Skip to main content

Adevărul, schimbare de format după mai bine de 10 ani

 
Adevărul, schimbare de format după mai bine de 10 ani

Adevărul va fi din nou mare. Ziarul Adevărul, deținut de omul de afaceri Cristian Burci, va reveni din toamnă la formatul care l-a consacrat, broadsheet. Este același format în care mai poate fi găsit pe piață doar Ziarul Financiar.  

Contacta de Paginademedia.ro, Dan Marinescu, redctorul-șef Adevărul, a confirmat informația, precizând că doar Adevărul este vizat de această schimbare, dar nu și publicația Weekend Adevărul. 

Publicitate

Trecerea se va face din 4 septembrie, iar Adevărul, în varianta broadsheet, va avea cel puțin opt pagini. „Logo-ul va rămâne același, doar că grafica este adaptată noului format pe modelul ziarelor quality din Occident”, a explicat Marinescu. 

Dan Marinescu, pentru Paginademedia.ro, despre revenirea la formatul mare „Eu am dorit această schimbare, pentru că am vrut să ne întoarcem cu printul de unde am plecat, ținând cont de faptul că formatele tabloide nu-și mai au rostul. Când s-a trecut la formatul tabloid, s-a trecut, în principiu, pe ideea că așa consumă publicul ziarul tipărit, adica îl citea în metrou, în parc, în mijloacele de transport, voia texte mai scurte să le citească rapid. Toate acestea cred că au fost înlocuite de telefoane și de tablete. Părerea mea este că el ar trebui să revină unde îi e locul, la ziar mare.”

Despre conținut: 

„Vom încerca să ne axăm mai mult pe analiză și pe explicarea unor fenomene, evenimente, pentru că e un produs care vine practic a doua zi după ce a avut loc un eveniment, nu mai poate să vină cu noutăți, cu știri. Evident că vom avea exclusivitățile noastre, poveștile care ne-au adus atâta trafic și pe internet, reportajele, anchete, dar, în principiu, se va axa pe articole exclusive. Asta putem oferi în plus a doua zi după ce evenimentele s-au produs și lumea a aflat de ele”, a explicat Marinescu.

Adevărul a trecut prin schimbări de format în 2006 și în 2007. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu