Skip to main content

Cristi Dimitriu, director general News.ro, a plecat din agenţie. Şi din presă. Unde?

 
Cristi Dimitriu, director general News.ro, a plecat din agenţie. Şi din presă. Unde?

Plecare de la vârful agenţiei de ştiri News.ro. Cristi Dimitriu, director general, a renunţat la poziţia pe care a deţinut-o de la înfiinţarea companiei.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Cristi Dimitriu şi-a anunţat echipa de decizia pe care a luat-o. El renunţă la News.ro, dar şi la presă.

Cristi Dimitriu este unul dintre cei mai vechi oameni de agenţie din România. A intrat în Mediafax, în anii de început ai companiei fondate de Adrian Sârbu.

Plecarea lui Cristi Dimitriu vine după o perioadă dificilă pentru News.ro. Agenţia a trecut printr-o serie de probleme de finanţare, cu întârzieri de salarii (rezolvate în mare parte în ultimele săptămâni), care au dus la demisii din rândul jurnaliştilor. O plecare notabilă: Elvira Gheorghiţă, unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti de pe sănătate, care s-a dus la Ringier, la Libertatea. Tot la Libertatea a plecat şi Andreea Unturică, fostul şef al corespondenţilor.

Unul din acţionari - Orlando Nicoară, declara în urmă cu două săptămâni că problemele sunt în curs se rezolvare şi că urmează să fie anunţat în proiect un nou finanţator.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, cea mai mare parte a salariilor restante au fost plătite în ultimele două săptămâni.

Contactat de Paginademedia.ro, Cristi Dimitriu a confirmat plecarea, fără a detalia motivele şi direcţia către care se îndreaptă. Doar că nu va mai lucra în media. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Cristi Dimitriu a intrat în PR, în grupul GMP, deţinut de Felix Tătaru.

După plecarea lui Cristi Dimitriu, atribuţiile de director general au fost preluate de Orlando Nicoară. Totodată, Irinel Bucur (project manager până acum) este director operaţional. Conducerea editorială este asigurată de Dana Curcea (director editorial) şi Mona Hera (redactor-şef).

Orlando Nicoară:

"Plecarea lui Dimi e o pierdere nu doar pentru News.ro ci si pentru presa din .ro.

Îi urez mult succes in noua pozitie si ii multumesc pentru anii in care am lucrat impreuna."

Carte de vizită Cristi Dimitriu:

A intrat în presă în 1993, la ziarul Ora, deţinut la acea vreme de Viorel Cataramă. Era coleg cu Indira Crasnea, Elvira Gheorghiţă, Cristi Hostiuc, Victor Kapra, oameni cu care urma să lucreze la Mediafax.

În 1994, Viorel Cataramă a închis ziarul. Parte din echipă, inclusiv Cristian Dimitriu, a plecat la Mediafax (care avea sediul în aceeaşi clădire, fostul MICM de pe Calea Victoriei, demolat în prezent).

Dimitriu a fost, pe rând, reporter, şef al Departamentului Politic, redactor-şef adjunct şi, din decembrie 2004, redactor-şef al agenţiei. În 2007 el era director general al Mediafax, iar din 2011 a fost numit director editorial pe tot grupul Mediafax.

În urmă cu un an şi jumătate, în ianuarie 2016, împreună cu cea mai mare parte a echipei Mediafax, a plecat pentru a fonda News.ro, agenţie de presă avându-i ca acţionari pe Orlando Nicoară, Liviu Frija (fost manager Henkel România, fondator TerraBisca), Marius Popovici (antreprenor) şi Ovidiu Românaşu.

Citeşte ce spunea Orlando Nicoară despre situaţia de la News.ro, aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mirciulica mirciulica
    Se umfla gogoasa la ringier si dupa aia urmeaza disponibilizari.... ca asa e presa de la noi... varza cu carne

Trimite un comentariu

sus