Skip to main content

Au luat licență pentru Baia Mare, dar se aud în aproape tot Ardealul. CNA: intrați în legalitate!

 
Au luat licență pentru Baia Mare, dar se aud în aproape tot Ardealul. CNA: intrați în legalitate!

Consiliul Naționala al Audiovizualului solicită unui post local Social FM, din Baia Mare, intrarea în legalitate, după ce semnalul postului a ajuns să depășească zona pentru care primise licență. 

Cazul a ajuns în vizorul CNA după o autosesizare a membrului CNA Valentin Jucan. Acesta a cerut să se verifice dacă se respectă tipul de licență acordat de CNA dar și parametrii tehnici stabiliți. 

Publicitate

Ce a constata inspecția CNA? Că postul Social FM se aude în aproape tot Ardelul. Ajunge în nordul Bihorului, până în zona orașului Marghita, dar și în Zalău, Cluj Napoca, Satu Mare și Sovata.

Potrivit datelor din raportul CNA, emițătorul și antena de emisie a postului se află amplasate pe vârful Igniș, la 10 km de Baia Mare, iar „PAR (Putere Aparent Radiată - n.r.) este de 30.000 de W, fiind așadar o putere mare”. 

Potrivit aceluiași raport, postul desfășoară și o campanie de promovare pe panouri publicitare în orașul Marghita.  

Social FM esre un radio operat de Social Media Promotions, fiind lansat în noiembrie 2015, la Baia Mare, pe frecvența 96,9. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Chestia se apropie din ce in ce mai mult de ceva cercetari penale. Se pare ca o speta similara a fost deja castigata in contencios administrativ.
 • Social FM a emis intodeauna la parametri inscrisi in licentele si autorizatiile de emisie functionare. Este de putere foarte mare 30KW la o cota de inaltime mare Vf. Ignis, lucru trecut explicit si in fisa initiala a concursului de acordare, datorita reliefului foarte variat din zona.

  Frecventa si puterea este una coordonata si convenita international totodata si zona de acoperire. Aria de serviciu si punctele de masuratoare pentru aceasta licenta exista de peste 10 ani la ANCOM si CNA, acestea fiind remasurate inainte de inceperea emisiei si recent acum cca doua luni, fiind in parametri conformi.

  Un alt exemplu recent similar: Licenta de 6000 W care este locala - Craiova a fost alocata la ulimul concurs CNA va acoperi peste 3 judete si va putea fi receptionat si in Bulgaria. Sunt nenumarate exemple de acest gen.
 • Jucane, care este problema ta ?
  Au emițător cu o putere mai mare decât cea aprobată de CNA ori emițătorul are puterea maximă stabilită de CNA dar fiind foarte bine poziționat bate mai mult decât trebuie ? Păi dacă bate mai mult decât trebuie, de ce nu te iei și de posturile locale din țările vecine și prietene care bat peste graniță ?
 • Îl apreciez pe domnul Jucan, fiind singurul din Consiliu care chiar înțelege radioul și aspectele legate de acest domeniu, însă de această dată a dat-o în bară. Postul respectiv acoperă exact cât trebuie să acopere. Era clar de la început că e o frecvență de mare putere. Aceeași acoperire o avea și postul care emitea înainte pe acea frecvență - Radio Impact Baia Mare (care a rămas fără licență într-un mod stupid, fiindcă cineva de acolo a uitat să depună niște documente în termen pentru prelungire; postul era administrat de un cetățean care acum dorește să înființeze o televiziune de știri națională la Cluj, asta ca o paranteză).

  Deci, domnule Jucan, lăsați Social FM în pace, mai ales că e un post bun și e altceva față de ce se oferă în FM-ul din Ardeal! Sau care e de fapt problema? Cumva nu a luat "cine trebuia" respectiva frecvență?

Trimite un comentariu