.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sarbu Sarbu
    @Viorel Foloseste extensia 'uBlock Origin' si adauga 'pushinstruments.com' in sectiunea 'My filters'
  • Viorel Viorel
    tot apare chestia aia Vrei sa primesti cele mai importante stiri Paginademedia.ro? tot dau NU,multumesc si tot apare, sa fac eu o cerere catre o agentie guvernamentala sau ceva? cred ca ati fost atacati cybernetic si nu mai puteti sa scapati de ea sa fie problema de la mine? ca am dat de peste 100 de ori si tot nu a disparut, imi trebuie vro extensie ceva sa blochez chestia aia?
  • F F
    Din știrea asta se lasă de înțeles că CNN chiar răspândește știri false, ceea ce nu e cazul. Au avut o singura eroare pentru care, dacă nu mă înșel, au concediat 3 oameni.

Trimite un comentariu

sus