Skip to main content

FOTO&VIDEO. YouTube, cea mai importantă schimbare de logo de la lansare

 
FOTO&VIDEO. YouTube, cea mai importantă schimbare de logo de la lansare

Schimbări importante în grafica şi logo-ul YouTube. Cunoscutul logo al companiei a fost reîmprospătat, fiind cea mai importantă modificare de la lansarea platformei, în urmă cu 12 ani.

Publicitate

Modificarea logo-ului este simplă dar semnificativă. Bula roşie a fost mutată de pe cuvântul Tube şi a fost transformată într-un buton care reprezintă funcţia Play, scrie News.ro.

În afară de logo, site-ul care a depăşit 1,5 miliarde de utilizatori pe lună schimbă cu aceeaşi ocazie şi designul. Testat cu un număr redus de utilizatori timp de mai multe luni, noul design reprezintă filosofia Material pe care Google a aplicat-o în decursul ultimilor ani pe majoritatea serviciilor sale.

Folosit de produse precum Android, Gmail, Google Drive sau Photos, Material Design înseamnă text mai clar şi uşor de citit şi mai mult spaţiu alb. Pentru asta, Google a renunţat la elemente de design care creau impresia de aglomeraţie, precum umbre, efecte 3D şi altele.

Dincolo de schimbările vizuale, Google a umblat şi la facilităţile YouTube. Ideea de bază, care va fi dusă la final pe o perioadă mai mare de timp, este de a crea un serviciu uniform, în care aceleaşi opţiunii să fie disponibile pe toate platformele. De exemplu, în prezent, Google nu oferă pe desktop unele din funcţiile disponibile pe telefoane şi invers.

Astfel, funcţia care permite schimbarea vitezei de redare, disponibilă de mulţi ani pe desktop, va fi în curând implementată şi în cadrul aplicaţiei mobile.

La fel, unele din funcţiile de pe mobile vor ajunge şi pe desktop. De exemplu, minimizarea player-ului video, care permite navigarea în paralel pe site, va fi disponibilă şi pe calculatoare.

Logo vechi şi nou la YouTube.

via GIPHY

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus