Skip to main content

Compania-mamă a Pro TV anunță vânzarea a două televiziuni din grup, într-o tranzacție de 230 de milioane de euro

 
Compania-mamă a Pro TV anunță vânzarea a două televiziuni din grup, într-o tranzacție de 230 de milioane de euro

Compania Central European Media Enterprises, care deține mai multe operațiuni media printre care și Pro TV, a anunțat în această dimineață vânzarea unor televiziuni din grup. 

Este vorba despre principala televiziune pe care o deține în Croația, Nova TV, și pe cea din Slovenia (Pop TV) către Slovenia Broadband, o subsidiară a United Group, într-o tranzacție ce se ridică la 230 de milioane de euro. 

Publicitate

Tranzacția, care are nevoie și de aprobarea unor organisme locale, ar trebui să se încheie până la finalul acestui an, aunță CME într-un comunicat. 

Veniturile atrase de această tranzacție vor fi folosite pentru rambursarea unui împrumut contractat de CME, care se ridică la 250,8 milioane de dolari. 

Central European Media Enterprises (CME), companie listată la bursa din Praga și cea din New York, are operațiuni în șase țări din Europa: România, Bulgaria, Croația, Cehia, România, Slovacia și Slovenia. 

Cehia și România sunt cele mai imporatnte operațiuni ale companiei CME (cele mai recente cifre, AICI). 
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • „România, Bulgaria, Croația, Cehia, România, Slovacia și Slovenia”. România e prea mare, de asta e scrisă de două ori. :))
 • @unoarecare
  Mulțumesc, nici din comunicatul CME și nici din articolul de mai sus nu se înțelege clar lucrul menționat de tine.

  Cumpărătorul - United Group/United Group - este o companie asemănătoare cu RCS-RDS, cu operațiuni atât în domeniul telecomunicațiilor cât și în cel al conținutului de televiziune, au în portofoliu 8 programe de sport, unul de știri pan-slav, unul de cinema, unul muzical, unul dedicat hobbyurilor și 4 dedicate copiilor.
 • Cristian, Pop si Nova sunt numele operatiunilor de televiziune, nu doar ale canalelor cu aceleasi nume. CME vinde toate proprietatile sale in aceste teritorii, inclusiv Doma si Kanal A.
 • CME nu părăsește Croația și Slovenia, dar renunță la principalele lor stații în acete țări.
  În Croația aveau și un canal internațional numit Nova World, probabil acesta va fi redenumit și va retransmite emisiuni ale celorlalte două canale: Doma (similar cu Acasă TV) și Mini TV (un canal pentru copii).
  În Slovenia probabil Kanal A va primi de acum o atenție mai mare și va deveni principala stație deținută de CME în această țară.

  Dacă mutarea din Slovenia chiar are sens, pe cea din Croația nu o înțeleg.

Trimite un comentariu