Skip to main content

Adevărul, schimbare de format după mai bine de 10 ani

 
Adevărul, schimbare de format după mai bine de 10 ani

Adevărul va fi din nou mare. Ziarul Adevărul, deţinut de omul de afaceri Cristian Burci, va reveni din toamnă la formatul care l-a consacrat, broadsheet. Este acelaşi format în care mai poate fi găsit pe piaţă doar Ziarul Financiar.

Publicitate

Contacta de Paginademedia.ro, Dan Marinescu, redctorul-şef Adevărul, a confirmat informaţia, precizând că doar Adevărul este vizat de această schimbare, dar nu şi publicaţia Weekend Adevărul.

Trecerea se va face din 4 septembrie, iar Adevărul, în varianta broadsheet, va avea cel puţin opt pagini. „Logo-ul va rămâne acelaşi, doar că grafica este adaptată noului format pe modelul ziarelor quality din Occident”, a explicat Marinescu.

Dan Marinescu, pentru Paginademedia.ro, despre revenirea la formatul mare „Eu am dorit această schimbare, pentru că am vrut să ne întoarcem cu printul de unde am plecat, ţinând cont de faptul că formatele tabloide nu-şi mai au rostul. Când s-a trecut la formatul tabloid, s-a trecut, în principiu, pe ideea că aşa consumă publicul ziarul tipărit, adica îl citea în metrou, în parc, în mijloacele de transport, voia texte mai scurte să le citească rapid. Toate acestea cred că au fost înlocuite de telefoane şi de tablete. Părerea mea este că el ar trebui să revină unde îi e locul, la ziar mare.”

Despre conţinut:

„Vom încerca să ne axăm mai mult pe analiză şi pe explicarea unor fenomene, evenimente, pentru că e un produs care vine practic a doua zi după ce a avut loc un eveniment, nu mai poate să vină cu noutăţi, cu ştiri. Evident că vom avea exclusivităţile noastre, poveştile care ne-au adus atâta trafic şi pe internet, reportajele, anchete, dar, în principiu, se va axa pe articole exclusive. Asta putem oferi în plus a doua zi după ce evenimentele s-au produs şi lumea a aflat de ele”, a explicat Marinescu.

Adevărul a trecut prin schimbări de format în 2006 şi în 2007.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Colonelu Mihai Colonelu
    prima modificare a formatului a fost in 2005, evenimentuld e lansare fiind la Howard Johnson (actualul Sheraton). Un format schimbat de cornateanu in 2007.... putina informare Iulia nu strica...
  • Liviu Liviu
    Spuneti-mi un ziar românesc mai bun ca Adevarul.
  • Pivia Lila Pivia Lila
    Daca nu era finul nasului Burci, Marinescu asta nu exista in presa!
  • Costi Costi
    Hahaha, cum se lauda ăștia. Nimeni nu spune ca a fost vandut :)
  • mile mile
    asta e ziarul acela care scoate intrebari incomode , nu avem nevoie de el

Trimite un comentariu

sus