Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: „Mâncarea din ţară, mai proastă ca afară"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: „Mâncarea din ţară, mai proastă ca afară"

Subiectele din presa de azi. Studiul comparativ realizat de Ministerul Agriculturii a scos la iveala diferenţe de calitate a produselor comercializate în estul Europei, faţă de aceleaşi produse din magazinele din Occident, scrie azi Adevărul.

Publicitate

Un comisar care a lucrat la serviciul secret "Doi şi-un sfert" a declarat pentru România liberă "cum intercepta 'Doi şi-un sfert' telefoanele în perioada 2008-2009".

  • Adevărul: "Mâncarea din ţară, mai proastă ca afară"

"Grăsime mai multă, aditivi alimentari în plus şi o valoare nutriţională mai scăzută decât produsele din aceeaşi marcă vândute în Occident. Acesta este verdictul ispectorilor de la Ministerul Agriculturii în privinţa a 9 din cele 29 de alimente verificate în cadrul studiului comparativ privind dublul standard al produselor care ajung pe mesele românilor.

Rezultatele privind alimentele inferioare calitativ, printre care se numără parizerul de porc, şunca, conservele de peşte sau cârnaţii de grătar, vor fi transmise Comisiei Europene", potrivit Adevărul.

  • România liberă: "Şi 'doi şi-un sfert' ne ascultă telefoanele"

"Comisarul Remus Şpan a povestit în exclusivitate pentru RL cum intercepta 'Doi şi-un sfert' telefoanele în perioada 2008-2009, când conducea Diviziunea Tehnică a actualei Direcţii Generale de Protecţie Internă.

Acesta a declarat că la Diviziunea Tehnică a serviciului există aparatură de redare a convorbirilor, dar a fost neclar în legătură cu cea pentru interceptarea telecomunicaţiilor. Mai precis, la un moment dat, Remus Şpan a afirmat că e posibil ca DGIPI să fi avut 'aparatura', referindu-se la cea de interceptare, apoi a insistat doar pe acordul necesar cu reţelele de telefonie, fără a mai face precizări despre echipamente."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Cotidianul: "Trezorierur de bani duraţi pentru PDL"

"Motivarea de ieri a sentinţei pronunţate de către Înalta Curte în dosarul 'Gala Bute' descrie o 'inginerie financiară' complexă, prin intermediul căreia sume imense de bani au ajuns atât la Elena Udrea, cât şi în vistieria PDL", scrie Cotidianul.

Evenimentul zilei: "Domnia pe autostrăzi a Grupului Kovesi-Serafini-Borzea se apropie de final"

"Compania de Drumuri a reziliat contractul de 100 de milioane de euro, pe care îl avea cu italienii Maltauro. Înştiinţarea despre rezilierea unilaterală a contractului a fost făcută marţi, 25 iulie, când partea română a trimis faxul către conducerea companiei italiene."

Libertatea: "Refuzată de 15 aziluri în două zile"

"Suferindă de Alzhaimer, cu trimiterea medicală în buzunar, bunica Alexandra a rămas în grija fiicei - care s-a văzut nevoită să renunţe la proiectele ei profesionale -, după ce toate căminele de bătrâni la care a apelat i-au închis uşa în nas."

Click: "Doamne, cât de mult a suferit Denisa"

"Moartea cântăreţei Denisa Răducu i-a impresionat puternic pe români. Tânăra de numai 27 de ani s-a stins din viaţă după cinci luni de luptă cu un cancer agresiv la ficat. Ultimele imagini cu artista în viaţă, surprinse de fotoreporterii spynews,ro, arată cât de mult a chinuit-o şi a schimbat-o boala."

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus