Skip to main content

Glumele din presa de azi. Kamikaze: În sfârşit, BOR se reformează! La vremuri noi, icoane noi

 
Glumele din presa de azi. Kamikaze: În sfârşit, BOR se reformează! La vremuri noi, icoane noi

Presa de azi, plină de ironii. Fie ele ziare de satiră sau cotidiene generaliste, subiectele din presa de azi se supun întrebării retorice "glumeşti?".

Publicitate

Principalele subiecte din presa de azi: Achiziţia de rachete Patriot, scandalul sexual din interiorul BOR, Guvernul Tudose se pregăteşte să înfiinţeze ministere care există deja, dar şi "filosofia lui Dragnea: salarii mai mari, gaură în buzunare".

Presa de satiră, între rachetele Patriot şi "noile icoane" de la BOR.

Caţavencii parafrazează o faimoasă frază din serialul Urzeala Tronurilor: "Iarna nucleară is coming"

"Cu un super buget de 3.9 miliarde de dolari se lansează o nouă serie de Urzeala tunurilor, o coproducţie româno-americano-rusă. Când face bugetul la servicii, Iohannis lasă 700 de milioane. Când cumpără rachete, lasă 4 miliarde. Asta înseamnă să fii patriot", scriu azi Caţavencii.

Eduard Hellvig, în viziunea Caţavencilor:

"Şefu', io ţi-am zis la Washington: dacă vrei să apărăm populaţia de duşmani, trebuie să luăm sisteme mai performante de ascultat. Dar matale nu! Ai ţinut-o langa: 'Patriot! Patriot!', ca să se asorteze cu sacoul albastru pe care vi l-a luat doamna Carmen."

Klaus Iohannis, în viziunea satiricilor:

"Să ştii, Hellvig, că m-am bucurat foarte tare când domnul Trump s-a oferit să ne dea atâtea şi atâtea rachete. Io mai mult de două rachete nu am avut niciodată. Una mi-a cumpărat-o Carmen, iar cealaltă prietenul Vecerdea, antrenorul meu de la Miami. Dar ca să putem juca ca lumea, din bugetul de anul viitor luăm numai mingi."

Kamikaze: "În sfârşit, BOR se reformează! La vremuri noi, icoane noi"

Satiricii de la kamikaze vorbesc astăzi despre cei "doi preoţi tineri care au arătat faţa umană a bisericii şi curul enoriaşilor."

Presa generalistă vine tare din urmă cu două subiecte demne de ziarele de satiră: guvernul Tudose se pregăteşte să înfiinţeze patru ministere care există deja din Ianuarie, dar şi "filosofia fiscală a lui Liviu Dragnea: salariu mai mare, gaură în buzunare".

  • România liberă: "Guvernul Tudose a uitat că mai are patru ministere"

"Numeroase măsuri considerate de PSD a fi fost îndeplinite de miniştrii Cabinetului Sorin Grindeanu se regăsesc în Programul de Guvernare al Executivului condus de Mihai Tudose. Cel mai probabil dintr-o gravă neglijenţă şi diletantism, PSD a luat cu copy/paste măsurile implementate de defunctul guvern şi le-a trecut şi în planul noului Cabinet.

În documentul publicat în Monitorul Oficial din 29 iunie 2017 figurează înfiinţarea unor ministere: Turism, IMM, Românii de Pretutindeni, Apelor şi Pădurilor, care funcţionează deja din ianuarie", scrie azi RL.

  • Adevărul: "Filosofia fiscală a lui Liviu Dragnea: salariu mai mare, gaură în buzunare"

"Planurile Guvernului de a reduce numărul de contribuţii sociale la două şi de a le lăsa doar în sarcina angajatului vor aduce o pierdere semnificativă în buzunarul românilor şi vor creşte doar din pix salarium minim pe economie, majorând în acelaşi timp taxele pe care le ia statul de la angajat."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Gazeta Sporturilor: "Cei şapte magnifici"

"Campanie de achiziţii reuşită: jumătate din golurile primei etape, 7 din 15, au fos produse de nou-veniţi", scrie azi GSP.

Cotidianul: "Dezastrul revoluţiei fiscale"

Cotidianul scrie azi că "românii vor primi mai puţini bani din salariu dacă partidele aflate la guvernare vor merge până la capăt şi vor pune doar în seama angajatului contribuţiile la sănătate şi la pensii, CASS şi CAS, şi îl vor degreva pe angajator de această sarcină fiscală, în ciuda angajamentelor preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, că nimeni nu va fi afectat."

Evenimentul zilei: "Directorul general Al Jazeera, Mostefa Souag, răspunde atacurilor a 13 ţări arabe la adresa postului de ştiri"

Libertatea: "Impozitarea Bisericii, o ecuaţie care dă cu virgulă"

"Ideea birului care l-a costat scaunul pe Eugen Teodorovici nu este nouă, însă, potrivit specialiştilor, ar fi imposibil de aplicat în viitorul apropiat. Ar fi nevoie de dorinţă politică, un cadru legal care să stabilească tot ce trebuie impozitat, ce nu şi mai ales cum. De unde să se ia ar fi, ţinând cont că Biserica este cea mai bogată organizaţie din ţară, după stat", portivit Libertatea.

Click: "Mitică Popescu, zilnic la terasă şi la 80 de ani"

"Este unul dintre cei mai iubiţi actori şi a dus o viaţă de roman. După moartea leopoldinei Bălănuţă, care i-a fost soţie 21 de ani, Mitică Popescu îşi alină singurătatea la o cârciumă din Floreasca. El semnează condica zilnic, bea o cafea sau un şpriţ, fumează mult şi depană amintiri."

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus