Skip to main content

CNA despre cazul Palada - Goțiu la B1 TV: Ce se întâmplă în afara emisiunii nu intră în atribuțiile CNA

 
CNA despre cazul Palada - Goțiu la B1 TV: Ce se întâmplă în afara emisiunii nu intră în atribuțiile CNA

Evenimentul care s-a petrescut la data de 13 septembrie in studioul B1 TV „întrucât a avut loc în afara emisiunii, într-o pauză, nu intră în atribuțiile Consiliului Național al Audiovizualului”, spune CNA despre momentul altercației dintre Mirel Palada și senatorul Mihai Goțiu.

Discuția pe acest subiect a venit după ce forul a primit o solicitare de la România liberă în legătură cu un punct de vedere pe acest caz. 

Publicitate

„Cred că poziția oficială este că CNA nu are o poziție față de ce se întâmplă la un post în pauza publicitară”, a spus Radu Herjeu, membru CNA. 

Dorina Rusu a propus o întâlnire cu reprezentanții posturilor de știri pentru a discuta despre violența de limbaj de pe TV. „Nu există nicio motivare pentru care CNA s-ar implica în această situație. Poate că ar fi momentul să avem o întâlnire cu radiodifuzorii în care să discutăm lucrurile acestea. Putem sa ne întâlnim cu radiodifuzorii și să le atragem atenția asupra violenței de limbaj, asupra situațiilor care s-au repetat de-a lungul timpului.”

Pe de altă parte, Valentin Jucan, a spus că nu mai crede în buna credință a radiodifuzorilor. „Daca acest Consiliu, de-a lungul timpului, ar fi dat sanctiuni pe masura gravitatii faptelor, atunci posturile TV s-ar fi uitat de doua ori pe cine invita. (...) Atunci cand ii chemi pe acesti doi oameni si-i pui fata in fata, te cam astepti la o anumita coloratura a emisiunii. E adevarat ca nu te astepti sa se ajunga asa departe”, a spus Valentin Jucan. 

În acest context, CNA a votat, la propunerea lui Valentin Jucan, sa trimita posturilor TV o scrisoare prin care să le amintească despre respectarea legislației privind rolul moderatorului și obligațiile invitațiilor. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu