Skip to main content

DNA extinde urmărirea penală în dosarul RCS - Mitică Dragomir și a instituit un sechestru de 3 milioane de euro

 
DNA extinde urmărirea penală în dosarul RCS - Mitică Dragomir și a instituit un sechestru de 3 milioane de euro

DNA extinde urmărirea penală în dosarul RCS-Mitică Dragomir. Direcția Națională Anticorupție a pus în mișcare acțiunea penală împotriva Integrasoft, filială a grupului, acuzația fiind săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și spălare de bani, în timp ce un oficial al companiei este acuzat de complicitate, anunță Profit.ro care citează din anunțul făcut de Digi pe bursă.

În plus, DNA a confirmat instituirea sechestrelor pentru 2 imobile în valoare de 13,71 milioane lei (3 milioane de euro), dar conducerea Digi Communications spune că aceasta nu va afecta semnificativ activitatea companiei, mai menționează sursa citată.

Publicitate

În același timp, DNA s-a îndreptat acțiunea și cu privire la Mihai Dinei, membru în Consiliul de Administrație al RCS&RDS, pentru infracțiunea de complicitate la spălare de bani. 

În același dosar în mai sunt urmăriți penal și Serghei Bulgac, șeful Digi, Ioan Bendei, administrator RCS, Alexandru Oprea, fost director general al RCS, și Mitică Dragomir, fost șef al LPF. Totodată, și compania RCS a fost pusă sub urmărire penală.

Dosarul a pornit de la drepturile de difuzare TV pentru Liga I, pe care RCS le-a achiziționat în 2008, în consorțiu cu Antena Group.

Potrivit DNA, Dumitru ar fi cerut o mită de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro) de la Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS. 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu