Skip to main content

Documentar-eveniment la TVR 1: „Diana – şapte zile care au zguduit lumea”

 
Documentar-eveniment la TVR 1: „Diana – şapte zile care au zguduit lumea”

Pe 31 august, de la ora 21.00, TVR 1 va difuza un documentar ce prezintă filmul evenimentelor de la momentul decesului Prinţesei Inimilor şi până la funeraliile acesteia.

Publicitate

La 20 de ani de la moartea Prinţesei Diana, joi, pe 31 august, de la ora 21.00, TVR 1 difuzează documentarul în două părţi Diana – şapte zile care au zguduit lumea, o producţie BBC 2017, ce analizează săptămâna ce a prefaţat funeraliile Prinţesei, o perioadă în care însuşi viitorul monarhiei britanice era pus sub semnul întrebării.

Opinia publică a deplâns sincer şi profund moartea celei care fusese considerată „Prinţesa Inimilor”. Evenimente sportive au fost anulate, mii de oameni au făcut un adevărat pelerinaj la Londra, pentru a-şi prezenta omagiile, iar un covor de flori s-a aşternut în timp record în faţa Palatului Kensington.

În tot acest timp, Familia Regală a ales să se menţină departe de ochii presei, retrasă la domeniul din Balmoral. Niciun steag coborât în bernă la Buckingham Palace nu semnala decesul, iar membrii familiei nu au avut nicio apariţie zile întregi, spre dezaprobarea tot mai vizibilă a publicului.

Săptămâna ce a urmat morţii fulgerătoare a Prinţesei a scos la iveală tensiunile pregătirilor şi ale negocierilor, membrii monarhiei şi consilierii acestora luptând să-i protejeze pe William şi Harry, cei doi copii ai Prinţului Charles de Wales cu Lady Di, dar şi să calmeze opinia publică, asigurând o mare vizibilitate a funeraliilor, organizate la Westminster Abbey.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus