Skip to main content

Începe Shark Week la Discovery. Michael Phelps, cel mai rapid înotător, printre rechini

 
Începe Shark Week la Discovery. Michael Phelps, cel mai rapid înotător, printre rechini

Discovery difuzează la finele acestei luni tradiţionalul său bloc de program despre rechini. Ajuns la a 29-a ediţie la nivel mondial, Shark Week va fi între 24 şi 30 iulie la Discovery Channel, zilnic de la 23.00.

Publicitate

Înainte de a începe şi în timpul Shark Week, Discovery Channel va prezenta descoperiri ştiinţifice şi ştiri despre rechini, prin intermediul paginii de Facebook si al website-ului.

Câteva dintre programelor incluse în Shark Week:

Şcoala rechinilor cu Michael Phelps – luni 24 iulie, de la ora 23.00
Michael Phelps face echipă cu Doc Gruber şi Tristan Guttridge de la Laboratorul pentru Rechini din Bimini, ca să se documenteze despre rechini. Cei doi îşi propun să spulbere mituri şi prejudecăţi foarte răspândite, să-l înveţe pe Phelps să se scufunde printre rechini în condiţii de siguranţă şi chiar să-şi păstreze calmul când un rechin cap-de-ciocan înoată la mai puţin de un metru deasupra lui. În plus, Michael Phelps va vedea de foarte aproape ce putere incredibilă are un mare rechin alb.

Rechini contra crocodili – marţi 25 iulie, de la ora 23.00
Dr. Mark Meekan şi conservaţionistul Paul de Gelder pleacă într-o expediţie într-unul dintre cele mai populare locuri din lume pentru rechini: o zonă sălbatică şi izolată, numită Peninsula Cobourg şi situată în nordul Australiei. Meekan ajunge acolo ca să numere exemplare şi specii de rechini în cadrul proiectului Global FinPrint, organizat de compania Vulcan, iar Paul de Gelder i se alătură fiindcă a auzit că acolo rechinii şi crocodilii se luptă pentru ţestoasele de mare. Ce se întâmplă când nişte crocodili de aproape cinci metri lungime intră în apele pline de rechini?

Rechinii din Los Angeles – miercuri 26 iulie, de la ora 23.00
De-a lungul coastei unde se află Los Angeles apar tot mai mulţi mari rechini albi, care par să vâneze indiferent de sezon. Dr. Chris Lowe, Directorul Laboratorului pentru Rechini CSULB, vrea să afle de ce. Cercetările sale îl poartă spre Insula Guadalupe, în largul coastei Mexicului, unde găseşte răspunsul.

Marele rechin alb: noi detalii – joi 27 iulie, de la ora 23.00
Din doi în doi ani, în luna octombrie din 2008, 2010, 2012 şi 2014, o plajă izolată de pe coasta centrală a Californiei a devenit scena unor atacuri ale marilor rechini albi. Să fie oare vorba despre aceiaşi rechini, care s-au întors în mod repetat? Şi oare atacurile vor continua şi în octombrie 2016? Dr. Michael Domeier e de părere că la mijloc ar putea fi ceva mai mult decât o simplă coincidenţă tragică.

Rechinul cap-de-ciocan: apetit ucigaş – vineri 28 iulie, de la ora 23.00
La începutul lui noiembrie, mai mulţi rechini uriaşi cap-de-ciocan se adună în largul zonei Bimini din Bahamas. Tristan Guttridge, unul dintre cei mai importanţi cercetători care studiază rechinii, le montează dispozitive de monitorizare acestor creaturi de obicei solitare şi le urmăreşte, ca să afle răspunsul. Multe exemplare par să fie femele gestante, după cum arată ecografia uneia dintre ele. Guttridge e de părere că ele îşi petrec iarna în Bimini ca să-şi poată hrăni puii încă nenăscuţi, după care se îndreaptă spre ţărmurile Floridei, ca să vâneze rechinii comuni cu înotătoare negre, care migrează în zonă.

Marii rechini albi din Madagascar – sâmbătă 29 iulie, de la ora 23.00
Madagascarul nu este cunoscut ca un loc unde trăiesc marii rechini albi. După spusele celor de la adăpostul pentru rechini de aici, atât marii rechini albi, cât şi rechinii-tigru sunt specii declarate „dispărute” din apele locale. Acestea fiind spuse, cum se face că un rechin căruia i s-a montat un dispozitiv de monitorizare în Africa de Sud a călătorit 2400 de kilometri, urcând de-a lungul coastei Africii, către Madagascar? Craig O'Connell şi echipa lui fac la rândul lor această călătorie lungă, ca să ajungă pe insulă şi să afle dacă nu cumva Madagascarul va deveni următoarea destinaţie preferată de marii rechini albi.

Phelps contra rechinilor – duminică 30 iulie, de la 23.00
Michael Phelps, deţinătorul a 39 de recorduri mondiale şi a 23 de medalii olimpice de aur, ia parte la cea mai originală încercare din viaţa sa.

FOTO.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus