Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Bătălie de amploare pe pensiile militare"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Bătălie de amploare pe pensiile militare"

Subiectele din presa de azi. Trei ziare deschid ediţiile de astzăi cu planurile Guvernului de a tăia pensiile speciale ale cadrelor militare şi cu un posibil val de cereri de trecere în rezervă în Ministerul de Interne, SRI şi Armată.

Publicitate
  • Adevărul titrează azi: "Bătălie de amploare pe pensiile militare"

Potrivit Adevărul, "iminenta 'corecţie' a pensiilor speciale stârneşte panică printre militari. Mulţi se grăbesc să-şi depună dosarele de pensionare pentru a beneficia de prevederile legii mai favorabile. Numai de la începutul anului, din MAI ar fi trecut în rezervă 22 de chestori. Din SRI s-au pensionat 13 generali, iar din Armată - 22.

Însă guvernul a ajuns la fundul sacului şi vrea să taie oensiile militarilor şi celor asimilaţi acestora, pentru a face economii la buget, motivând că unii încasează pensii uriaşe."

  • Evenimentul zilei scrie azi că este "Ploaie de stele trecută în rezervă"

"De dragul unor pensii colosale, vârfurile SRI s-au înghesuit să fie lăsate la vatră. Preşedintele Klaus Iohannis a intrat într-o sarabandă a schimbărilor în zona unui serviciu de informaţii, dând un semnal extrem de clar că nu are de gând să lase lucrurile la voia întâmplării", scrie azi Evz.

  • Cotidianul deschide azi cu titlul "Pensiile speciale, o afacere de putere"

Potrivit Cotidianul, "PSD face ce face şi se împiedică de propriile legi şi pomeni electorale promise care nu pot fi onorate dintr-un buget mic. Sub povara creşterilor de salarii şi pensii asumate în campania electorală şi puse în practică de la începutul anului, Guvernul se confruntă cu o creştere alarmantă a deficitului bugetar. Ascunse de ochiul public, pensiile speciale ies în evidenţă acum ca uleiul în apă. Indexarea acestora a dus la creşteri peste măsură."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

România liberă: "Ana, Regina nemuritoare"

Potrivit RL, "la un an de la dispariţia Majestăţii Sale, mai mulţi istorici propun să i se acorde titlul de membru post-mortem al Academiei Române."

Gazeta Sporturilor: "Să fie ca-n 2007!"

"Dică a avut, ca jucător sau antrenor, cinci tentative de a ajunge în grupele Champions League, din care două reuşite. Ultima calificare în Ligă a actualului tehnician datează de fix 10 ani, când Steaua elimina BATE Borisov. Nick era 'căpitanul' roş-albaştrilor, primea nota 9 în Gazetă la returul de pe Ghencea, 2-0, şi sărbătorea succesul direct pe gazon cu şampanie", scrie GSP.

Libertatea: "'Cultura' la control!"

"Ce îl aşteaptă pe Boureanu în spatele gratiilor. În scurt timp, fostul parlamentar va fi transferat din arestul VIP-urilor la Penitenciarul Rahova. Regulile noii 'case' spun că acesta va trebui să treacă, timp de trei săptămâni, printr-o perioadă de carantină în care va intra sub lupa specialiştilor, care-l vor evalua din punct de vedere social, dar şi educaţional. Adică, printre altele, va fi întrebat dacă ştie... să scrie şi să citească."

Click: "Năstase, vânăt la faţă după ce şi-a scos ridurile?"

"'Eu sunt natural e când m-a făcut mama mea. Am riduri, dar nu mă interesează', spunea Ilie Năstase în urmă cu câteva săptămâni. Vânătăile din jurul gurii spun însă altceva. 'Există mai multe tipuri de intervenţii estetice care pot lăsa astfel de urme: liftingul, firele de suspensie şi chiar unele injectări', îl contrazice medicul estetician", conchide tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus