Skip to main content

VIDEO. Echipa din spatele rebrandingului din grupul Pro

 
VIDEO. Echipa din spatele rebrandingului din grupul Pro

Din 28 august, grupul Pro va avea o nouă față. Logo-uri noi pentru Pro TV și Pro Cinema și nume noi pentru Sport.ro, Acasa TV și Acasa Gold. Este cea mai importantă transformare a grupului de când este pe piața din România.

Grupul PRO va avea o singură identitate, un singur concept, care va fi folosit pentru toate televiziunile din grup. Începând de luni, 28 august, toate canalele din grup vor avea elementul PRO în denumire, iar portofoliul de televiziuni va fi următorul: PRO TV, PRO 2 (Acasă TV), PRO GOLD (Acasă Gold), PRO X (Sport.ro), PRO CINEMA și PRO TV Internațional. 

Publicitate

Întregul proces de rebranding a fost dezvoltat in house. Echipa internă de marketing PRO a dezvoltat ideea, strategia, elementele grafice și toate materialele video necesare pentru lansarea noului concept-umbrelă pentru canalele PRO. 

În fruntea creației Pro TV se află Vasile Alboiu, Creative Director, cu lungă experiență în zona de publicitate (Lowe, Ogilvy și SeniorHyper).

“Rebrandingul PRO a fost și încă mai e, pentru că nu s-a terminat, un drum destul de complex și, pe alocuri, cu hurducături numai bune să salte creativitatea tuturor celor implicați. E unul dintre cele mai mari proiecte la care am participat și m-am bucurat foarte tare să lucrez alături de o echipă pusă pe fapte mari și cu multe, multe, multe resurse gata să rezolve problemele aparute pe parcurs.

Ne-am dorit o schimbare importantă la nivel grafic, care să păstreze totuși acea “inimă” a PRO TV-ului alături de care am crescut cu toții și care să poată aduce împreună sub aceeași umbrelă toate celelalte canale. Moștenirea PRO a fost punctul de plecare în tot ceea ce am făcut, după care, simplitatea și coerența au fost două direcții de care am ținut cu dinții. Ne-am dorit un PRO nou pentru telespectatori, însă un PRO care să continue în mod natural și să ducă mai departe cel mai puternic brand tv din România.”, a declarat Vasile Alboiu (foto), Creative Director PRO TV.

“Am pregătit pentru toți românii una dintre cele mai mari schimbări la nivel de brand prin care a trecut grupul PRO TV încă de la lansare. Sunt foarte mândră de rezultat și le mulțumesc tuturor colegilor care au fost și continuă să fie implicați în acest proces de rebranding! Suntem PRO!”, spune Lucia Antal, Marketing Director PRO TV.

Materialul video în care este explicată ideea din spatele procesului de rebranding, promo-ul campaniei, a fost realizat de echipa PRO în două zile de filmare, însă după mai mult de două săptămâni de pre-producție, în care au fost stabilite toate detaliile referitoare la idee, concept, locuri de filmare, echipă și încă 3 săptămâni de post-producție. Timp de 32 de ore, peste 200 de oameni au fost implicați în producția promo-ului în care apar inclusiv vedetele postului. Clipul difuzat pe TV are pe fundal piesa Fire a lui Gavin DeGraw. 

La această filmare au fost folosite peste 250 de cămăși colorate și 150 de metri pătrați de chroma. 

Echipa Pro TV care a lucrat la rebrandingul posturilor: 

Vasile Alboiu – creative director
Lavinia Trofin – art director
Cosmin Moldovan – graphic designer
Viorela Mihai – senior copywriter
Dragos Voicu – senior copywriter
Ioan Maier – graphic designer
Cristina Lica – graphic designer
Robert Andries – graphic designer
Mara Moldovan – graphic designer
Florin Dinu – Promo Team Leader
Daniel Pavel – Audio Video Producer
Claudia Iavor – art director
Serban Manta – finishing specialist
Mircea Petru – VO & PPS specialist
Alexandru Cristian Popescu – VIZRT Coordinator

Lucia Antal – Marketing Director
Alexandra Dinu – line promo producer
Dana Iordache – TV Brand Manager
Cornelia Pitigoi – Head of Corporate Communications
Ioana Plopeanu – PR Manager

FOTO

 VIDEO - Making of promo Pro TV - Un nume. O viziune
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Pai si echipa U and The Dworf?
  Aaaa, astia sunt de la partea tehnica a graficii si ... nu se supara daca nu apar in lista!
 • site-ul pro tv e acum foarte trist si probabil si noile sigle. ati lasat niste hipioti 'minimalisti' gay si lumbersexuali sa calce in picioare ceva complex si frumos.
 • nu am primit schimbarea cu bratele deschise si nici nu se va intampla asta. atata timp cat la pro 2, pro x nu se schimba grila totul e degeaba. Si treaba cu furatul numelui, mile, a inceput lumea sa-ti ia seama aici, cand de fapt nici de revelion, cand in sfarsit te lauzi cu un locul I, nu ar trebui sa ai atata atentie
 • Ii intreb si eu pe antenistii infocati sau pe cei carora le pute schimbarea: Oare Antena 2 sau Euphoria TV de ce si-au schimbat denumirile si logo-urile? Totul face parte dintr-o strategie de marketing si nimeni nu neaga asta.
 • Vai de mine, Mile se bucura ca Antenuta are teletext. Ori esti pensionar, ori nu stii ca s-a inventat internetul pentru stiri de orice fel. Pentru toti criticii de aici: Orice schimbare la un brand (ca e vorba de aliment, bauturi sau media) e un castig. Oare de ce sticlele de Cola sau de bere se tot schimba? Unii sunt atat de *** *** poate asa sunteti multumiti!
 • Întâmplător am citit acest articol ! Românul se uită la teve, îi place să fie un privitor care nu pricepe nimic. În schimb se bucură de grafică ... Auzi , proiect , câteva modificări de nume, înseamnă proiect ... cât primitivism ... Încep lăturile teve de toamnă ...
 • De ce nu dati si audientele de aseara? Kanal d iar a batut concurenta. Spulbera tot. Sunt deja pe locul 1 si nu se opresc aici.
 • Vreau sa se vorbeasca si despre Antena1 , de ce nu spuneti ca are teletext ? Este cel mai tare post cu teletext . De acolo aflu starea vremii la mine in Caracal , e la pagina 130 .
 • fake mile, cum iti permitii sa scri toata ziua comentari folosindumi numele , nu tie rusine , sa stie toata lumea eu sant adevaratul mile , ma cunoastetii dupa cat de corect scriu , si va dau o stire din interior intact , azi a plecat si adela marinescu de la departamentu pr antena grup , e foarte bine ca aplecat , ce nevoe avem de pr , fac eu destula propaganda pentru televiziunile lu don profesor , de ce sa cheltuim bani cu aceste proteviste
 • Inca un articol care anunta marea schimbare ... Wow ... Cand se anunta si daca se schimba ceva in continutul "produselor" PRO? .. si vai ce sa zic, cat s-a lucrat la filmarea videoclip-urilor. Nu sunt in domeniu, dar cred ca aceeasi munca este pentru orice alta filmare pentru prezentarea unui produs.
  Paginademedia.ro se pare ca nu mai poate ... si publica numai ce primeste gata conceput, dar nu vad bulina "P". Pacat ... dar tot inainte ca se poate si mai rau.

Trimite un comentariu