Skip to main content

TVR pregătește emisiuni și reportaje înaintea centenarului Marii Uniri. Cristi Tabără și Iuliana Tudor prezintă primele ediții

 
TVR pregătește emisiuni și reportaje înaintea centenarului Marii Uniri. Cristi Tabără și Iuliana Tudor prezintă primele ediții

TVR pregăteşte proiectul România Mare, Primul Centenar, o serie de emisiuni ce se vor regăsi în grila postului public, de-a lungul anului și până la aniversarea de 100 de ani de la Marea Unire.

Primele producții sunt lansate de postul public de televiziune începând de duminică, 6 august, când va fi un maraton de emisiuni și ediții speciale. 

Publicitate

Despre ce este vorba: 

  • Duminică, 6 august, TVR 1 va transmite în direct Ediţii speciale, de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti (orele 12.00, respectiv 17.00), iar reporterii Televiziunii Române vor avea intervenţii de la faţa locului pe tot parcursul zilei.
  • Despre evoluţia României în ultima sută de ani şi care sunt premisele pentru dezvoltarea ţării în următorul secol discută şi Claudiu Lucaci cu invitaţii săi la Ultima ediţie, de la 14.30.
  • La ora 19.00, Cristian Tabără va găzdui un program special România Mare, Primul Centenar, realizat în direct de la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Naţională Mărăşeşti. Invitații lui Tabără vor fi profesorul de istorie Adrian Atarcicov şi tânărul cercetător Iulian Pleşcan și vor discuta despre modelele tinerilor de astăzi şi despre construirea României de mâine.
  • Tor în emisiunea lui Cristi Tabără TVR lansează campania #EuSuntRomânia, ce constă în 100 de reportaje despre 100 de tineri care au avut realizări. Primul tânăr este Iulian Pleşcan, care, la nici 30 de ani, a fost inclus în topul celor mai de succes tineri români. Acum coordonează o afacere într-unul dintre cele mai sensibile domenii din România: medicina.
  • În cadrul Telejurnalului de la ora 20.00, va fi prezentat ceremonialul militar de comemorare a eroilor, de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti, precum şi la salvele de tun şi survolul aerian cu avioane de luptă din dotarea Forţelor Aeriene Române.
  • Partea a doua a programului special România Mare, Primul Centenar începe la 21.10, când Iuliana Tudor prezintă în direct spectacolul „Pe aici nu se trece!”. Pe scena din faţa Mausoleului Eroilor vor urca Paula Seling, Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Vlad Rădescu, Mihaela Vlădescu, Proiect K1, Gheorghe Zamfir, violonistul Eugen Sârbu, Dumitru Fărcaş, Daniel Lazăr, Trupa „Lupii Albi”.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu